دادگستری البرز رأی به خلع ید مالکان بیمارستان امام خمینی (ره) کرج داده و مدیریت و مالکیت آن به بنیاد شهید و سازمان همیاری بازگشته؛ اما برنامه ریزی برای آینده بیمارستان همچنان در ابهام است.
گروه کرج رسا به نقل از خبرگزاری دانشجو، پروژه واگذاری بیمارستان امام خمینی (ره) کرج به بخش خصوصی بار دیگر شکست خورد. براساس اخبار غیررسمی، دادگستری البرز رأی به خلع ید مالکان فعلی بیمارستان یعنی رحیمه اسکندریان و مهدی خسروی داده و مدیریت و مالکیت بیمارستان بار دیگر به بنیاد شهید و سازمان همیاری شهرداریهای البرز بازگشته است.
اسکندریان و خسروی، دومین مالکان بیمارستان امام خمینی (ره) طی هشت بار برگزاری مزایده بیمارستان بوده اند و حالا به نظر میرسد برای مدیران سازمان همیاری شهرداریهای البرز و بنیاد شهید هم محرز شده است که واگذاری این بیمارستان به بخش خصوصی، بیهوده است و کسی از عهده تعهدات قراردادها برنمی آید.
با این حال مشکلات بیمارستان به پایان نمیرسد. اصل واگذاری این مرکز بهداشتی و درمانی به بخش خصوصی به زمانی بازمیگردد که مجلس مصوب کرد تا بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی، از مردم تعرفه دولتی بگیرند و بیمارستان امام خمینی (ره) کرج، چون در مالکیت سازمان هیماری شهرداریها و بنیاد شهید بود، مرکزی دولتی شناخته شد. اما به دلیل خدمات گران قیمتی که ارائه میداد، تعرفههای دولتی هزینههای این بیمارستان را تأمین نمیکرد و دخل آن از خرجش بیشتر شده بود.
دعوای خریدار و فروشنده درباره چه بود؟
آخرین واگذاری بیمارستان در شهریور سال ۹۸ صورت گرفت. قیمت گذاری بیمارستان هم ۲۵۸ میلیارد تومان بود و مالکان باید متعهد میشدند که مبلغ ۱۰ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان از قیمت بیمارستان را به عنوان قسط اول طی یک سال و در چند مرحله بپردازند. سررسید قسط دوم هم در آذر ۹۹ بود. اما مالکان بیمارستان ۱۰ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان اول را در موعد مقرر پرداخت نمیکنند و سازمان همیاری شهرداریهای البرز، این مبلغ را از چک ۱۳ میلیاردی که به عنوان ضمانت قسط اول گرفته بود، برداشت میکند و به این صورت قسط اول تسویه میشود. اما سازمان همیاری عدم توانایی مالکان بیمارستان نسبت به پرداخت قسط اول را دلیلی بر عدم صلاحیت آنان برای ادامه حضور این بیمارستان تلقی میکند.
از سوی دیگر، مالکان بیمارستان هم نسبت به مفاد قرارداد اعتراض داشتند. خسروی، یکی از مالکان بیمارستان قبلا به خبرنگار ما درباره افزایش بدهیهای بیمارستان بیشتر از آنچه در قرارداد قید شده، گفته بود: مبلغ بدهی در قرارداد حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام شده بود، اما یکی از طلبکاران بیمارستان که طلب ۴ میلیارد تومانی داشت، حکم دریافت ۴۰ میلیارد تومان طلب را برای ما آورده بود. طلب ۳۳ میلیاردی یکی دیگر از پیمانکاران بیمارستان هم به ۹۸ میلیارد تومان رسیده بود. علاوه بر این بازنشستگان بیمارستان هم مطالباتی داشتند که پرداخته نشده بود.
اما مساله به همین جا ختم نمیشود و مالکان بیمارستان یکی از تعهدات حقوقی خود در قرارداد خرید بیمارستان را هم انجام نمیدهند. آنان موظف بودند که طی مدت زمان مشخصی که در قرارداد قید شده، قراداد جداگانهای هم با بنیاد شهید امضا میکرد. همین امر باعث شد تا بنیاد شهید علیه بیمارستان در دادگاه طرح دعوا کند و دادگاه در رأی بدوی خود، به بطلان مزایده رأی دهد.
رأی بدوی دادگاه در آبان سال گذشته صادر شده بود؛ اما اکنون دادگستری البرز رأی نهایی و قطعی را صادر کرده و براساس آن بیمارستان به نهادهای دولتی بازمی گردند.
دخل و خرج بیمارستان چه میشود؟
قدرت الله شمیرانی، مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای البرز درباره آینده بیمارستان امام خمینی (ره) به خبرنگار ما میگوید: با همکاری بنیاد شهید در حال رایزنی هستیم تا برای آینده بیمارستان برنامه ریزی کنیم.
شمیرانی بیان میکند: هدف ما این است که بیمارستان به نحو احسن فعال و تعهدات و مطالبات کارکنان و طلبکاران پرداخت شود.
مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای البرز توضیح میدهد: بیمارستان در اختیار این سازمان قرار نمیگیرد. پیشنهاداتی را در جلسه به بنیاد شهید برای اداره بیمارستان مطرح کردیم که پس از نهایی شدن تصمیمات در اختیار رسانهها میگذاریم.
او میگوید: واگذاری دوباره بیمارستان مطرح نیست و احتمالا سهم سازمان همیاری هم به بنیاد شهید واگذار شود و این بنیاد با توجه به سوابق مدیریتی خود، اداره آن را به عهده بگیرد.
در صورت بازگشت بیمارستان امام خمینی (ره) کرج به بنیاد شهید، دیگر بخش خصوصی نیست و تعرفههای دریافتی از مراجعه کنندگان باید براساس مراکز درمانی دولتی باشد. این یعنی دوباره دخل بیمارستن کفاف خرج آن را نمیدهد. به نظر میرسد مسئولان بنیاد شهید و سازمان همیاری شهرداریها باید به دنبال یک راه حل جدی برای سوددهی بیمارستان بدون تکیه به بخش خصوصی پیدا کنند.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.