امروز: دوشنبه, ۲۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 15 جماد ثاني 1446 | 2024-12-16
کد خبر: 46831 |
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۳:۱۱ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

رئیس جمهوری درباره حادثه هواپیمای اوکراینی گفت: مسببین این حادثه باید در یک دادگاه عادلانه محاکمه شوند و دولت بر این موضوع اصرار دارد و قوه قضاییه هم حتما این کار را انجام می‌دهد.

به گزارش کرج رسا، حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح امروز در جلسه هیات دولت با اشاره به حادثه ساقط شدن هواپیمای اوکراینی خاطرنشان کرد: ۱۸ دی‌ماه روز تاسف‌انگیزی برای ما بود. چهارشنبه بود که ما جلسه در هیات دولت داشتیم و شب در آسمان هواپیمایی به خطا مورد هدف قرار گرفت و سرنگون شد و عزیزان ما همه‌شان جان به جان‌آفرین تسلیم کردند. این موضوع خیلی برایمان سخت بود در ابتدا هم قضیه برایمان روشن نبود که چه اتفاقی افتاده و روزهای پنجشنبه و جمعه گزارش‌ها کامل و مشخص شد که شرایط چگونه است و از همان وقت به مسئولین گفتیم موضوع را به مردم اعلام کنند، چرا که نباید چیزی از مردم پنهان بماند.

وی ادامه داد: ما همان روز هم گفتیم که مسببین باید در یک دادگاه عادلانه محاکمه شوند و امروز هم بر این موضوع اصرار داریم که حتما قوه قضاییه اینّ کار را انجام می‌دهد و همه عاملان را محاکمه می‌کنند. اگر قصور، اشتباه، هماهنگی و ناهماهنگی بوده همه زوایای مساله باید روشن شود و مردم از آن مطلع شوند که چه‌طور بوده است.

روحانی همچنین اظهار کرد: هیات دولت هم خسارات را تصویب کرده تا پرداخت شود و در این موضوع تابعیت را هم در نظر نگرفته و برای همه به طور مساوی ۱۵۰ هزار دلار خسارات مدنظر قرار گرفته شده که این پول پرداخت خواهد شد. درباره‌ هواپیما هم با اوکراین مذاکره را ادامه می‌دهیم. مقصران هم حتما در دادگاه محاکمه خواهند شد. در این شرایط سخت بود اما ۳۰ میلیون دلار در اختیار قرار داده شده تا خسارات پرداخت شود البته نه این‌که این موضوع تاثیری در این محاکمه بگذارد چرا که محاکمه عاملان باید با دقت انجام شود.

روحانی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: کسی در دنیا فکر نکند که تحریم و جنگ اقتصادی ملت ایران را از پا درمی آورد. ما مسیر خود را با قدرت ادامه می دهیم و هر وقت طرف مقابل تسلیم شد ما هم استقبال می کنیم.

وی افزود: آیا نباید از کسی که تا دیروز در کوچه ما شیشه ای می شکسته و حالا می گوید پشیمان است استقبال کرد؟ اگر دولتی که در آینده نزدیک در آمریکا سر کار می آید و دو هفته دیگر آقای بایدن قدرت آن را در دست می گیرد بگوید که آمریکا دیگر شیشه نمی شکند و توبه کرده و در مسیر قانون قرار گرفته جواب ما روشن و ساده است. اگر شما به همه تعهدات خود عمل کنید ما هم به تعهدات خود عمل خواهیم کرد.

رئیس جمهور ادامه داد: اگر به تعهدات خود عمل کنید منتی سر ما نگذاشته اید؛ چرا که تا به حال کار خلاف قانونی می کردید که از آن دست برداشته اید و متوجه شده اید که اشتباه کرده اید.

