با شیوع ویروس کرونا حساسیت هایی برای خرید اقلام غذایی و نحوه استفاده آن ها به وجود آمده است، به شکلی که بیشتر افراد اقلام خوراکی خریداری شده را پیش از مصرف شسته و یا ضد عفونی میکنند اما بهترین روش برای ضد عفونی کردن میوه و خشکبار چیست؟
مصرف میوه، سبزی و خشکبار آلوده به ویروس کرونا سبب ابتلا به این بیماری میشود بنابراین باید پیش از مصرف آنها را ضد عفونی کنیم.
نکته قابل توجه آن است گه اگرچه شستن این اقلام با آب تا حدودی آلودگی ویروسی را کاهش میدهد اما به جهت اطمینان بیشتر باید راهکارهای جدیدی اتخاذ کرد.
روش های ضدعفونی کردن میوه و سبزی
به طور کلی میتوان برای ضد عفونی کردن میوه و سبزی از سه روش استفاده کرد.
روش اول: استفاده از آب ژاول یا وایتکس رایج در منازل به صورتی که به ازای هر یکلیتر آب ۲ تا ۴ قطره مایع ظرفشویی و یک قاشق چای خوری وایتکس به کار ببریم سپس سبزیها را به مدت ۳ دقیقه و میوهها را به مدت ۵ دقیقه در این محلول قرار دهیم و پس از آن برای از بین بردن باقی اثرات شیمیایی، سبزی و میوه را دوباره با آب بشوییم تا کاملا تمیز شوند.
روش دوم: استفاده از جوش شیرین یا بی کربنات سدیم نیز موثر خواهد بود به این صورت که یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را در یک لیتر آب به همراه ۲ تا ۴ قطره مایع ظرفشویی بریزید و کاملا حل کنید سپس میوه و سبزی را داخل محلول بگذارید و مانند روش اول پس از ۳ تا ۵ دقیقه از محلول خارج و با آب معمولی دوباره آنها را آبکشی کنید.
روش سوم: استفاده از آب گرم برای میوهها بویژه مرکبات، سیب، موز و کیوی است البته در نظر بگیرید که دقت در انجام صحیح این فرایند بسیار مهم است. ابتدا ظرف را با آب گرم ۵۰ تا ۶۰ درجه به همراه ۲ تا ۴ قطره مایع ظرفشویی پر کنید و میوهها را به مدت یک دقیقه تا ۴۵ ثانیه در آب غوطه ور سازید سپس آنها را خارج کنید و مجددا بشویید. دقت کنید زمان ماندگاری میوهها در آب بیش از مدت قید شده نباشد چراکه سبب کاهش ماندگاری میوهها میشود.
خشکبار را چگونه ضد عفونی کنیم؟
با توجه به شرایط ویژه خشکبار آنها عمدتا قابل شستشو نیستند البته خشکبارهایی مانند برگه و کشمش را میتوانید پیش از مصرف ابتدا بشویید سپس در ظرفی مناسب با حرارت ماکروفر، فر و یا آفتاب خشک کنید البته توجه کنید که بهتر است تا حد امکان از خشکبار بسته بندی شده استفاده کنید، اما روشهایی برای ضد عفونی کردن این اقلام وجود دارد.
روش اول: استفاده از دمای مرطوب به این شکل که در یک قابلمه ابتدا ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب بریزید و پس از اضافه کردن خشکبار به آن در ظرف را بگذارید و به آن حرارت دهید. پس از ۳ تا ۵ دقیقه آب ظرف تبخیر میشود و میتوانید خشکبار را خارج کرده و هوا دهی کنید.
روش دوم: استفاده از ماکروویو نیز میتواند موثر باشد. ابتدا خشکبار را درون کیسه نایلونی قرار دهید و در آن را ببندید سپس به مدت ۳ تا ۴ دقیقه کیسه را در ماکروویو بگذارید. در این شرایط دمای خشکبار به بالای ۵۰ درجه سانتیگراد میرسد و ویروسهای آن کشته میشود.
-
برچسب ها:
- آجیل
- خشکبار
- کرونا
- میوه
- ویروس کرونا
آخرین اخبار
پربیننده ترین های
-
مشاور فرمانده کل سپاه: علمی مفید است که برای بشریت نجاتبخش باشد
مشاور فرمانده کل سپاه: علمی مفید است که برای بشریت نجاتبخش باشد
-
دانشگاه ها باید پایگاه تمدن سازی نوین اسلامی باشند
دانشگاه ها باید پایگاه تمدن سازی نوین اسلامی باشند
-
تلاش آتش نشانان فردیس ۲۴۳ نفر را از خطر حوادث نجات داد
تلاش آتش نشانان فردیس ۲۴۳ نفر را از خطر حوادث نجات داد
-
آغاز فعالیت رسمی نخستین تاکسی هوایی کشور با پیام رییس جمهور
آغاز فعالیت رسمی نخستین تاکسی هوایی کشور با پیام رییس جمهور
-
صادرات صنعت حلال زیر سایه خودتحریمی/ صادرکننده را خودمان زمینگیر کردهایم
صادرات صنعت حلال زیر سایه خودتحریمی/ صادرکننده را خودمان زمینگیر کردهایم
-
سخنرانی رئیس دانشگاه آزاد البرز پیش از خطبه های نماز جمعه کرج
سخنرانی رئیس دانشگاه آزاد البرز پیش از خطبه های نماز جمعه کرج
-
هشدار سطح نارنجی و پیش بینی تندباد و بارش برای البرز
هشدار سطح نارنجی و پیش بینی تندباد و بارش برای البرز
-
امضای تفاهمنامه همکاری اتاق بازرگانی البرز و کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران
امضای تفاهمنامه همکاری اتاق بازرگانی البرز و کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران
-
سند عادی در معاملات از تیر ۱۴۰۳ فاقد اعتبار قانونی است
سند عادی در معاملات از تیر ۱۴۰۳ فاقد اعتبار قانونی است
-
تیم ملی ایران در جایگاه سوم مسابقات بیسبال غرب آسیا ایستاد
تیم ملی ایران در جایگاه سوم مسابقات بیسبال غرب آسیا ایستاد
-
دستگیری ۲۶۳ سارق و مالخر در البرز/ کشف ۱۰ قبضه سلاح
دستگیری ۲۶۳ سارق و مالخر در البرز/ کشف ۱۰ قبضه سلاح
-
مجلس مجددا تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش ساعت کاری کارکنان را تصویب کرد
مجلس مجددا تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش ساعت کاری کارکنان را تصویب کرد
-
قالیباف قانون الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو را ابلاغ کرد
قالیباف قانون الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو را ابلاغ کرد
-
موافقت مجلس با کلیات معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه
موافقت مجلس با کلیات معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه
-
ایران و عمان در مسیر توسعه همکاریهای دامپزشکی گام برمیدارند
ایران و عمان در مسیر توسعه همکاریهای دامپزشکی گام برمیدارند
-
طالقان پایلوت حفظ حیات وحش و پیشگیری از انتقال بیماری ها است
طالقان پایلوت حفظ حیات وحش و پیشگیری از انتقال بیماری ها است
-
برگزاری رزمایش ملی جهاد دامپزشکی البرز در شهرستان طالقان
برگزاری رزمایش ملی جهاد دامپزشکی البرز در شهرستان طالقان
-
البرز؛ پیشتاز توسعه صنعت حلال ایران در مسیر صادرات جهانی
البرز؛ پیشتاز توسعه صنعت حلال ایران در مسیر صادرات جهانی
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.