امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 46118 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۱۷ |
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

با توجه به مشکلات پیدا و پنهان منطقه و توپوگرافیکی خاص محل ضرورت طراحی مجدد اسلام آباد از ضروریات شورا و شهرداری کرج بوده و طرح ساماندهی تپه مرادآب (طرح بازآفرینی مسکونی) از اولویت‌های کاری شوراست.

✍️ رضا قاسمپور

امروز فرصتی دست داد تا در معیت دکتر احد رسولی رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرج، مهندس بضاعتی رییس سازمان سیما منظر و تعدادی از کارکنان، خبرنگاران و مشاوران شورا و شهرداری کرج بازدیدی از پروژه‌های عمرانی، تفریحی و فضای سبز منطقه محروم اسلام‌آباد کرج داشته باشیم. در این بازدید سه ساعته از روند اجرایی پارک دانایی، ترانشه کوه بینهایت، رینگ سی متری و قرائتخانه محل بازدید به عمل آمد.

در خلال بازدید متوجه شدم که احد رسولی چله نشین منطفه اسلام‌آباد بوده و بازدید ما چهلمین سرکشی و بازدید وی در دوره سه و نیم ساله شورای پنجم از منطقه محروم اسلام‌آباد می‌باشد.

مطلب پیش رو محصول صحبت های حین بازدید سه ساعته رسولی، بضاعتی و دیگر مشاوران و کارشناسان شورا و شهرداری کرج است.

از محدوده بیش از ۱۷٠ هکتاری محله اسلام آباد تملک بیش از ۷۲ هکتار آن از سال ۷٠ شروع و در طی بیش از سه دهه آزادسازی، هنوز هم تملکات تعدادی از قطعات باقی مانده ادامه دارد. فضاهای آزادشده از بالای تپه آغاز و به رینگ ۳٠ متری که در پایین تپه‌های سه‌گانه محله اسلام آباد قرار دارد ختم می‌گردد. این رینگ بخش عمومی و مسکونی را از هم جدا می‌کند.

در دوره شورای پنجم برای اولین بار بودجه‌ اختصاصی جهت اجرای پروژه‌ها در نظر گرفته شد. لکن پروژه مطالعاتی انجام شده در اسلام آباد دارای ایراداتی بود که اجرای رینگ را تحت تأثیر خود قرار داد. بخشی از طرح به دلیل برداشتهای ناقص نقشه‌برداری و یا مقیاس نامتناسب و غیراجرایی و بخشی از طرح به دلیل مقیاس نامناسب قابلیت اجرا نداشت. موارد دیگری نیز در حین اجرای رینگ سی متری از جمله عدم امکان تملک برخی از قطعات و در نتیجه تغییر مسیر و یا عدم امکان اجرا با توجه به هزینه بالای ترانشه‌های پیش‌بینی شده و یا حجم بالای عملیات خاکبرداری و خاکریزی و نیز انجام عملیات مکانیک خاک و ژئوتکنیک در نقاط مختلف که دستور کار آن از سوی مهندسین مشاور عملیات عمرانی صادر شده بود موانعی بر سر راه اجرای طرح به وجود آوردند.

به این موارد افزایش شدید قیمتها و تشدید کرونا طی یکسال گذشته را باید اضافه کرد. نوسانات شدید قیمتی پروژه‌ها را تا چند برابر قیمت افزایش داده است.
احداث بنا در شیب تند با اعیانی در تملک افراد و عرصه در تملک شهرداری در مسیر سکونتگاههای خودرویی نیز مشکلی است بر “زگیل روز و نگین شب” کرج!

با توجه به مشکلات پیدا و پنهان منطقه و توپوگرافیکی خاص محل ضرورت طراحی مجدد اسلام آباد از ضروریات شورا و شهرداری کرج بوده و طرح ساماندهی تپه مرادآب (طرح بازآفرینی مسکونی) از اولویت‌های کاری شوراست.

 

 

ایجاد دسترسی‌های محلی و توسعه سلسله مراتب شبکه معابر بخصوص رینگ ۳٠ متری که در حال اجراست و توسعه پارک و فضای سبز، فرصت اجرای سایر پروژه‌ها را در محل فراهم خواهد آورد. تمامی منافع چنین پروژه‌هایی در جهت سهم‌بری مردمان این محدوده و در جهت کاهش فاصله بین مناطق برخوردار و نابرخوردار بوده است.

مدیریت شهری بعد از ایجاد دسترسی به محل و نیز مشخص شدن فضای زمین سایت، در قالب فراخوان از طریق عقد قراردادهایBOT و BOLT و یا هر نوع قراردادی که زمینه حضور سرمایه‌گذاران را فراهم سازد اقدامات مقتضی را تا حدودی به عمل آورده است.

با توجه به این که طرح‌های جابجایی ساکنین با تبعات منفی همراه می‌باشد، لذا این شیوه عمل اکنون جای خود را به استقرار ساکنین در محل داده است. در دور پنجم سیاست اصلی استقرار ساکنین در محل بوده و با توجه به تصویب طرح فقط املاک ریزشی و معارضین باقیمانده در مسیر اجرای طرح‌ها و آن هم با توافق تملک شده و اکثرا در همان محله اسلام‌آباد سکونت اختیار کرده‌اند.

با توجه به نیازسنجی‌های انجام شده جهت تسریع در امور انجام کارهای زیر ضروری به نظر می‌رسد:

▫️اخذ سند پلاک‌های اسلام آباد

▫️تجمیع قطعات و الگوسازی قطعات بر اساس شیوه تجمیع و تفکیک مجدد

▫️افزایش درصد رایگان صدور پروانه از ۵٠ به بالای ۷٠ درصد

▫️تسریع در اجرای پروژه الگوی توسعه مسکونی

▫️اجرای پروژه‌های محرک توسعه

▫️همکاری همه‌جانبه تمامی سازمان‌های متولی برای بازآفرینی فضاهای شهری

مجموعه فضاهای پیش‌بینی شده در تپه مرادآب نتایج مثبتی برای این محله شهر به دنبال خواهد داشت. احداث تله‌کابین و تفرجگاه با توجه به ویوی مناسب منطقه همچنین با اجرایی شدن فعالیت‌های باغ‌های ایرانی، ورزشی، پارک‌های مختلف زمینه و بستر بهبود گذران، ارتباط بیشتر مردم با هم در فضاهای مختلف، شادابی و نشاط و سرزندگی، افزایش بهداشت محیط و سلامت و نیز با ارتقای جایگاه توریستی، تفریحی و فرهنگی محله اسلام آباد، هویت محلی جدیدی را به تپه مرادآب خواهد بخشید.

 

 

رضا قاسمپور
گزارش: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top