زن است و سرپرست خانوار با دو بچه قد و نیم قد. شوهرش از دو سال پیش بخاطر بدهی که به یکی از طلبکارهایش داشت، در زندان به سر میبرد. حالا نسرین مانده و دو بچه کوچکی که تک و تنها باید آنها را به دندان بگیرد و بزرگ کند. بعد از زندانی شدن شوهرش، چند بار از طلبکارهای او خواهشکرد رضایت دهند تا همسرش بعد از آزاد شدن کار کند و بدهی آنها را بپردازد، اما گوش طلبکارها به این حرفها بدهکار نبود و پولشان را میخواستند.
بار مخارجی مثل اجاره خانه و خورد و خوراک و پوشاک بچهها روی دوشش سنگینی میکرد و حالا او باید به تنهایی آن را به دوش میکشید.
با کمک یکی از همسایهها توانست در مهدکودکی به عنوان نظافتچی مشغول به کار شود. حقوقی که کارفرما برای او تعیین کرده بود، چشمگیر نبود، اما با همان هم میتوانست ۲۵۰ هزار تومان کرایه ماهانه خانه را پرداخت و شکم بچههایش را هم سیر کند: «صاحب کارم آدم خوبی بود و حقوقم را به موقع پرداخت میکرد و محتاج کسی نبودم، اما با آمدن ویروس کرونا تمام زندگیام زیر و رو شد. دولت دستور داد شغلهایی که در آن تجمع وجود دارد به طور موقت تعطیل شود. من هم از کار بیکار شدم. قرنطینه اجباری بود و ما هم چارهای جز ماندن در خانه نداشتیم. هر آنچه در این مدت برای خانه به عنوان آذوقه خشک و تر خریده بودم تمام شد و تنها چیزی که برایم مانده بود، ۳۷۰ هزار تومان پول نقد در حساب بانکیام بود. بعد از مدتی دولت گفت قرار است به یارانه بگیرها – که من هم جزوشان بودم – یک میلیون تومان پرداخت کند. انگار دنیا را به من داده بودند. یک هفته بعد از این خبر، پیامکی برایم ارسال شد که میگفت به یک سایت مراجعه و ثبتنام کنم. روی آدرس زدم و وارد سایت شدم. بعد طبق چیزی که خواسته بود، درخواستم را پر کردم و مبلغ ناچیزی که درخواست کرده بود را پرداخت کردم. چند دقیقه بعد پیامکی از بانکم آمد که نشان میداد از حسابم پول برداشت شده است، در حالیکه من هیچ خریدی نکرده بودم. تقریبا تمام حسابم خالی شده بود. به پلیس فتا مراجعه کردم و موضوع را برایشان توضیح دادم و آنها گفتند سایتی که در آن ثبتنام کردهام، جعلی است و کلاهبرداران از حسابم برداشت کردهاند. پروندهام در پلیس فتا باز است تا کلاهبردار را دستگیر کنند.»
سودجویی با وام معیشتی
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت نسبت به هرگونه سوءاستفاده و کلاهبرداری احتمالی از شهروندان متقاضی دریافت وام یک میلیون تومانی معیشتی هشدار داد.
سرهنگ تورج کاظمی با اشاره به اخبار منتشر شده در خصوص اعطای وام یک میلیون تومانی معیشتی به شهروندان از سوی دولت، گفت: در این شرایط ممکن است که متاسفانه افراد سودجو دست به اقدامات مجرمانه زده و با طراحی سایت یا درگاههای پرداخت جعلی اقدام به سوءاستفاده از حساب بانکی متقاضیان یا حتی اطلاعات شخصی آنان کنند. به همین دلیل لازم است که شهروندان با هوشیاری کامل نسبت به ثبتنام در این سایتها اقدام کنند.
وی ادامه داد: ممکن است افراد سودجو سایتی جعلی با آدرسی بسیار شبیه به نسخه اصلی را طراحی کرده و از طریق پیامک یا پیامرسان و شبکههای اجتماعی آن را تبلیغ کنند. در این شرایط متقاضیان به سایت جعلی هدایت شده و در آنجا ممکن است از آنان بخواهند با پرداخت مبلغی اندک درخواست خود را ثبت کنند. یا حتی ممکن است از اطلاعات هویتی و شخصی این افراد سوءاستفاده شود.
کاظمی افزود: همچنین ممکن است با روشهایی نظیر تماس تلفنی و… که اغلب با افراد سالخورده انجام میشود، آنان را به پای عابربانک کشانده و حسابشان را خالی کنند. به همین دلیل لازم است تمامی شهروندان توجه داشته باشند که برای دریافت وام معیشتی حتما اخبار را از وزارت رفاه و رسانههای معتبر پیگیری کنند و قبل از هرگونه اقدام اصل خبر را در سایت وزارت رفاه یا رسانههای معتبر مطالعه کنند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ افزود: جوانان نیز لازم است در هنگام ثبتنام بسته های معیشتی به بزرگترها و بهخصوص افراد سالخورده و کسانی که مهارت کافی در استفاده از فضای مجازی را ندارند، کمک کنند تا خدای ناکرده مورد سوءاستفاده قرار نگیرند.
وی از شهروندان خواست به پیامکها با سرشماره ناشناس و مواردی که با عناوین و تیترهای جلب توجهکننده از پرداخت وام و تسهیلات خبر داده، توجه نکنند چرا که به احتمال زیاد به کلاهبرداری منجر خواهد شد.
روزنامه جام جم
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.