خورش مرجو یا خورش عدس از غذاهای ایرانی محلی و سنتی متعلق به شهر زیبای طالقان هست. ماده اصلی تشکیل دهنده این خورش اصیل و بی نطیر عدس هست.
خورش مرجو یا خورش عدس از غذاهای ایرانی محلی و سنتی متعلق به شهر زیبای طالقان هست. ماده اصلی تشکیل دهنده این خورش اصیل و بی نطیر عدس هست. عدس (به انگلیسی Lentil) منبع غنی از پروتئین گیاهی، پتاسیم، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هست. از جمله مزایای بی شمار عدس می تونم به درمان کم خونی و تقلیل فشار خون اشاره کنم. پس با توجه به خواص شگفت انگیز عدس، خورش مرجو علاوه بر طعم و عطر دل پذیری که داره یه خورش سالم و مقوی هم هست. در این مطلب می خوام طرز تهیه خورش مرجو رو گام به گام و به روشی ساده بهتون آموزش بدم. امیدوارم این خورش خوشمزه رو درست کنین و از خوردن اون در کنار عزیزانتون لذت ببرین.
-
مواد لازم برای خورش مرجو
-
- سیب زمینی ۱ عدد
- آلو بخارا ۱۰ عدد
- عدس ۱ پیمانه
- گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی به میزان لازم
- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم
- آبغوره به میزان لازم
طرز تهیه خورش مرجو
مرحله اول: آماده سازی پیش نیازها
برای درست کردن خورش مرجو، ابتدا عدس ها را داخل یک کاسه بریزید و روی آن ها را با آب بپوشانید و بگذارید خیس بخورند. آلو ها را نیز در آب بگذارید تا خیس بخورند.
پیازها را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید و کناری بگذارید.
سیب زمینی را نیز پوست بکنید و به شکل دلخواه خرد کنید و کناری بگذارید.
زعفران را هم دم کنید.
مرحله دوم: پخت گوشت خورش مرجو
در این مرحله یک قابلمه متوسط را روی شعله گاز بگذارید تا گرم شود. سپس مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کمی داغ شود. حالا پیازهایی که خرد کردید را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود. مقداری زردچوبه نیز به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا زردچوبه رنگ پس بدهد. حالا گوشت هایی که به صورت مکعبی خرد کردید را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس رب گوجه خانگی را نیز در وسط قابلمه بریزید و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند و بعد با گوشت و پیاز خوب مخلوط کنید. حالا مقداری آب به مواد اضافه کنید و حرارت گاز را ملایم کنید و زمان دهید تا گوشت پخته شود.
مرحله سوم: افزودن آلو و عدس به خورش مرجو
در اواسط پخت گوشت خورش مرجو، آلوها و عدس را که گذاشته بودید خیس بخورند را از آب خارج کنید و به بقیه مواد در حال پخت در قابلمه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با بقیه مواد هم بزنید. سپس سیب زمینی هایی که خرد کردید را نیز به مواد اضافه کنید و نمک و فلفل و دارچین را نیز به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش بپزد.
مرحله چهارم: طعم دار کردن خورش
در آخر پخت خورش مرجو، آبغوره و زعفران دم کرده را بنا بر ذائقه خود به خورش مرجو اضافه کنید و بگذارید خورش خوب جا بیفتد. سپس به همراه پلوی ساده یا پلو زعفرانی میل کنید.
نکات کلیدی تهیه خورش مرجو
– اندازه مواد اولیه که در دستور خورش مرجو آمده است، تقریبی هستند. در صورت تمایل می توانید با رعایت نسبت مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.
– در صورت تمایل می توانید گوشت را از مواد اولیه دستور خورش مرجو حذف کنید و یک خورش کاملاً گیاهی و سالم درست کنید.
