امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 94103 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۷:۰۴ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

مدیر کل دامپزشکی استان البرز درباره پیشگیری از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد و گفت: تب کریمه کنگو که با نام تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نامیده می شود.

دکتر غلامرضا توکلی اعلام کرد: تب کریمه خون ریزی دهنده کنگو یک بیماری عفونی ویروسی حاد تب‌دار و خونریزی‌دهنده است که بیشتر از طریق کنه منتقل می شود و علاوه بر کنه، تماس بدون استفاده از لوازم حفاظتی با لاشه ،خون و ترشحات دام مبتلا می تواند موجب بروز بیماری در انسان شود و این بیماری فاقد هرگونه علائم بالینی در دام است.

«بیماری تب کریمه کنگو اولین بار در سال ۱۹۴۴در کریمه‌ی اوکراین دیده شد و از آنجا که در سال ۱۹۵۶ هم با همان علائم در جمهوری دموکراتیک کنگو مشاهده شد، به همین دلیل نام تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای این بیماری مسری و خطرناک در نظر گرفته شد».

وی اظهار کرد: لازم است همه اقشار مردم با توجه به گرم شدن هوا و شروع فصل تکثیر و فعالیت کنه‌ها برخی بیماری‌ها از جمله تب خونریزی دهنده کنگو که معمولا با شروع فصل گرما احتمال ابتلایش افزایش می یابد، نسبت به رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری هوشیار باشند.

وی تصریح کرد: این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی روند افزایشی نخواهد داشت که به شرح زیر است:

۱- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی کرددن اماکن دامی

۲- خودداری از له کردن کنه با دست یا له کردن کنه بر روی بدن دام

۳- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن با ترشحات و خون دام

۴- خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز

۵- تهیه گوشت قرمز مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی

۶- نگهداری لاشه تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال

۷- روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)

۸- اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پز و گوشت نیم پخته

۹- ویروس در برابر حرارت حساس است بنابراین پختن کامل گوشت باعث از بین رفتن ویروس می‌شود

۱۰- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top