امروز: دوشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 7 رجب 1446 | 2025-01-06
کد خبر: 44523 |
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۲:۵۵ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

ورم پا یک بیماری موقتی شایع است و معمولاً جای نگرانی نیست اما در عین حال، ممکن است برخی فعالیت‌ های روزمره، تحریک کننده تلقی شود.

به گزارش کرج رسا، ورم مچ پا می‌تواند بر اثر عوامل مختلفی مانند پوشیدن کفش نامناسب، ماندن طولانی مدت روی پاها، بارداری، مصرف برخی دارو‌ها، همچنین برخی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی،کبدی و کلیوی ایجاد شود.

تورم پا با برخی از دارو‌های خانگی قابل درمان است که می‌تواند به کاهش سریع ورم کمک کرده و احساس تسکین ایجاد کند. اگر پا برای مدت طولانی متورم یا با علائم دیگری همراه باشد، نشانه‌ای از یک بیماری است که باید فورا به پزشک مراجعه کرد.

۱. پا‌ها را در حمام نمک خیس کنید

نمک اپسوم (سولفات منیزیم) به کاهش تورم و التهاب پا کمک می‌کند. پا‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد و نمک اپسوم خیس کنید تا از شر سموم خلاص و آرام شود و در نتیجه تورم در آن‌ها کاهش یابد.

۲. پا‌ها را روی بالش بلند کنید

پزشکان توصیه می‌کنند زنان در دوران بارداری که ورم قوزک پا در این دوران امری شایع است، با قرار دادن پا‌ها روی بالش و بالا نگه داشتن آن‌ها به تسکین و کاهش فشار ایجاد شده روی ران‌ها و پا‌ها کمک کنند.

۳. جوراب‌های فشاری

جوراب‌های فشاری برای راحتی، دستیابی به نتایج بهتر در حین ورزش و جلوگیری از برخی بیماری‌ها استفاده می‌شود. همچنین به بهبود گردش خون و کاهش درد و تورم در مچ پا و پا کمک می‌کند.

۴. آب فراوان بنوشید

نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز به کاهش ورم پا کمک می‌کند؛ زیرا نوشیدن آب ادرار را تحریک کرده و در نتیجه به کاهش احتباس آب در پا کمک می‌کند، بنابراین تورم را کاهش می‌دهد.

۵. اسانس گریپ فروت

اسانس گریپ فروت یکی دیگر از دارو‌های خانگی است که می‌تواند به کاهش تورم کمک کند. این ماده حاوی خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که به کاهش تورم و درد پا کمک می‌کند. چند قطره روغن اساسی گریپ فروت را در سطل پر از آب ولرم اضافه کنید تا پا خیس شود.

۶. دانه گشنیز

دانه‌های گشنیز یک ادرار آور عالی است که می‌تواند به خلاص شدن از شر مایعات اضافی جمع شده، کمک کند.

نوشیدنی گشنیز با افزودن ۲ تا ۳ قاشق چای خوری دانه گشنیز به یک فنجان آب تهیه می‌شود، سپس آن را بجوشانید، صاف کنید و بگذارید خنک شود.

۷. بی کربنات سدیم

بی کربنات سدیم دارای خواص ضد التهابی است که ممکن است به کاهش تورم پا کمک کند. این ماده به جذب بیش از حد آب انباشته شده در پا‌ها کمک کرده و جریان خون در منطقه را بهبود می‌بخشد. دو قاشق چای خوری جوش شیرین را با مقدار کمی آب مخلوط کنید تا یک خمیر غلیظ ایجاد شود. به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه خمیر بی‌کربنات سدیم را روی پای متورم قرار دهید، سپس خوب بشویید.

۸. کیسه یخ

یکی از موثرترین درمان‌های خانگی استفاده از کیسه یخ برای تورم پا است. برای بهبود گردش خون و کاهش تورم و درد، کیسه یخ را روی قسمت متورم پا بگذارید.

۹. ماساژ پا

ماساژ آرام پا می‌تواند به کاهش تورم و همچنین ایجاد آرامش کمک کند. پا به سرعت با فشار ملایم به سمت قلب ماساژ داده می‌شود تا آب اضافی را از بین ببرد و تورم را کاهش دهد.

۱۰. خیار

خیار با از بین بردن مواد زائد و سموم از بدن می‌تواند به خلاص شدن از شر آب اضافی بدن کمک کرده و به کاهش تورم کمک کند. توصیه می‌شود که خیار را به صورت ورقه‌های نازک برش داده و سپس روی پا‌ها قرار دهید و روی آن‌ها را با باند شل، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپوشانید.

۱۱. غذا‌های سرشار از منیزیم

کمبود منیزیم می‌تواند منجر به تورم پا شود. خوردن غذا‌های غنی از منیزیم به کاهش تورم پا کمک می‌کند. از جمله مهمترین غذا‌های غنی از منیزیم می‌توان به اسفناج، شکلات تلخ، کلم بروکلی و بادام اشاره کرد.

۱۲. غذا‌های غنی از پتاسیم

پتاسیم با کاهش سطح سدیم و افزایش تولید ادرار به کاهش احتباس آب کمک می‌کند. متخصصان توصیه می‌کنند بیشتر از غذا‌های غنی از پتاسیم مانند سیب زمینی شیرین، ماهی سالمون، موز و پسته استفاده کنید.

یک توصیه مهم: سایت Boldsky در پایان گزارش توصیه‌های مهمی را ارائه می‌دهد که اگر تورم پا‌ها در برخی موارد با سایر علائم همراه است، باید به سرعت با پزشک مشورت کنید.

این علائم شامل داغی، قرمزی یا درد پا، تنگی نفس، تورم همراه با تب، درد، فشار یا گرفتگی قفسه سینه، تورم فقط یک اندام است.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top