امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 6684 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۳۹ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

دولت اسلامی عراق و شام (داعش) روند بازسازی نیروهای خود را در منطقه قلب خاورمیانه آغاز کرده و در پی یافتن فرصتی تازه برای ضربه زدن دوباره به غرب است.

به گزارش کرج رسا به نقل از گاردین، تازه‌ترین گزارش شورای امنیت سازمان ملل بر اساس منابع اطلاعاتی کشورهای عضو حاکی از افزایش شگفت‌ انگیز حمله‌ های نظامی نیروهای داعش در کشورهای عراق و سوریه است. سرکرده‌ های این گروه تروریستی در تلاش هستند با حمله‌های غافلگیرانه از ضعف نیروهای امنیتی محلی بهره ببرند و اعضای دربند خود را از زندان‌ها آزاد کنند.

هر چند داعش در سال‌ های اخیر ضربه‌ های اساسی خورده و از بسیاری از مناطق تحت تسلط خود عقب‌نشینی کرده اما به نظر می‌رسد آنها نمی‌خواهند به سادگی شکست را بپذیرند و با تکیه بر منابع مالی در اختیار همچنان یک تهدید منطقه‌ای و بین‌المللی باقی بمانند. برخی مقام‌های رسمی آمریکا هم ادعای اخیر دانلد ترامپ را درباره نابودی کامل داعش حتی با وجود کشته شدن ابوبکر البغدادی، سرکرده این گره تروریستی به چالش کشیده‌اند.

ابو ابراهیم الهاشمی القریشی به تازگی به سرکردگی داعش منصوب شده است؛ کسی که مسئول اصلی به بردگی و آوارگی کشاندن اقلیت یزیدی‌های عراق و برنامه‌ ریز حمله‌ های تروریستی در گوشه و کنار دنیا بوده است. منابع اطلاعاتی سازمان ملل معتقدند ابو ابراهیم به دلیل داشتن اصالت ترکمن صرفا یک رهبر موقت برای داعش است و بزرگان این گروه در تلاش برای یافتن «امیر»ی هستند که اصالت هاشمی و قریشی داشته باشد و همه قبایل گوش به فرمانش باشند.

یکی از بزرگ‌ ترین چالش‌ های داعش برای قدرت گرفتن دوباره، جدا افتادن رهبر از اعضای گروه به دلیل تهدید مسائل امنیتی است. با این حال، این گروه تروریستی مشکل تامین منابع مالی ندارد و با غارت منابع ملی در عراق و سوریه همچنان امیدوار به ادامه حیات است. بیش از نیم یا حدود دو سوم از ۴۰ هزار تروریستی که از کشورهای غربی و آسیایی به داعش پیوسته بودند، همچنان زنده هستند و می‌توانند به ماموریت‌های تروریستی خود ادامه دهند.

بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان نظامی و سیاسی پیش‌بینی کرده بودند داعش پس از شکست سنگین، کاهش شدید مناطق تحت کنترل در سال ۲۰۱۷ و عقب‌نشینی موقت از مواضع خود، در قالب شورش‌های محدود بازمی‌گردد. سال گذشته طالبان در افغانستان شکستی بسیار سخت به نیروهای داعش وارد آورد و در لیبی هم تنها چند صد نیروی داعشی حضور دارند.

هر چند در گزارش سازمان ملل به نقش سپاه قدس ایران به فرماندهی ژنرال شهید قاسم سلیمانی در نابودی داعش اشاره نشده اما بسیاری از تحلیلگران غربی ترور ناجوانمردانه فرمانده سپاه قدس ایران را روز شادی ابوبکر بغدادی در گور دانستند.

تصویر موجود در این گزارش سربازان عراقی را نشان می‌دهد که پس از شکست دادن نیروهای تروریست داعش در نزدیکی‌های شهر موصل در ۲۰۱۶، پرچم و نماد داعش به شکل واژگون در دست گرفته‌اند.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top