امروز: شنبه, ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 7 شوال 1446 | 2025-04-05
کد خبر: 92467 |
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۳:۵۶ |
۰
| 18
ارسال به دوستان
پ

رئیس هیئت مدیره شرکت دخانیات ایران با اشاره به تغییر رویه این شرکت در حمایت از کشاورزان داخلی با روی کار آمدن شیخان مدیرعامل این شرکت در دولت سیزدهم گفت: قرار شد در دوره جدید توجه ویژه ای به کشاورزان شود لذا بسته حمایتی از کشاورزان تهیه شد. تلاش هیئت مدیره دخانیات نیز بر این بود که از اقدامات این شرکت در حوزه کشاورزی حمایت شود.

✍️ رضا قاسمپور

دوشنبه ۱۴ اسفند در معیت دوستان موسسه اشراق البرز به دیدن دکتر سید ابولحسن رضوی رئیس هیات مدیره دخانیات ایران می‌رویم.

رضوی از مدیران میانی ایست که تجربه حضور در حوزه‌های مختلف را در کارنامه خود دارد. حضور طولانی مدت وی در مجلس شورای اسلامی در قالب های مختلفی چون حراست مجلس،وزارت کشور و صنعت از وی مدیری کارکشته، پاکدست،تحول‌خواه و توانمند ساخته است.

 

 

رضوی از اوایل ۱۴۰۰ به عضویت هیات مدیره دخانیات و نهایتا به ریاست هئیت مدیره دست یازیده است.

یک ساعتی با رضوی گپ و گفت در حوزه های مختلف داریم.لابه‌لای حرفهایش گریزی به وضعیت نابه‌ سامان دخانیات در بدو ورودش به شرکت زده و اشاراتی گذرا به مجموعه اقدامات اصلاحی دو ساله خود دارد.

رضوی می‌افزاید: سال تاسیس شرکت دخانیات حوالی ۱۳۰۷ بوده و شرکتی که به عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ کشور با گردش مالی ۵۰ هزار میلیارد با دوراندیشی مدیران اولیه در اکثر شهرهای مهم کشور مالک بهترین و مرغوب‌ترین زمین‌های عمدتا تجاری است. رضوی دلِ خونی از مافیای قدرتمند دخانیات و حواشی مخرب آن دارد.
اصلاح بذر، افزایش تولید، تشویق توتون کاران و کشاورزان داخلی و مدیریت فضای رقابتی از جمله اقداماتی است که رضوی در حال اجرای آن است وی معتقد است که در اقدامات اصلاحی مجموعه دخانیات نباید درگیر بده بستان‌های تنگ نظرانه سیاسی و جناحی گردد.

 

 

رضوی می‌افزاید: در حال حاضر رقبای داخلی ما برای زمین گیر کردن با هم متحد شده‌اند

سیدابوالحسن رضوی در مراسم رونمایی از شناسنامه الکترونیکی کشاورزان که در شرکت دخانیات ایران برگزار شد به خبرنگار مهر گفت: “تمام تلاش‌های دلالان و باندهای مافیایی در سال‌های گذشته این بود که شرکت دخانیات را زمین گیر کنند.

وی افزود: در مقطعی در همین شرکت دخانیات بخشنامه‌ای صادر شد که هیچ توتونی از کشاورزان خریداری نشود. اگر به ادوار گذشته نگاه کنیم می‌بینیم که سیر نزولی خرید توتون از کشاورزان واضح است و به ۲ تا ۲ هزار و ۸۰۰ تن توتون در سال رسید حتی در یک سال میزان خرید توتون از کشاورزان داخلی صفر بود.

 

 

رئیس هیئت مدیره شرکت دخانیات ایران با اشاره به تغییر رویه این شرکت در حمایت از کشاورزان داخلی با روی کار آمدن شیخان مدیرعامل این شرکت در دولت سیزدهم گفت: قرار شد در دوره جدید توجه ویژه ای به کشاورزان شود لذا بسته حمایتی از کشاورزان تهیه شد.

وی ادامه داد: تلاش هیئت مدیره دخانیات نیز بر این بود که از اقدامات این شرکت در حوزه کشاورزی حمایت شود.

رضوی افزود: در مقطعی دو مرحله کشت داشتیم. تولید توتون کشاورزان ما بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافت. اقداماتی نظیر اعطای تسهیلات بدون بهره به کشاورزان، پاداش‌های خرید و … جزو بسته حمایتی از کشاورزان بود.

این مقام مسئول یادآور شد: در سال ۱۴۰۰ پیمان کشت توتون هزار و ۷۰۰ هکتار بود و ۲ هزار ۱۰۰ کشاورز مشغول به کار شدند. امسال ۳۰ درصد این پیمان افزایش یافت و ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت داشتیم. ۲ هزار و ۸۰۰ کشاورز نیز اقدام به کشت توتون کردند.

 

 

وی با اشاره به رونمایی از شناسنامه الکترونیکی کشاورزان در شرکت دخانیات گفت: راهی جز استفاده از فناوری‌های نوین در بخش کشاورزی نداریم.

به گفته رضوی به دلیل برخی بی کفایتی‌ها در سال‌های گذشته کل حساب‌های ما در تعدادی از ماههای امسال مسدود شد و سبب شد تا همه پرداختی‌های ما با مشکل مواجه شوند ولی با تلاش‌هایی که صورت گرفته این مشکل برطرف شد.”

سخن آخر

آنچه از مجموعه سخنان دست اندرکاران شرکت دخانیات برمی آید آنست که این شرکت به دلایل مختلفی چون ایستایی مدیران ماضی، فرسایشی و کند شدن مجموعه اقدامات اصلاحی نهایتا باعث تضعیف اقتدار شرکت دخانیات شده و سطح تولید آن را در حوالی ۱۰ میلیارد نخ سیگار متوقف کرده است. در حالیکه ظرفیت واقعی تولید محصولات این شرکت دوبرابر این عدد بوده و برای رسیدن به ۲۰ میلیارد نخ سیگار محتاج ریسک مدیران تراز اول برای تن دادن به جراحی بزرگ در شرکت دخانیات هستیم.

 

 

به قلم: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top