امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 32459 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲ |
۰
| 4
ارسال به دوستان
پ

متخصصان اطفال به تازگی دریافته اند که تغذیه نوزاد با خوراکی های جامد حاوی گندم در ماه های اولیه پس از تولد می‌تواند از ابتلا به بیماری “سلیاک” پیشگیری کند.

به گزارش کرج رسا، بیماری سلیاک یک بیماری التهابی است که بر اثر آن مصرف گلوتن به روده کوچک آسیب می رساند و باعث می‌شود جذب مواد مغذی به درستی انجام نشود.

این پزشکان در مطالعات خود دریافتند در صورتیکه نوزاد در چهار ماهه نخست پس از تولد در معرض گلوتن قرار گیرد خطر ابتلا به بیماری خودایمنی/آلرژی موسوم به بیماری سلیاک در او از بین می‌رود.

محققان انگلیسی اظهار داشتند: نتایج این بررسی بر اساس مطالعه انجام گرفته روی ۱۳۰۰ نوزاد بدست آمده است. نیمی از این نوزادان مواد غذایی جامد از جمله پروتئین گندم را در سنی دریافت کردند که خلاف دستورالعمل‌های محدود شده به تغذیه با شیرمادر است. در بین این نوزادان موردی از ابتلا به بیماری سلیاک مشاهده نشد.

این محققان بر اساس مطالعه انجام شده اظهار داشتند: یافته های بدست آمده شگفت آور است. اما در صورتیکه این مطالعه صحیح باشد نشان می دهد که برای پیشگیری از خطر ابتلا به بیماری سلیاک لازم است مقدار قابل توجهی از گندم در رژیم غذایی نوزاد در چهار ماهگی گنجانده شود.

با این حال محققان هشدار دادند که یافته‌های بدست آمده در این رابطه نتیجه قطعی نیست.

به گفته آنها این مطالعه روی تعداد کمی بیمار انجام گرفته و بنابراین نمی توان نتیجه آن را قطعی در نظر گرفت و لازم است بررسی های بیشتری روی آن انجام شود.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top