ایران کوک
آخرین اخبار
پربیننده ترین های
-
برخورد اتوبوس و پژو آردی در اتوبان کرج – تهران با فوتی همراه بود + عکس
برخورد اتوبوس و پژو آردی در اتوبان کرج – تهران با فوتی همراه بود + عکس
-
بازداشتگاه موقت در همه حوزههای قضایی استان البرز ایجاد میشود
بازداشتگاه موقت در همه حوزههای قضایی استان البرز ایجاد میشود
-
مشکین دشت در مسیر توسعه؛ از رشد بودجه تا گامهای بلند در هوشمندسازی
مشکین دشت در مسیر توسعه؛ از رشد بودجه تا گامهای بلند در هوشمندسازی
-
افتتاح پروژه عمرانی جدید با تأکید بر نقش امنیت و توسعه زیرساختهای اجتماعی
افتتاح پروژه عمرانی جدید با تأکید بر نقش امنیت و توسعه زیرساختهای اجتماعی
-
پروژه های عمرانی مشکین دشت یکی پس از دیگری به بهره برداری میرسند
پروژه های عمرانی مشکین دشت یکی پس از دیگری به بهره برداری میرسند
-
مشکین دشت در مسیر توسعه؛ بهره برداری از دو پروژه جدید عمرانی
مشکین دشت در مسیر توسعه؛ بهره برداری از دو پروژه جدید عمرانی
-
مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز واریز میشود +جزئیات
مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز واریز میشود +جزئیات
-
واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از امروز با ارقام جدید
واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از امروز با ارقام جدید
-
هشدار آتش نشانی کرج؛ رودخانه های کم عمق، قاتلان خاموش تابستانی اند
هشدار آتش نشانی کرج؛ رودخانه های کم عمق، قاتلان خاموش تابستانی اند
-
ورودی شهرستان نظرآباد نیازمند رسیدگی و توسعه زیرساختهای خدماتی است
ورودی شهرستان نظرآباد نیازمند رسیدگی و توسعه زیرساختهای خدماتی است
-
آسمانی شدن یک نفر از کارکنان انتظامی کرج در حادثه آزادراه کرج – قزوین
آسمانی شدن یک نفر از کارکنان انتظامی کرج در حادثه آزادراه کرج – قزوین
-
پیشرفت چشمگیر پروژه تکمیل ورزشگاه ۶ هزار نفری انقلاب کرج
پیشرفت چشمگیر پروژه تکمیل ورزشگاه ۶ هزار نفری انقلاب کرج
-
پیروزی قاطع فلسطین برابر سریلانکا در چهارمین روز رقابتهای بیسبال غرب آسیا
پیروزی قاطع فلسطین برابر سریلانکا در چهارمین روز رقابتهای بیسبال غرب آسیا
-
ضرورت هماهنگی نظام بانکی با رشد جمعیتی و ظرفیت های اقتصادی البرز
ضرورت هماهنگی نظام بانکی با رشد جمعیتی و ظرفیت های اقتصادی البرز
-
بانک ها باید به بازوی توانمند توسعه اجتماعی و اقتصادی محلات تبدیل شوند
بانک ها باید به بازوی توانمند توسعه اجتماعی و اقتصادی محلات تبدیل شوند
-
بارزانی: هربار به ایران میآیم دوست دارم عظیمیه کرج را ببینم
بارزانی: هربار به ایران میآیم دوست دارم عظیمیه کرج را ببینم
-
افزایش حقوق و اعمال متناسب سازی بازنشستگان تامین اجتماعی
افزایش حقوق و اعمال متناسب سازی بازنشستگان تامین اجتماعی
-
ویدئو؛ خرس مادر و ۳ توله اش در ارتفاعات جاده چالوس
ویدئو؛ خرس مادر و ۳ توله اش در ارتفاعات جاده چالوس
-
رویداد «تا کرانه البرز» فرصتی برای کشف ظرفیت ها و حمایت از کشاورزی است
رویداد «تا کرانه البرز» فرصتی برای کشف ظرفیت ها و حمایت از کشاورزی است
-
جاده کرج – چالوس همچنان بسته است / مسافران اصرار به سفر نکنند
جاده کرج – چالوس همچنان بسته است / مسافران اصرار به سفر نکنند
-
الزام اخذ گواهینامه مهارت برای صنوف خدماتی در البرز
الزام اخذ گواهینامه مهارت برای صنوف خدماتی در البرز
-
بهسازی استادیوم بیسبال کرج ۱۲۰ میلیارد ریال هزینه داشت
بهسازی استادیوم بیسبال کرج ۱۲۰ میلیارد ریال هزینه داشت
-
تعلل شهرداری در بهره برداری اقتصادی از بزرگراه شمالی کرج نگران کننده است
تعلل شهرداری در بهره برداری اقتصادی از بزرگراه شمالی کرج نگران کننده است
-
بیرون کشیدن یک دستگاه خودرو از چاه منزل مسکونی در فردیس
بیرون کشیدن یک دستگاه خودرو از چاه منزل مسکونی در فردیس
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.