هدف استراتژیک ما برای ثبت ملی شهیدستان کرج به عنوان یکی از نمادهای اصلی شهر کرج در قالب مکان رویداد_رخداد دفاع مقدس علیرغم پیگیریهای دوسالانه ظاهرا با موانعی روبرو شده است که به لطف خدا و تلاشهای صورت گرفته برای پاسداشت یاد و خاطره ۱۴۶ دانشآموز والامقام اعزامی شهیدستان این دبیرستان بنا بر اذعان مدیرکل میراث فرهنگی البرز به زودی ثبت ملی خواهد شد.
✍️ رضا قاسمپور
مهر ۹۸ توفیق حضور در دبیرستان شهدای انقلاب اسلامی (شهیدستان کرج) نصیبم گردید. با توجه به مطالعات اولیه در مزیت نسبی مجموعه، سه هدف کوتاهمدت (ثبت مالکیت معنوی)، هدف میانمدت (هیئت امنایی شدن) و هدف راهبردی (ثبت ملی شهیدستان) برای احیای کمی و کیفی این کهن دبیرستان کرج در دستور کار قرار گرفت.
به لطف خدا و همدلی دوستان درون و برون سازمانی، بهمن ۹۸ شهیدستان در پنجاهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان به ریاست امام جمعه کرج ثبت مالکیت معنوی استانی گردید.
امروز ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ نیز با پیگیری مدیریت ناحیه ۳ و فرماندار کرج پیشنهاد هیئت امنایی شدن شهیدستان در شورای آموزش و پرورش شهرستان کرج مصوب گردید.
هدف استراتژیک ما برای ثبت ملی شهیدستان کرج به عنوان یکی از نمادهای اصلی شهر کرج در قالب مکان رویداد_رخداد دفاع مقدس علیرغم پیگیریهای دوسالانه ظاهرا با موانعی روبرو شده است که به لطف خدا و تلاشهای صورت گرفته برای پاسداشت یاد و خاطره ۱۴۶ دانشآموز والامقام اعزامی شهیدستان این دبیرستان بنا بر اذعان مدیرکل میراث فرهنگی البرز به زودی ثبت ملی خواهد شد.
?آشنایی با مدارس هیئت امنایی:
“مدارس هیئت امنایی، جزو مدارس غیر دولتی به حساب میآیند که هدف از تاسیس آنها، استفاده از مشارکتهای مردمی جهت خودگردان کردن مدرسه است. اکثر افراد زمانی که نام هیئت امنایی را اول نام یک مدرسه میشنوند به یاد هزینه و شهریههای گزاف در مقایسه با برخی مدارس میافتند. درحالی که به گفته “رئیس سازمان مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش”، مدرسه هیئت امنایی یک مدرسه عادی و کاملا معمولی است، با شیوه مدیریتی متفاوت. به این صورت که مسئولیت مدیریت به جای یک فرد بر عهده هیئت امنا میباشد. مسئولین این مدارس میبایست در راستای تربیت صحیح و تقویت تحصیلی دانشآموزان تلاش کنند، نه گرفتن شهریههای اضافی صرفا به دلیل وجود اسم “هیئت امنا” در سر در مدرسه!
مدارس هیئت امنایی میبایست قبل از هر اقدامی، فهرستی پیشنهادی از لیست افرادی که توان تأمین مالی داشته و در سطح استان تایید شدهاند، تهیه نمایند. سپس جهت برگزاری کلاسهای فوق برنامه باید منابع مالی و فضای مورد نیاز برای برگزاری کلاسها در نظر گرفته شود و درصورت رضایت والدین و دانشآموزان میتوانند اقدام به برگزاری کلاسها کنند. اما در اکثر مدارس به اجبار، این کلاسها برگزار و هزینه آن از اولیا دریافت میشود.
?شرایط ثبتنام در مدارس هیئت امنایی:
ثبت نام در مدارس هیئت امنایی در دورههای مختلف دارای برخی شرایط است. از جمله شرایطی که برای تمام مدارس و هم چنین مدارس هیئت امنایی صدق میکند در ادامه بیان شده است.
در ابتدای ورود به مدارس، فرآیند ثبت نام در “سامانههای سناد” و “سنجش” صورت میگیرد. هرگونه پیش ثبتنام قبل از تاریخی که در آییننامه ذکر شود ممنوع است. مشخصات مربوط به پدر و مادر دانشآموز، مانند نام و نام خانوادگی، کد ملی و شماره تلفن آنها حتما باید در سامانه ثبت شود.
دریافت وجه در زمینههای مختلف مانند هزینه ایاب و ذهاب، هزینههای مربوط به کمکهای مردمی، لباس فرم مدرسه و از این قبیل هزینهها، همگی بعد از شروع سال تحصیلی، درصورت موافقت انجمن اولیا و مربیان و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه، امکان پذیر خواهد بود.
طبق ماده ۳۱ آیین نامه اجرایی، ثبت نام دانش آموزانی که محل سکونت آنها به مدرسه مورد نظر نزدیکتر باشد در اولویت است. هم چنین ثبتنام دانشآموزی که پدر و مادرش شاغل هستند، در نزدیکی محل کار والدین مشکلی نخواهد داشت.
?تفاوت مدارس هیئت امنایی با سایر مدارس:
تفاوت مدارس هیئت امنایی با سایر مدارس در شیوه مدیریت آنها است. به این معنا که به جای آنکه یک نفر به عنوان مدیر در یک مدرسه مشغول خدمت شود. یک گروه به عنوان مدیر و در قالب هیئت امنا وظیفه مدیریت مدارس را به عهده میگیرند و در بین این گروه یک رییس انتخاب میشود و در واقع هیئت امنا خدمات مشورتی و مدیریتی به مدیر هیئت امنا ارائه میدهند.
مدیر کل اسبق فرهنگی-هنری وزارت آموزش وپرورش در مورد مهمترین مباحث مطروحه در میان هیئت امنای اینگونه مدارس عنوان کرد: برنامهریزی های درسی مدارس، نحوه تامین منابع مالی و مواردی از این دست جزو اهم موارد مشورتی هیئت امنا در مدارس هیئت امنایی محسوب میشوند.
?چند مدیر، به جای یک مدیر:
در ترکیب هیئت مدیره مدارس هیئت امنایی به گونهای برنامهریزی شده که در میان افراد هیئت مدیره متخصصان تعلیم و تربیت، مدرسان آموزش و افراد توانمند و معتمد محل در آن حضور داشته باشند تا به واسطه نوع تخصص خود بتوانند مشکلات پیش روی مدارس را مرتفع کنند.”

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.