رییس جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر این‌که برخی از دوستان که در رسانه‌ها صحبت می‌کنند باید حواسشان باشد که شرایط ما چگونه بوده است یادآور شد: در شرایط مختلف اقدامات مختلف نیاز است. زمانی کشور در یک شرایط تعادل است و زمانی شرایط کشور شرایطی است که دشمن بر ما جنگ تحمیل کرده و شرایط التهاب است و جامعه ملتهب است که این شرایط دیگری را اقتضاء می‌کند. اگر دولت آمده برای کالاهای اساسی ارز ۴۲۰۰ تومان را مقرر کرده و همه مشکلات و سختی‌ها برای بانک مرکزی، دولت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی برای این‌که این کالاها در اختیار مردم با قیمتی که قابل تحمل باشد قرار گیرد کسی نگوید آقا چرا ۴۲۰۰ تومان بعد می‌گویند یک آدمی سوء‌استفاده کرده آخر این شد حرف؟

وی ادامه داد: ما برای عده‌ای از مردم که گرفتار هستند بسته‌هایی درست کرده‌ایم که به دست آنها برسانیم و به عده‌ای آدم سپرده‌ایم که به دست آنها برسانند حالا اگر یک نفر از اینها هم آمد و این بسته را نرساند و دزدی کرد آیا باید بگوییم کل این بسته و کمک ایراد داشته است؟ حالا بله یک عده‌ آدم‌هایی بودند که ارز ۴۲۰۰ تومان را گرفته و جنس را نیاورده‌اند که باید اینها را طبق قانون محاکمه کنیم. هر کس که تخلف کرده با او برخورد کنید اما این‌که یک تعداد محدودی تخلف کرده‌اند مبنا نمی‌شود که بگوییم کار نادرست است کار کاملا درست بوده و برمبنای یک کار درستی آن را انجام داده‌ایم. البته در یک سال گذشته تعدادی از کالاهای ۴۲۰۰ تومانی را به تدریج خارج کردیم و گفتیم که به اینها ارز نیمایی اختصاص داده‌ایم مثل چای، برنج، شکر، لاستیک و موارد متعدد که یکی یکی و به تناسب آرام آرام در حدی که جامعه بتواند تحمل کند و قابل قبول باشد این کار را انجام دادیم جوری با آرامش عمل کردیم که بعضی‌ها متوجه نشده‌اند و اصلا نفهمیده‌اند که این کار صورت گرفته است.

روحانی در ادامه خاطرنشان کرد: بعضی‌ها اصلا انگار دراین کشور نبودند و می رفتند خرید می‌کردند مثلا برنج و حبوبات خرید کرده و متوجه نشدند که اینها را از آن لیست ۴۲۰۰ تومان خارج کردیم. این خوب است و معنی آن این است که فکر کردند ما هنوز داریم ارز ۴۲۰۰ تومانی را درباره این کالاها ادامه می‌دهیم. ما قدم به قدم ارز ۴۲۰۰ تومانی را خارج کردیم و چند قلم که برای ما مهم بود از جمله دارو نگه داشته‌ایم. در عین حال آنها را هم در یک شرایط قابل قبولی ممکن است دولت برایشان تصمیماتی بگیرد، اما از امروز دوردور کردن و طبل و دهل به راه انداختن و اعلام کردن این‌که آقا دوران ۴۲۰۰ پایان یافت خدمت به چه کسی است. با این کارها به چه کسی کمک می‌کنید. باید به بعضی از حرف‌ها به موقع و درست عمل کرد موقع جارزدن و طبل و دهل نیست که بیاییم شعار بدهیم خوب نتیجه این شعار چه می‌شود باعث آشفتگی می‌شود و همان رانت و فسادی که می‌گویند با آن مخالف هستند ایجاد می‌شود.

وی در ادامه تاکید کرد: می‌خواهم از نمایندگان عزیز مجلس شورای اسلامی خواهش کنم کار بزرگی که قرار شده با هم انجام دهیم را با هم ادامه دهیم. ما برای بودجه سال ۱۴۰۰ ماه‌ها تلاش و فکر کردیم و از تبصره به تبصره آن با شدت دفاع می‌کنیم چرا که از بهترین بودجه‌های ماست. از مجلس شورای اسلامی هم می‌خواهیم با ما همکاری کنند و البته اگر پیشنهاد و انتقادی دارند استقبال می‌کنیم، اما شاکله بودجه باید باقی بماند. طبق قانون مجلس شورای اسلامی نمی‌تواند بودجه بنویسد و این دولت است که بودجه می‌نویسد و مجلس حق اصلاح دارد و می‌تواند پیشنهاد جدید بدهد و همه باید با هم همکاری کنیم تا بودجه به بهترین شکل به نفع مردم در بیاید.

