آثار و آوازه استاد بهروان نه تنها در منطقه کرج و بوئین زهرا بلکه در آذربایجان و ترکیه هم در حال بسط و گسترش میباشد.
به گزارش کرج رسا، در یک روز پاییزی تعدادی از معتمدین و نخبگان استان البرز در معیت دکتر زالی وزیر اسبق کشاورزی و نماینده دو دوره کرج با استاد درویش علی بهروان از شاعران پیشکسوت البرز دیدار و گفتگو کردند.
در این نشست ابتدا رضا قاسمپور ضمن اشاره به خدمات ترکان ایرانی در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، نظامی و… به مام میهن، ایران بزرگ را متعلق به همه اقوام دانسته و گفت: حضور رنگینکمان اقوام در کرج فرصتی است برای رشد و همبستگی مضاعف این کلانشهر.
وی نظامی، مولوی، صائب، پروین، شهریار، حسین منزوی، ناظر شرفخانهای و همچنین استاد درویش علی بهروان را به عنوان نمونههایی از حضور پررنگ ترکان در ادبیات فارسی قلمداد نمود.
در ادامه مهندس احمدزاده ضمن معرفی استاد بهروان، بیوگرافی این شاعر دو زبانه را برای حضار تشریح نمود.
وی گفت: استاد بهروان متولد ۱۳۰۴ در بوئین زهرا و دوازدهمین فرزند خانواده بوده که پس از فوت پدر برای گذران زندگی ابتدا راهی تهران شده و سپس در کرج سکنی گزیدند. از استاد بهروان تاکنون هفت جلد دیوان شعر به زیور چاپ آراسته شده و سه جلد دیگر آماده چاپ میباشد.
در ادامه دکتر زالی مشاور استاندار البرز نیز ضمن فرصت تلقی کردن قومیتهای مختلف کشور افزود: یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری استفاده از این پتانسیل ویژه در رشد و بالندگی کشور میباشد.
وی ایران کوچک (کرج) را آینهای تمامنما از ایران بزرگ نامیده گفت: باید از ظرفیت تمام اقوام ایرانی برای توسعه استان بهره جست.
او استاد بهروان را از خزاین ادبی و فرهنگی استان البرز برشمرد.
مهندس محسنی دبیر معتمدین البرز و هماهنگ کننده این مراسم ضمن معرفی معتمدین و نخبگان حاضر در جلسه، تجلیل و نکوداشت مشاهیر البرز را یکی از کار ویژههای معتمدین البرز ذکر کرده و سلامتی و طول عمر استاد بهروان را از خدا مسئلت نمود.
در ادامه برنامه استاد بهروان ضمن معرفی آثار و آفرینشهای ادبی خود، قطعاتی از اشعار نغز خود در سبک حیدربابایه سلام را برای حاضرین قرائت کرده و بارها مورد تشویق و تحسین جمع قرار گرفتند.
در این نشست دو ساعته استاد رشیدی از شعرای کرج و همچنین دکتر رشتچی از نخبگان کرج نیز به ایراد اشعار خود پرداختند.
همچنین دکتر بهروان (فرزند استاد) و خانم ها اینانلو (همسر استاد بهروان) و باشکند (شاعر) نیز با حضور خود رونق بخش مجلس بودند.
در پایان حجت الاسلام شکرزاده ضمن اشاره به حضور خود در کسوت ریاست ادارات ارشاد آذربایجان، اشعار استاد بهروان را به عنوان حیدربابای ثانی قلمداد کرده و از خزینه لغات و اشعار فولکلوریک وی تمجید نمودند.
وی ضمن اشاره به خاطرات خود با استاد کریمی مراغهای از شعر به عنوان یک هنر و صنعت ماندگار یاد کرده و به نقل از ارسطو شعر را ترکیبی از میل و اشتیاق به حکایات و وزن و آهنگ برشمردند.
شایان ذکر است که این مراسم با تلاوت قرآن کریم و مولودی خوانی استاد قویدل آغاز و با دعای فرج خاتمه یافت.
آثار ادبی استاد بهروان
آثار و آوازه استاد بهروان نه تنها در منطقه کرج و بوئین زهرا بلکه در آذربایجان و ترکیه هم در حال بسط و گسترش میباشد.
به پاس قدردانی از ایشان، شورای شهر بوئین زهرا، با نصب تندیسی خیابانی را به نام این ادیب نامگذاری کرده است.
کتابهای چاپ شده استاد بهروان به شرح ذیل میباشد:
? ائل گؤروشو
? هر شاعیر شهریار اولماز
? پناه علی آسیا
? دیوان اینانلو
? یاشا کندیم
? آنا وطن بوئین زهرا
و …
?? ائللرین یوردو، یوواسی
وار اول یایلاق، وار اول یایلاق…
داغلارین، گول لالاسی
وار اول یایلاق، وار اول یایلاق…
جیران گزر دوزلرینده
بولاق قاینار گؤزلرینده
لعل و گوهر سؤزلرینده
وار اول یایلاق، وار اول یایلاق…??

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.