زندانی زمین، ذره ذره تا خورشید، آینههای مشرقی، شوق پرواز، دلشدگان حرم، بهار لحظهها، جادههای عاشقی، شبهای تنهایی و یک آسمان غربت از دیگر آثار چاپ شده حمیدی تاکنون میباشد. همچنین دیوان ترکی و عربی وی نیز به زودی به زیور چاپ آراسته میشود.
✍️ رضا قاسمپور
جستارگشایی
در خرماپزان مرداد مشغول رتق و فتق امورات شهیدستان کرجم. حجت الاسلام حمیدی(شائق) وارد دفتر شده و دیوان جدیدالانتشارش را برایم تحفه می اورد. راستش بعد از نیمروز کار طاقت فرسای ثبت نام، گپ و گفت شاعرانه و شنود اشعار از زبان شاعر معمم، غبار کرختی و یکنواختی از تن می زداید.با الحاق استاد میرزا آقاتبار نماینده دبیران(معلم نویسنده) مباحث مثلثی پیش می رود.
استاد حمیدی در خصوص انتشار دیوان فارسی خود می گوید.
“دیوان اشعار فارسی بنده در۵۴۴ صفحه ، شامل غزلیات، مثنوی ، دو بیتی و تک بیتی که انتشارات حنظله وابسته به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس به تازه گی چاپ و روانه بازار گردیده است بر دیوان دکتر فریدون کوره ای و استاد جعفر درویشیان مقدمه نگاشته اند. دیوان حاضر، حاصل ۳۰ سال تلاش و فعالیت بنده در عرصه ی شعر و ادبیات است که پیش از این در قالب ۱۲ مجموعه شعر انتشار یافته است.”
یکی از شاعران فعال در عرصه تهران و کرج، روحانی خوشصورت و نیک سیرتی است به نام حجت الاسلام اکبر حمیدی متخلص به شائق.
شاعری مسلط به سه زبان اصلی جهان اسلام(فارسی، ترکی و عربی) با اصالتی آذربایجانی با بیش از یک دوجین کتاب و دیوان چاپ شده.
شائق متولد ۱۳۴۰ هشترود و بزرگ شده کرمان،تهران، حوزه علمیه قم و از جانبازان جنگتحمیلی است.
در سال ۱۳۷۰ بر اثر یک تصادف شدید مدتی خانهنشین شده و با دنیای شعر و شاعری مؤانست برقرار میکند.
در همان سالها که ساکن کرج بود با فعالان شعر و ادب همچون زندهیاد استاد علی_آذرشاهی (آتش)، استاد ناظر شرفخانهای، زنده یاد استاد آذر مازندرانی، استاد خیراله_حقبیگی (ساپلاق)، استاد سدید، استاد علومی و بسیاری از شعرا و نویسندگان دیگر آشنا میشود.
آشنایی با استاد آذرشاهی روح شاعرانهگی و سرایش شعر را در وی بیدار میکند. به طوری که در سال ۱۳۷۰ با ورود جدی به دنیای شعر و شاعری نقطه عطفی در زندگی اکبر حمیدی رقم میخورد. هرچند پذیرش یک روحانی معمم در محافل ادبی بدواً توأم با مقاومت و تمسخر برخی از حاضرین قرار میگرفت و از دیگر سوی همصنفان روحانی وی نیز حضورش را در چنین محافلی کسر شأن و مکروه میدانستند، ولی گذشت زمان حلال خیلی از مشکلات بوده و در اثر مداومت و مجاهدت این روحانی نیکسرشت هر دو مانع از مسیر دلبری برچیده میشوند.
در سال ۱۳۷۶ “گریه خاموش” اولین مجموعه شعر حمیدی در تیراژ ۳۳۰۰ توسط حوزه هنری تهران منتشر میشود.
زندانی زمین، ذره ذره تا خورشید، آینههای مشرقی، شوق پرواز، دلشدگان حرم، بهار لحظهها، جادههای عاشقی، شبهای تنهایی و یک آسمان غربت از دیگر آثار چاپ شده حمیدی تاکنون میباشد. همچنین دیوان ترکی و عربی وی نیز به زودی به زیور چاپ آراسته میشود.
جانمایه اشعار حمیدی عشق و عرفان بوده و مکاشفات روحی و ادراکات هستیشناسانه در بیت بیت اشعارش هویداست.
تا اوایل دهه نود ترجیح حمیدی در سرایش شعر، سبک عراقی است، ولی با آشنایی با آثار گرانسنگ عبدالقادر بیدل دهلوی، ناگاه آتشی در دل و جانش زبانه کشیده و سبک شعریش را عوض میکند. اشعار فراوانی با مضامین عرفانی و تغزلی و موضوعات فرهنگی اجتماعی از حمیدی در دهههای اخیر در روزنامهها و نشریات طراز اول ملی به چاپ رسیدهاند.
در سال ۱۳۹۴ حمیدی در کسوت یک شاعر به همراه شعرای دیگر در محضر رهبر معظم انقلاب به شعرخوانی پرداخته و مورد توجه و عنایت معظم له قرار میگیرند.
در سال ۱۳۹۲ بنابر پیشنهاد و درخواست دوستان و علاقمندان شعر، انجمن ادبی #دلشدگان را در استان البرز تأسیس کرده و در هاله جلسات منظم و مستمر این انجمن، شعرای بسیاری رشد و نمو کرده و به پویایی رسیدهاند.
حمیدی داری تحصیلات حوزوی بوده و با درجه فوق لیسانس فقه از نیروی انتظامی بازنشسته شده است. وی همچنین علاوه بر آثار ادبی پنج جلد کتاب در موضوعات مختلف منتشر کرده است.
?? روح مسیحا ??
باید که دلم غرق تمنای تو باشد
در آینه مشغول تماشای تو باشد
دلداده کجا در طلب سود و زیان است؟
باید که در اندیشهی سودای تو باشد
وقتی همه محتاج نفسهای تو هستند
باید مدد از روح مسیحای تو باشد
امشب که دلم گشته گرفتار نگاهت
میترسم از آن لحظه که رسوای تو باشد
تا مرغ دلم در سفر قلهی قاف است
بگذار که در سایهی عنقای تو باشد
ای ماه من امشب تو بیا جلوهگری کن
در آینه تا پرتو زیبای تو باشد
از وصف تو گفتن هنر بیهنران نیست
(#شایق) غزلش شرح معمای تو باشد
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.