رییس جمهور با تاکید بر این‌که در بودجه خط قرمزهایی داریم که قابل شکستن نیست عنوان کرد: باید به این خط قرمزها توجه کنیم. وضع اقتصاد اقشار کم درآمد یکی از خط قرمزهای ماست. جنگ اقتصادی و البته عده‌ای بی‌انصاف به اندازه کافی باعث شده‌اند که به این اقشار ما فشار بیاید و بهم زدن یک دفعه مالیات و عوارض گمرک و اضافه کردن آن فشار دیگری به مردم وارد می‌کند و ما این موضوع را قبول نمی‌کنیم نباید بی‌حساب و کتاب مالیات افزایش پیدا کند.

روحانی همچنین اظهار کرد: از طرفی ما اعلام کرده‌ایم که مصمم هستیم در سال آینده روزانه دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت بفروشیم و قدرت آن را هم داریم. حالا اگر بخواهید این را کنار بگذارید و جایش مالیات بگذارید به مردم فشار می‌آید ما باید با هم کمک کنیم تا در هیچ موردی به مردم فشار وارد نشود.

رییس جمهور اضافه کرد: موضوع دیگر ارزش پول ملی ماست. در شرایطی که در جنگ اقتصادی بودیم ارزش پول ملی ما کاهش پیدا کرد و باید تلاش کنیم به جایگاه شایسته خود بازگردد. ما برای سال آینده فکر دیگری کرده‌ایم البته در هیچ جای بودجه به جز یک موردی که به آن اشاره خواهم کرد برای دلار قیمت نگذاشته‌ایم، ولی قیمت دلار را بر مبنای ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته‌ایم. این‌که یک دفعه قیمت دلار ۱۷ هزار بشود می‌دانیم تبعات و آثارش چیست؟

وی ادامه داد: باید فکر کنیم و نباید دولت و مردم را در مشکلات قرار دهیم. وقتی قیمت را بالا می‌بریم عوارض بر این مبنا قرار می‌گیرد و مردم دچار مشکل می‌شوند. این مسائل خط قرمزهای ماست. از طرفی وقتی مردم تراکنش‌هایی انجام می‌دهند یا برای خرید جنس است یا خرید یک خدمت. چند بار باید از مردم مالیات بگیریم. وقتی برای کالا و خدمات مالیات گرفته‌ایم چرا باید دو مرتبه برای تراکنش مالیات بگیریم اینگونه نمی‌شود و اینها از خط قرمزهای ماست.

رییس جمهور با اشاره به جلسه خصوصی با برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله رییس مجلس و رییس کمیسیون تلفیق بر سر کالاهای اساسی یادآور شد: ما در موضوع کالاهای اساسی و ارز ۴۲۰۰ تومانی با هم صحبت کردیم و تاکید کردیم که باید با هم فکر کنیم و به نتیجه برسیم و وقتی به نتیجه رسیدیم باید عمل کنیم. الان سه ماه تا اجرای بودجه سال ۱۴۰۰ باقی مانده و اگر از الان هر موضوعی را اعلام کنیم مردم در فشار قرار می‌گیرند آن هم که هنوز در کمیسیون تصویب نشده و به صحن هم نرفته، به هرحال ما هم در مجلس شورای اسلامی بوده‌ایم و این مسائل را می‌دانیم.

روحانی همچنین اضافه کرد: از رادیو و تلویزیون هم گله دارم حالا نمی‌گویم جلسات کمیسیون تلفیق پخش نشوند ولی بعد از آن باید و برای مردم تبیین شود و بگوییم این نظر ابتدایی است و هنوز تصویب نشده است. نکند چیزی بگوییم که روی قیمت و بازار اثر بگذارد و تازه شاید بعد از آن در مجلس شورای اسلامی تصویب نشود و اینها همه قبل از رفتن به شورای نگهبان است. پس از نمایندگان خواهش می‌کنم که با هم همکاری کنیم. در این چند ماه هم نتیجه همکاری و هم نتیجه عدم همکاری را دیده‌ایم و هرجا با هم همکاری کردیم نتیجه بهتری داشته است. ان‌شاء‌الله بتوانیم کنار هم لایحه بودجه را به سرانجام برسانیم و بتوانیم کاری کنیم که به نفع جامعه باشد.

