امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 21058 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۱ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

صحبت در مورد حفظ محیط زیست و پایداری با کودکان موضوع بسیار مهمی است اما دانستن این موضوع که از کجا باید شروع کنیم، واقعاً مشکل است. با راه‌های آموزش به کودکان آشنا شویم.

ابتدا باید به کودکان کمک کنیم تا بفهمند حفظ و پایداری محیط زیست چیست. ما می‌دانیم که پایداری می‌تواند موارد زیادی را شامل شود، از بازیافت گرفته تا باغبانی. ما می توانیم این موارد را به فرزندانمان از طریق فعالیت‌های شاد و با مشارکت آنها آموزش دهیم.

در ادامه لیستی از فعالیتی که کودکان را در جریان حفظ و پایداری محیط زیست کمک می‌کند، آورده شده است.

۱- بازیافت کنید

با بچه‌های خود در خانه سطلی را به عنوان سطل بازیافت آماده کنید. می‌توانید از چند سطل برای تفکیک راحت‌تر استفاده کنید. برای مثال سطل کاغذ بازیافتی از سطل پلاستیک جدا باشد.

۲- محیط زندگی را تمیز کنید

با کودکان خود یک تیم «پیاده روی سبز» راه بندازید. چند دستکش و کیسه بزرگ زباله با خود بردارید و به پارک‌ها یا محیط‌های تفریحی بروید و زباله‌های اطراف را جمع کنید. مطمئن باشید کودکان به دلیل کمک به پاکسازی محیط زندگی خود، احساس تأثیرگذاری روی زمین خواهند داشت و از آن لذت می‌برند.

۳- کمپوست کنید

بسیاری از موادی که در زباله‌ها قرار می گیرند قابل استفاده هستند.پوست میوه‌ها، باقی مانده سبزی‌ و موادی مانند پوست تخم مرغ همه اینها قابل تجزیه و استفاده هستند. پس با خشک کردن و استفاده آنها در گلدان یا ریختن در باغچه، هم از تولید زباله بیشتر جلوگیری کنید و هم جانی دوباره به خاک بدهید. به این عمل کمپوست گفته می‌شود. در واقع کمپوست اجازه می‌دهد تا مواد غذایی به طور طبیعی در خاک حاصلخیز تجزیه شوند.

۴- گیاهان خوراکی پرورش دهید

پرورش مواد غذایی ارگانیک نه تنها باعث حفظ سلامت شما می‌شود، بلکه در هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی می‌کند. علاوه بر اینکه کودکانتان را با اصول باغبانی آشنا می‌کنید و فرصتی کسب چنین تجربه لذت بخشی را به آنها می‌دهید.

۵- شوینده‌های خانگی بسازید

کودکان و نوجوانان عاشق ترکیب کردن مواد با هم و درست کردن هستند. با مشارکت آنها مواد شوینده و پاک‌کننده خانگی درست کنید تا هم سلامت خود و هم طبیعت را حفظ کنید. مواد شیمیایی و شوینده‌ها آسیب فراوانی به محیط زیست وارد می‌کند.

۶- بیرون از خانه بازی کنید

بازی و تفریح در خارج از خانه و طبیعت بهترین راه دوستی با طبیعت و آموزش حفاظت از آن است. عشق به بازی در فضای سبز و طبیعت، کودکان را در مراقبت از زمین مسئول‌تر می‌کند.

۷- آبیاری به گل و گیاه را به کودکان بسپارید

کودکان وقتی می‌توانند درک درستی از طبیعت و گل و گیاه داشته باشند و با آنها ارتباط برقرار کنند که مسئول نگهداری و حفاظت از آنها شوند. آبیاری به گل و گیاه را به کودکان بسپارید تا بدانند که آنها هم زنده هستند و باید مراقبشان بود.

۸- کتاب‌هایی درباره زمین بخوانید

کتاب‌ها بهترین راه برای کودکان است تا بتوانند چیزهایی درباره زمین یاد بگیرند. هرچه دانش ما به طبیعت بیشتر شود، ارتباط بیشتری با آن خواهیم داشت.

۹- از چکنویس‌ها استفاده کنید

به کودکان خود یاد دهید که از کاغذها بیشترین استفاده را بکنند. لازم نیست برای نقاشی کاغذ کاملا سسفید استفاده کرد، کاغذهای چکنویس یک رو سفید هم برای نقاشی کودکان مناسب هستند. با این کار علاوه بر حفظ طبیعت، صرفه‌جویی را نیز به فرزند خود یاد می‌دهید.

۱۰- درخت بکارید

حتی اگر در خانه خود امکان کاشت درخت ندارید، نهال کوچکی تهیه کنید و آن را در طبیعت اطرافت محل زندگی خود بکارید. کاشت حتی یک درخت یکی از بهترین کارهایی است که می‌توانید برای محیط زیست انجام دهید. این را به فرزندتان نیز بگویید.

۱۱- آزمایش آلودگی آب انجام دهید

در یک تجربه آزمایشگاهی به همراه فرزندتان، آب را با مواد غیرقابل تشخیص آلوده کنید و به آنها توزیع دهید که آب چطور آلوده می‌شود و تصفیه آن چه هزینه‌ای برای کشور و طبیعت دارد.

۱۲- سفره پارچه‌ای بدوزید

این کار یک روش ساده برای کاهش زباله‌ها و کمک به محیط زیست است. کودکان کوچک‌تر می‌توانند در این کار با شما مشارکت کنند و کودکان بزرگ‌تر می‌توانند با دوخت سفره با پارچه‌های زیبا یک تجربه خیاطی داشته باشند.

۱۳- یک گلخانه ارگانیک کوچک بسازید

اگر خانه ویلایی و حیاط دار دارید، یک گلخانه کوچک درست کنید و بخشی از اوقات فراغت خود را با فرزندانتان آنها بگذرانید.

روش‌های بسیار دیگری وجود دارد که به وسیله آن، بچه‌ها در مورد حفظ و پایداری طبیعت بیاموزند تا زمین را با حال بهتری از زمانی که به دنیا آمدند، ترک کنند.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top