امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15

چهارده آذر ۱۴۰۲ همایشی دیگر از پویش های نه به ته سیگار رقم خورد مردم عاشقی که دغدغه مند راست قامتی انسان را به حرمت خاک به تعظیم وا داشتند هر چند هیچ مسولی نیامده بود اما مردم مسول بسیار بودند.

✍️ ملیحه مومن پور

تو مگو همه به جنگند و زصلح من چه آید؟

تو یکی نه ای، هزاری ،تو چراغ خود برافروز.

هر قدر تعداد آدم هایی که زندگی را می فهمند بیشتر شود بر غلظت ژرفای لبخند، نشاط، امنیت، صلح وتاب آوری افزوده شده و انسانی زیستن از مقدس ترین ارزش های زندگی خواهدشد.

آموزش و فرهنگ سازی زیر بنایِ پویش مردمی وملی نه به ته سیگار است که اگر چه معدودند انسان هایی که عاشق خاک و طبیعت محیط زیستشان هستند اما اراده شان طوفان می کند و کوه را جابجا.

#ته_سیگارت_را_با_خودت_ببر شعار آموزشگران پویش ملی مردمی نه به ته سیگار است در هر همایش که کنار هم قرار می گیرند تن پوش های نارنجی شان چشم هر بیننده را به کنجکاوی و پرسشگری وا می دارد.

 

 

چهارده آذر ۱۴۰۲ همایشی دیگر از پویش های نه به ته سیگار رقم خورد مردم عاشقی که دغدغه مند راست قامتی انسان را به حرمت خاک به تعظیم وا داشتند هر چند هیچ مسولی نیامده بود اما مردم مسول بسیار بودند.

هرچند از هزاران نفر که فراخوانده شده بودند و نیامدند، اما بودند برخی با لباس اتو کشیده و بنر نام گروهشان برای شو و تبلیغ که نیامده رفتند فقط برای تحقق هدف خود آمده بودند.

 

 

بی شک سبک بالند انسان های حامی و حامیان محیط زیست که در روز خاک برای پویایی پویش نه به ته سیگار، زمین را حرمت نهادند و کنارمان آمدند، ته سیگار جمع کردند برای دیگران حساسیت ایجاد کردند برشور پخش کردند و برخی مغازه دارها و کسبه را از مضرات سیگار آگاه کردند و بر اهداف پویش پافشاری کردند.

 

 

مطالبات پویشی که چهار سال است به صورت خودجوش و با تلاش های مسول پویش “فرانه بهاور” و حمایت های مردمی سر پا ایستاده اهدافی است ارزشمند

 

 

۱_آموزش و فرهنگ سازی از طریق رسانه های سمعی و بصری، رواج سواد زیست محیطی از مهدکودک ها و مقاطع ابتدایی تا دانشگاه ها…

۲_تهیه و نصب تابلو های آگاهی دهنده در باره ی مضرات ته سیگار در مراکز پرتردد و پرریزش…

۳_نصب سطل های مخصوص ته سیگار در محل هایی چون؛ ایستگاه های مترو، تاکسی، اتوبوس، پایانه های مسافربری، پارک ها و زندان ها وجاهای پرتردد.

۴_جمع آوری اصولی و درست فیلتر های سیگار

۵_اختصاص خود رویی برای جمع آوری وتخصیص شماره تلفنی برای این منظور.

۶_اعمال تشویق و یا جریمه ( تشویق مثل استفاده از بارومترها برای اعلام اینکه کدام پارک ومحل عاری از ته سیگار هست… جریمه درقبال انداختن و رها کردن ته سیگار در محیط زیست. (مصداق عبور از چراغ قرمز، نبستن کمربند ماشین…)

 

 

۷_تخصیص لندفیلید اختصاصی طبق استانداردهای بین المللی وعلمی برای ته سیگارها که به علت پسماند شیمیایی بودن نباید با زباله های دیگر مخلوط شود.

۸_اعلام روز  “نه به ته سیگار ” در ۲۷ تیر در سالنامه

۹_استفاده از مقوله ی اجتماعات شناختی که شامل محققان،دانشمندان وپژوهشگران ،کنشگران وفعالان محیط زیستی که برمبنای تحقیقات وبررسی هایشان وارائه ی آن ها به مسئولین و سیاست گذاری برای کنترل این مشکل وبهبود شرایط آن.

۱۰_طبق ماده ی ۸ قانون پسماند شرکت های دخانیات بایدبرای جمع آوری پسماند تولیدات خود (ته سیگار) همت کرده ودر کنار تولید هرباکس سیگار جاسیگاری سیار وجیبی به خریدار عرضه کند.ودربازیافت آن سهیم باشد.

 

 

ما دلسوزان، مسولانه با مشارکت اجتماعی از محیط زیست حمایت می کنیم می دانیم که ته سیگارها بعد از له شدن از انسان انتقام می گیرند.

تومگو همه به جنگند و زصلح من چه آید؟

تو یکی نه ای ، هزاری ،تو چراغ خود برافروز.

 

 

عکس: نسترن کیوان پور

 

 

 

به قلم: ملیحه مومن پور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top