رییس جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با یادآوری روزهای قیام مردم علیه حکومت پهلوی و گرامیداشت قیام مردم قم در ۱۹ دی‌ماه ۵۶ خاطر نشان کرد: مردم در سه مقطع مهم با حرکت خود موفقیت‌های بزرگی رقم زدند که یکی از آنها مقطع انقلاب اسلامی بود. ۱۹ دی‌ماه سال ۵۶ سرآغازی برای حرکت علیه رژیم وابسته و فاسد آن زمان شد و یک سال بعد در سال ۵۷ به ثمر نشست و در ۲۲ بهمن‌ماه به پیروزی نهایی رسیدیم.

وی ادامه داد: حرکت بزرگ دیگر مردم در مقطع جنگ تحمیلی و در سال ۵۹ بود که یک سال بعد در مهر ماه ۶۰ با پیروزی در شکست حصر آبادان و پیروزی‌های بعد ادامه پیدا کرد. در اینجا هم یکسال مقاومت شدید مردم بر اثر یک تجاوز بیگانه ما را در مسیر پیروزی قرار داد. حرکت سوم مردم در سال ۹۷ است که جنگ تحمیلی اقتصادی به مردم تحمیل شد.

روحانی ادامه داد: کسی که در راس قدرت جهانی بود به صراحت مدعی شد که باید نظام ایران را سرنگون کنیم و به قول خودشان با فشاری که در تاریخ بی‌نظیر باشد تا ۲۲ بهمن‌ماه سال ۹۷ از این کار جواب بگیرند و جشن انقلابی وجود نداشته باشد و می‌گفتند فرش قرمز برای آمریکا در خیابان‌های تهران پهن می‌شود، اما مردم با ایستادگی و مقاومت در همان یکسال پیروزی خود را آشکار کردند و در سال ۹۸ آثار پیروزی در این جنگ پدیدار شد.

وی اضافه کرد: در آخر بهار ۹۸ تورم سیر نزولی و اقتصاد آرامش و ثبات بهتری پیدا کرد و اگر آن روند ادامه می‌یافت در سال ۹۹ شرایط بهتری داشتیم اما با آمدن کرونا و مشکلات دیگر در این روند وقفه‌ای ایجاد شد. به هرحال دولت در یک شرایط غیرعادی و جنگ اقتصادی توانست کشور را به گونه‌ای اداره کند که فعالیت‌های تولید و توسعه‌ای از یک طرف و از طرفی زندگی مردم البته در یک شرایط سخت ادامه پیدا کند. می‌دانیم که زندگی مردم خیلی سخت بود چون از همه طرف محاصره بودیم، اما در این شرایط مردم صف نبستند و برای پیدا کردن کالاهای اساسی از این خیابان به آن خیابان نرفتند.

رییس جمهور در ادامه گفت: البته قیمت‌ها به علت شرایط جنگ اقتصادی و همچنین بی‌انصافی تعدادی به علاوه برخی مدیریت‌های غلط باعث شد مردم در سختی و فشار قرار گیرند. با وجود همه این شرایط دولت اقدامات خود را انجام داد و در هر مقطعی برای اقشار آسیب پذیر کمکی اضافه کرد. از آبان سال ۱۳۹۸ بسته حمایتی معیشتی ماهانه برای ۶۰ میلیون نفر مقرر کردیم و آن را ادامه دادیم. در کرونا باز بسته‌های حمایتی متعددی مقرر کردیم و برای سه میلیون نفر که در فشار بودند تعیین شد و بعد هم وام در اختیار بنگاه‌ها و مردم قرار دادیم در این اواخر هم بسته‌ای برای ۳۵ میلیون نفر مقرر شد.

رییس جمهور با تاکید بر این‌که دولت در همه مقاطع اولین هدف‌اش این بوده که اقشار آسیب پذیر با وجود سختی بتوانند حداقل زندگی را داشته باشند، اظهار کرد: در عین حال دولت فعالیت‌های توسعه‌ای و تولیدی خود را ادامه داد. من دیدم که یک رسانه خارجی خیلی عصبانی شده بود که گفتم در این دولت ما بیشتر از سایر دولت‌ها به اقشار کم درآمد رسیدگی کرده‌ایم و مجری بر سر و سینه می‌زد که از کجا؟ از همین جاهایی که گفتم.

