امامان جمعه نقش پدر معنوی استان را دارا بوده و نقش اجرایی چندانی ندارند لذا باید استانداران با ورود جدی تر نقش و مسئولیت بیشتری را در خصوص فرهنگ عمومی ایفا نمایند.
کرج رسا؛ رضا قاسمپور در یادداشتی نوشت:
آیت الله حسینی همدانی نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج: تهیه اطلس فرهنگی مطالبه جدی بنده است؛ ۱۴ آبان روز فرهنگ عمومی است، مطالب زیادی دراینباره دارم که فرصت بیان در این نوبت نیست.
باید نهضت کار فرهنگی را آغاز کنیم. کارهایی راجع به اولویتهای فرهنگی استان توسط نخبگان و فعالان فرهنگی و گروههای اندیشهورز و قدر السهم عملیاتی شدن هر دستگاه، نهاد و مردم بطور مقطعی انجامشده که کافی نیست، از روزهای اول مأموریت در استان روی این نکته تأکید کردهام که برای کار فرهنگی نیازمند اطلس فرهنگی استان هستیم که باید دستگاههای استان فعالانه در تهیه آن اقدام داشته باشند که متأسفانه به خاطر بومی نبودن، دغدغه نداشتن و جابجایی بدون توجیه مدیران، این کار پیشرفتی نداشته است.
به هر تقدیر تهیه اطلس فرهنگی مطالبه جدی بنده است. بدون برنامه و بدون توجه به آفند و پدافند در کار فرهنگی فعالیت کردن نتیجه بخش نخواهد بود.
اطلس عمومی چرا و چگونه
اطلس عمومی مورد اشاره امام جمعه محترم زمانی حاصل می شود که با دستور و تاکید استاندار محترم درصدی از بودجه ادارات و سازمانهای مرتبط با شورای فرهنگ عمومی به تهیه این اطلس اختصاص داده شود تا با تجمیع این پژوهش ها بتوان برنامه ای مدون،هدفمند و استراتژیک برای شورای فرهنگ عمومی استان لحاظ و از روزمرگی فعلی پرهیز نمود.
شورای فرهنگ عمومی یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و متشکل از ۲۵ عضو حقوقی و سه نفر عضو حقیقی است.
مصوبات شورای فرهنگ عمومی به دلیل مشخص نبودن جایگاه قانونی شورا در قانون اساسی شکل قانون نداشته و لذا از طرف ترکیب ناهمگون و دیگر نهادهای فرهنگی جدی گرفته نمیشود و جلسات آن بیشتر کارکرد زنگ تفریح برای اعضا دارد!
یکی دیگر از نقاط ضعف شورای فرهنگ عمومی، نازل بودن تعداد افراد حقیقی و همچنین طولانی بودن پروسه تصویب مصوبات لازم الاجراست.
از دیگر نقصانهای این شورا توجه صرف به جریانات فرهنگی داخلی به منظور اصلاح وضع موجود و غفلت از مسائل بینالمللی است.
سازمانهای اقماری شورای فرهنگ عمومی میتوانند در نامگذاری اماکن، محلات، کوچههای شهری و… نظارت نمایند.
اعضای شورای فرهنگ عمومی کشور
۱. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
٢. رییس سازمان تبلیغات اسلامی
٣. رییس یا معاون سازمان صدا و سیما
۴. رییس یا نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس
۵. وزیر آموزش و پرورش یا معاون پرورشی
۶. رییس یا معاون سازمان تربیت بدنی
٧. رییس شورای فرهنگی، اجتماعی زنان
٨. رییس یا معاون سازمان ملی جوانان
٩. رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد
١٠. رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
١١. وزیر کشور یا معاون
١٢. وزیر اطلاعات یا معاون
١٣. وزیر علوم یا معاون فرهنگی
١۴. رییس یا معاون سازمان میراث فرهنگی
١۵. رییس دانشگاه آزاد
١۶. رییس جهاد دانشگاهی
١٧. رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
١٨. دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد
١٩. یک نفر از شخصیتهای معتبر حوزه علمیه قم به پیشنهاد شورای مدیریت آن
٢٠. یک نفر از شخصیتهای معتبر فرهنگی به پیشنهاد وزیر فرهنگ
٢١. یک نفر از شخصیتهای معتبر فرهنگی به پیشنهاد وزیر علوم
٢٢. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
٢٣. شهردار تهران یا معاون
٢۴. فرمانده نیروی مقاومت بسیج
٢۵. سه نفر از شخصیتهای معتبر فرهنگی و هنری به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
٢۶- فرمانده نیروی انتظامی
در استانها امامجمعه، استاندار، مدیرکل فرهنگ و ارشاد به ترتیب رییس، نایبرییس و دبیر شورای فرهنگ عمومی بوده و نمایندگان استانی (شهرستانی) نهادها، سازمانها و وزارتخانههای درگیر در ترکیب شورا قرار میگیرند.
سخن آخر
برای جدیتر شدن شورای فرهنگ عمومی در سه حوزه سیاستگذاری، برنامه ریزی و هدایت فرهنگ عمومی میتوان چند کار ویژه را تعقیب نمود:
برای پرهیز از طولانی شدن مصوبات ابتدا دستور جلسات را قبلاً به اعضا ارسال نموده و از آنها خواست که ضمن مطالعه دستورجلسات با آمادگی و پیشنهادات عملی در جلسات حضور یابند.
برای ترمیم ضمانت اجرایی و جدی تر شدن مصوبات لازم الاجرا (نه قانونی) شورا میتوان از رییس جمهور و یا تشخیص مصلحت مدد گرفته و صورتبندی قانونی به مصوبات شورا داد.
همچنین برای ترغیب مردم کوچه و بازار جهت پذیرش مصوبات شورای فرهنگ عمومی بهتر است ضمن رصد تفکر جهانی، منطقهای عمل نماییم و در مصوبات و تولید محتوا از فرهنگ و #مدنیت بومی و اکثریت غفلت نکنیم.
امامان جمعه نقش پدر معنوی استان را دارا بوده و نقش اجرایی چندانی ندارند لذا باید استانداران با ورود جدی تر نقش و مسئولیت بیشتری را در خصوص فرهنگ عمومی ایفا نمایند.
فراموش نکنیم که قاطبه مردم از قوانینی تبعیت مینمایند که سازگاری بیشتری با روح و روان و هاضمه فرهنگی شان داشته باشد.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.