امروز: جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 6 شوال 1446 | 2025-04-04

پیتزا محبوب‌ترین غذای جهان است و به همین علت ۹ فوریه معادل ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ به عنوان روز جهانی پیتزا تعیین شده است و در این روز اغلب جشنواره‌هایی برای ارائه طعم‌های مختلف این غذای ایتالیایی برگزار می‌شود.

به گزارش ایمنا، پیتزا یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاها در سراسر جهان است. این غذا با نان مخصوص، پنیر و سسی با چاشنی‌های انتخابی از گوشت گرفته تا سبزیجات درست می‌شود. پیتزا طی سال‌ها به تدریج از یک غذای ناشناخته قبل از جنگ جهانی دوم به ستاره رستوران‌ها تبدیل شد.

تقریباً غیرممکن است که کسی را پیدا کنید که از پیتزا بیزار باشد، این غذا در کشورهای مختلف با دستور اصلی مشابه، اما با اندک تغییرات ذائقه خاص مخصوص همان کشورها درست می‌شود.

 

طرز تهیه خمیر پیتزای خانگی

 

تاریخچه روز ملی پیتزا

اگرچه غذایی با نان‌های صاف با تزئینات و چاشنی‌های خوراکی روی آن ابتدا توسط مصریان، رومی‌ها و یونانی‌های باستان مصرف می‌شد، اما زادگاه مدرن پیتزا، منطقه کامپانیا در جنوب غربی ایتالیا در ناپل است. ناپل که حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد به عنوان یک شهرک یونانی تأسیس شد، در سال‌های ۱۷۰۰ و اوایل ۱۸۰۰ یک شهر ساحلی پر رونق بود. این منطقه یک پادشاهی مستقل بود و به دلیل انبوهی از فقیران کارگر یا افراد فقیر سطح پایین بدنام بود. در این منطقه پیتزاهای فقیرانه‌ای با رویه‌های خوشمزه‌ای مانند گوجه فرنگی، پنیر، روغن، آنچوی و سیر طبخ می‌شد.

در سال ۱۸۶۱، ایتالیا سرانجام متحد شد و پادشاه اومبرتوی یکم و ملکه مارگریتا در سال ۱۸۸۹ از ناپل بازدید کردند. افسانه‌ها می‌گوید که این زوج مسافر از رژیم غذایی ثابت خود از غذاهای فرانسوی خسته شدند و از یک مغازه پیتزافروشی که در سال ۱۷۶۰ تأسیس شده بود، خواستند که انواع پیتزاها را تهیه کنند. تنوعی که ملکه بیشتر از همه از آن لذت می‌برد پیتزا موزارلا نام داشت که روی آن پنیر سفید نرم، گوجه‌فرنگی قرمز و ریحان سبز بود که بسیار شبیه پرچم ایتالیا است. از آن زمان، این انتخاب خاص از تاپینگ پیتزا (تزئینات روی پیتزا) مارگریتا نام گرفت.

 

 

با این حال، حتی با وجود عشق ملکه به این غذا، پیتزا تا دهه ۱۹۴۰ فراتر از مرزهای ناپل ناشناخته باقی ماند. مهاجرانی که از ناپل به ایالات متحده آمده بودند، نان‌های طعم‌دار خود (پیتزا) را در نیویورک و دیگر شهرهای آمریکا درست می‌کردند. آنها برای کار در کارخانه‌ها آمده بودند اما ورودشان در واقع یک تحول غذایی را در آمریکا رقم زد.

بزرگترین پیتزای جهان

بزرگترین پیتزای ثبت شده در تاریخ توسط دویلیو ناردی، آن دریا مانوکی، مارکو ناردی، ماتئو ناردی و ماتئو جیانوت در رم، ایتالیا، در ۱۳ دسامبر ۲۰۱۲ تهیه شد. مساحت کل آن ۱۳۵۸۰.۲۸ فوت مربع بود.

 

 

تحویل پیتزا در فضا

در سال ۲۰۰۱، آژانس فضایی روسیه بیش از یک میلیون دلار برای تحویل یک پیتزای شش اینچی به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرداخت کرد. فضانورد روسی، یوری اوساچوف، این افتخار را داشت که اولین فردی باشد که پیتزا تحویل گرفت.

هیچکس نمی‌داند کلمه پیتزا چگونه به وجود آمد

کلمه پیتزا اولین بار در حدود سال ۹۹۷ پس از میلاد در گائتای ایتالیا ثبت شد. پس از آن نام شروع به گسترش به مناطق مختلف مرکزی و جنوبی ایتالیا کرد.

گران‌ترین پیتزای جهان

پیتزایی با نام لویی سیزدهم که توسط رناتو ویولا تهیه می‌شود در حال حاضر با ۱۲ هزار دلار قیمت، گران‌ترین پیتزا در جهان است. ویولا شخصاً به همراه یک سرآشپز به خانه شما می‌آید تا پیتزای خود را آماده کند!

محبوب‌ترین تاپینگ پیتزا پپرونی است

نظرسنجی که در ژانویه ۲۰۱۶ انجام شده نشان می‌دهد که پپرونی به عنوان پرطرفدارترین تاپینگ است و سپس سوسیس در رتبه دوم قرار دارد.

 

 

جنگ جهانی دوم به محبوبیت پیتزا کمک کرد

در طول اشغال ایتالیا، نیروهای متفقین شروع به خوردن غذاهای محلی برای تکمیل جیره‌های غذایی خود کردند. نانوایان محلی به سختی می‌توانستند تقاضای سربازان آمریکایی برای پیتزا را برآورده کنند و وقتی پس از جنگ به خانه آمدند، این عشق به پیتزا را به آمریکا وارد کردند و موجب گسترش آن شدند.

ژاپنی‌ها روی پیتزای خود سس مایونز می‌ریزند

وقتی به مواد غذایی خوشمزه پیتزا فکر می‌کنید مایونز به ذهنتان نمی‌رسد، اما در ژاپن مایونز روی پیتزا طبیعی است.

کاهش خطر ابتلاء به بعضی سرطان‌ها

محققان ایتالیایی ادعا کرده‌اند که خوردن پیتزا به طور منظم خطر ابتلاء به سرطان مری را تا ۵۹ درصد، سرطان روده بزرگ را ۲۶ درصد و سرطان دهان را تا ۳۴ درصد کاهش می‌دهد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top