روحانی ادامه داد: در آب و برق و بهداشت و آموزش آمار ما روشن است. در همین هفته گذشته ۱۳۷ روستا به شبکه آب سالم پایدار متصل شدند. در طول هفت سال و خرده‌ای گذشته بیش از ۱۲ هزار روستا و جمعیتی بیش از هشت میلیون نفر به شبکه آب سالم پایدار متصل شده‌اند و تا آخر دولت به بیش از ۹ میلیون نفر می‌رسد در حالی که تا سال ۱۳۹۲ حدود ۹۰۰ هزار روستایی دارای آب سالم بودند اما تا پایان این دولت به بیش از ۹ تا ۱۰ میلیون نفر تبدیل می‌شوند. برای افراد کم مصرف که معمولا از اقشار ضعیف هم هستند آب، برق و گاز مجانی شده حالا این‌که شما عصبانی هستید تقصیر ما نیست اینها کارهای بزرگ ملت ماست.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود با اشاره به ۱۹ دی‌ سالروز درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی یادآور شد: آیت‌الله هاشمی در سه مقاومت ملی که گفتم دست کم در دو مقاومت ملی جزو سرداران حرکت مردمی بود چه در نهضت و حرکت انقلاب اسلامی که از سرداران و در خط مقدم در کنار مقام معظم رهبری، شهید بهشتی، شهید مطهری و همه عزیزانی که در این کار بودند حضور داشت و تا پیروزی نهضت همیشه در کنار امام خمینی (ره) بودند و مخصوصا در آن مقاومت دوم در جنگ تحمیلی مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی وظایف سخت و سنگینی بر دوش داشت.

رییس جمهور ادامه داد: ایشان از ابتدای جنگ به عنوان نماینده امام خمینی (ره) در شورای عالی دفاع بود و بعد هم از طرف امام خمینی (ره) به عنوان فرمانده جنگ تعیین شد. من خاطرات بسیار زیادی از ایشان در دوران دفاع مقدس دارم ضمن این‌که ایشان حکم ریاست قرارگاه خاتم‌الانبیاء را به من داد و مقام معظم رهبری حکم فرماندهی پدافند هوایی را به من دادند و حکم ستاد کمک‌هایی که برای جبهه و جنگ انجام می‌گرفت به من دادند که خاطرات فراوانی را من از این مرد بزرگ به خاطر دارم که تلاش‌های فراوانی در این جنگ به ثمر بنشید و موفقیت‌های جنگ به وجود بیاید.

روحانی اضافه کرد: مرحوم آیت‌الله هاشمی یکی از مظلومین افراد تاریخ ماست که این جای تاسف دارد. قبلا آن مظلوم اول ما شهید بهشتی بود که آن جمله‌ای که خود آقای هاشمی از شهید بهشتی نقل کرد که از مظلومیت او گفت و مرحوم شهید بهشتی به آقای هاشمی گفت که نوبت شما هم می‌شود و این آسیاب به نوبت است. حالا شهید بهشتی مظلومی بود که بعد از شهادت‌اش جای مظلومیت‌اش منزلت و عظمت و جایگاه ویژه‌ای در افکار عمومی و زبان و قلم مردم پیدا کرد، اما آیت‌الله هاشمی رفسنجانی حالا مقداری از مظلومیت‌اش کم شد، اما متاسفانه این مظلومیت همچنان ادامه دارد. همه ما باید از بزرگانمان قدردانی کنیم. باید بدانیم اگر ملتی از بزرگان و خادمان تاریخ‌اش قدردانی نکند که البته ملت همیشه قدردانی می‌کند ولی این شرایط، شرایطی نیز که تاریخ قضاوت خوبی نسبت به آن ملت کند. حالا ملت ما همیشه قدردان بوده و قدردان هست و من از آن اقلیت هم خواهش می‌کنم که آنها هم از زحمات همه بزرگان‌مان قدردانی کنند.

رییس جمهور در پایان اظهار کرد: ما همه باید بتوانیم راه و مسیری که امام عزیز و امروز رهبر بزرگوار ما برایمان مشخص کرده‌اند ادامه دهیم و مردم عزیز ما همین طور که در صحنه بوده‌اند در صحنه باشند و با اتحاد و یگانگی و وحدت ان‌شاء‌الله به اهداف بلندی و ملی که در این انقلاب مدنظرمان است دست یابیم.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top