امروز: سه شنبه, ۲۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 16 جماد ثاني 1446 | 2024-12-17
کد خبر: 4346 |
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۵:۰۳ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

‌تا حالا فکر کرده‌ اید اگر خودکار نبود، چه اتفاقی می‌افتاد؟

به گزارش کرج رسا، خودنویس، هم قشنگ است و هم با آن می‌شود خوش‌ خط نوشت پس هرجور فکر کنیم هیچ نیاز خاصی به‌ خودکار نبود، ولی آن‌ هایی که در قدیم با خودنویس می‌نوشتند، چنین فکری نداشتند.

در واقع آن‌ ها از دست خودنویس به ستوه آمده بودند. جوهر خودنویس زود خشک نمی‌شد و باید آنقدر صبر می‌کردند تا جوهر خشک شود. همین هم کار‌ها را عقب می‌ انداخت. مثلاً یک نویسنده باید کلی صبر می‌کرد تا جوهر یک ورق نوشته‌اش کاملاً خشک شود.

در سال ۱۹۳۸ یعنی ۸۲ سال پیش یک روزنامه نگار مجارستانی به‌نام «لازلو بیر» که از خودنویس خود و زمان زیادی که برای خشک شدن لازم داشت، به ستوه آمده بود با دیدن مرکبی که در چاپ روزنامه استفاده می‌شد، فکری به سرش زد. مرکب چاپ روزنامه خیلی زود خشک می‌شد و لازلو به این فکر افتاد که از آن داخل خودنویس استفاده کند. ولی یک مشکل جدی وجود داشت، مرکب چاپ هیچ وقت به نوک خودنویس نمی‌رسید، چون غلیظ بود و نمی‌ توانست در شیار نوک خودنویس جاری شود و به سطح کاغذ برسد؛ بنابراین او از برادرش که یک شیمیدان بود کمک گرفت و با تغییراتی کم در مرکب جوهر، کمی از غلظت آن کم کرد و چیزی شبیه جوهر خودکار امروزی را ابداع کرد.

 

 

البته هنوز هم این جوهر غلظت بالایی برای روان شدن در خودنویس داشت و بنابراین خودنویس را کنار گذاشت و به فکر قلم جدیدی افتاد که بتواند این جوهر غلیظ که سریع هم خشک می‌شود را به سطح کاغذ برساند.

لازلو در نهایت با کمک برادر خود توانست یک مکانیزم و ساختار جدیدی که ما امروز به‌نام خودکار می‌شناسیم اختراع کند. ساختار خودکار بسیار ظریف، ولی در عین حال بسیار ساده است. یک خودکار از سه قسمت اصلی تشکیل شده است؛ ساچمه در نوک و محل اتصال کاغذ، بدنه نگهدارنده ساچمه و نهایتاً مخزن جوهر غلیظ. حالا که دارید این نوشته را می‌خوانید، می‌توانید بروید و نگاهی به خودکار خودتان بیندازید و قسمت‌ های مختلفش را با دقتی بیشتر ببینید. می‌بینید، خیلی ساده است، ولی همین وسیله ساده، کلی کارمان را راه می‌اندازد. تصور کنید هنوز مجبور بودید با خودنویس بنویسید و منتظر خشک شدن جوهرش بمانید.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top