امروز: دوشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 7 رجب 1446 | 2025-01-06
کد خبر: 48755 |
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰:۵۹ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

رییس جمهور گفت: خدا را گواه می گیرم در این سه سال هیچ شبی نبوده که با خیال آسوده سر بر بالین بگذارم. در این سه سال احساس مسئولیت دوره جنگ تحمیلی را داشتم و احساس می کردم که در جنگ تحمیلی هستیم.

به گزارش کرج رسا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز (پنجشنبه) در مراسم افتتاح طرح های وزارت کشاورزی اظهار کرد: طرح های افتتاح شده امروز برای تامین امنیت غذایی و محیط زیست و سلامت اهمیت دارد.

وی همچنین با تبریک فرا رسیدن ایام دهه فجر به ملت ایران و خانواده های شهدای انقلاب اسلامی، افزود: باید قدردان مردم عزیز ایران بابت ۱۶ سال مبارزه برای پیروزی انقلاب و ۴۲ سال ایستادگی، صبر، مقاومت و سازندگی کشور باشیم.

رییس جمهور با اشاره به صبر و مقاومت مردم در سه سال اخیر در یک جنگ اقتصادی تحمیلی بی نظیر در تاریخ، خاطرنشان کرد: نظیر این جنگ شاید پیدا نشود یا اندک باشد که این چنین کشور و ملتی را تحت فشار قرار دهند تا در برابر یک جلاد، سر فرو بیاورد، اما ملت ما ایستادگی و مقاومت کرد.

روحانی ادامه داد: خدا را گواه می گیرم در این سه سال هیچ شبی نبوده که با خیال آسوده سر بر بالین بگذارم. در این سه سال احساس مسئولیت دوره جنگ تحمیلی را داشتم و احساس می کردم که در جنگ تحمیلی هستیم. مردم ایستادگی، صبر و مقاومت کردند و رنج فراوانی دیدند، ولی احساس می کنم مردم برای تامین مایحتاج خود دچار رنج هستند و اجناس از قیمت تعادلی خارج شده است. دشمن ما را سه سال در تحریم شدید قرار داده است. منابع مالی ما را در دنیا قفل کرده و اجازه صادرات نفت و میعانات گازی را نمی دهد و برای صادرات سایر کالاها هم مشکل درست کرده است. با این حال با وجود همه سختی ها در ۱۰ ماه اول امسال واردات ما حدود ۳۰ میلیارد دلار و صادرات غیر نفتی ما بیش از ۲۸ میلیارد دلار بوده است؛ البته این رقم باید بیشتر می شد ولی به خاطر کرونا صادرات ما سخت شد.

وی در ادامه تاکید کرد: ملت ما نه در برابر تحریم، نه در برابر فشار و توطئه و نه در برابر ویروس سر فرود نیاورد و متحد بود و ایستادگی و مقاومت کرد و ان شاءالله این اتحاد و یکپارچگی باقی بماند.

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت امنیت غذا در کشور گفت: در دوران کرونا امنیت غذایی را بیشتر لمس کردیم زیرا کشورهایی به دلیل ترس کرونا اجازه صادرات مواد غذایی خود را نمی دادند و اگر در گندم خودکفا نبودیم و شرایط برنج، شکر و روغن ما متفاوت از گذشته نبود، مردم رنج بیشتری تحمل می کردند. در این هفت سال کار بزرگی در بخش کشاورزی انجام شده است. البته اصل کار با کشاورزان بوده است ولی در سرمایه گذاری های بزرگ دولت باید وارد شود.

روحانی با تشکر از مقام معظم رهبری برای تخصیص هشت میلیارد دلار برای طرح های آبی و خاکی گفت: اول دولت از مقام معظم رهبری تقاضای هشت میلیارد دلار کردم و ایشان هم موافقت کردند تا در غرب و شمال غرب کشور طرح های آبی و خاکی اجرایی شود. بخشی از تحول این طرح ها مربوط به همین هزینه کرد هشت میلیارد دلار است. مردم بدانند در هفت سال گذشته بیش از ۵۲۱ هزار هکتار زمین را تجهیز، احیا و کانال کشی و زهکشی کرده و پمپاژ گذاشتیم و لوله کشی کردیم. ۲۹۵ هزار هکتار در ایلام و خوزستان، ۳۲ هزار هکتار در غرب کشور و ۷۸ هزار هکتار در استان گلستان انجام شد و اگر این زهکشی ها نبود سیل شرایط بدتری ایجاد می کرد. زیرا این کانال ها و زه ها موجب انتقال آب از صحرا به دریا شد و از جان و مال مردم محافظت کرد.

وی با بیان اینکه با اجرای این طرح ها ثروت کشاورزان را به ۱۰ برابر رساندیم گفت: روستاییان به من گفتند که پس از اجرای این طرح ها قیمت زمین شان از ۱۰ میلیون به ۱۲۰ میلیون رسیده است. از سویی تولید محصولات چهار برابر شده است و کشت های متنوعی هم به دست آمده است.

روحانی با اشاره به اهمیت حدنگاری برای زمین های کشاورزی گفت: مسئولان ثبت در این زمینه اعلام آمادگی کردند. اجرای این طرح بسیار مهم است زیرا مانع غارت زمین های کشاورزی و زمین خواری می شود. حدنگاری یکی از راه های مبارزه با فساد است که حرکت خوبی در این زمینه شروع شده است. همه زمین های کشاورزی باید اسناد مالکیتی بگیرند تا به این اراضی تعرض نشود.

وی با بیان اینکه در افزایش تولید محصولات زراعی، باغی، دام و طیور، آبزیان، جنگل و مراتع اقدامات خوبی شروع شده است، تصریح کرد: زراعت چوب مهم است و درآمد خوبی برای مردم دارد. برای آب و هوا مؤثر بوده و از واردات چوب جلوگیری می کند و طرح مهمی برای مقابله با بیابان زایی و ریزگردهاست. در ایام انتخابات مردم خوزستان به من می گفتند که ما هوا نداریم اما هواتو داریم. ما باید برای این مردم خوب و صبور کار کنیم و ریزگردها را فروبنشانیم. در مناطقی مالش پاشی انجام می شود ولی در مناطقی باید بوته و درخت بکاریم.

روحانی در پایان گفت: من دست۴ میلیون و۳۰۰ هزار کشاورز را می بوسم که ما را در محصولات کشاورزی خودکفا کردند. کل دولت پشتیبان کشاورزان است‌.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top