طرز تهیه لازانیای بدون فر با گوشت را در این مطلب آموزش داده ایم تا در صورتی که به فر دسترسی ندارید بتوانید این غذای لذیذ و محبوب را درست کنید.
به گزارش کرج رسا به نقل از اکالا، لازانیا یکی از محبوبترین انواع پاستا محسوب میشود. در واقع این غذای ایتالیایی نوعی پاستاست که بصورت ورقهای بوده و با مواد میانی مختلف گوشت، مرغ یا حتی سبزیجات و با سسهای مختلف کرمی خامهای و یا قرمز تهیه میشود. در این آموزش طرز تهیه لازانیای بدون فر با گوشت را خواهیم داشت تا در صورتی که به فر دسترسی ندارید بتوانید این غذای لذیذ و محبوب را درست کنید.
مواد لازم لازانیا بدون فر
لازانیا ۲ بسته
گوشت چرخکرده ۵۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد
رب ۳ قاشق غذاخوری
پوره گوجه فرنگی ۱/۲ پیمانه
هویج ۲ عدد (کوچک)
فلفل دلمهای سرخ کرده یک عدد
قارچ سرخ کرده یک پیمانه
آرد ۱/۵ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
شیر ۱/۵ لیوان
پودر جوز هندی ۱/۴ قاشق چایخوری
عصاره گوشت یا مرغ یک عدد
سیر یک حبه
پودر سیر یک قاشق چایخوری
آویشن یک قاشق چایخوری
اورگانو یک قاشق چایخوری
پودر پاپریکا یک قاشق چایخوری
پنیر پیتزا ۵۰۰ -۷۰۰ گرم
پنیر پارمزان به میزان دلخواه
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه لازانیا بدون فر
۱- برای تهیه لازانیا در ابتدا باید مواد میانی را آماده کنیم که برای این کار پیازها را خرد کرده و در مقدار مناسبی روغن تفت میدهیم. زمانی که پیازها کمی سبک و شیشه ای شدند هویجها را با رنده درشت رنده کرده و به آن اضافه میکنیم و با حرارت ملایم تفت میدهیم تا کمی هویجها نرم شوند.
۲- بعد از تفت دادن هویجها، گوشت چرخکرده را به آن اضافه می کنیم و با حرارت نسبتا زیاد تفت میدهیم. هنگام تفت دادن گوشت چرخکرده با قاشق بصورت مداوم و عمودی به آن ضربه زده و تفت میدهیم تا گوشت چرخ کرده از هم باز شود و ذرات آن هنگام تفت خوردن به هم نچسبد و گلوله گلوله نشود.
۳- بعد از اینکه کمی گوشتها را هم زدیم میتوانیم ادویهها را که شامل آویشن، پاپریکا، پودر سیر، اورگانو و نمک فلفل است به آن اضافه می کنیم و مجددا تفت میدهیم.
در این مرحله ادویههای مخصوص لازانیا و نصف قرص عصاره را که پودر کردهایم، به گوشت اضافه میکنیم. فلفل دلمهای و قارچ تفت داده شده را نیز به مواد اضافه میکنیم و مواد را به آرامی هم میزنیم.
۴- رب را به مواد اضافه کرده و تفت میدهیم تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کرده و مواد را هم میزنیم. در صورت دلخواه میتوانید رب را حذف کنید و برای سس گوشت از مقدار بیشتری پوره گوجه فرنگی استفاده کنید.
۵- برای اینکه سس گوشت خوب بپزد و عطر و طعم مواد باهم یکی شود یک الی یک و نیم لیوان آبجوش به مواد اضافه میکنیم و آن را هم میزنیم و حرارت را ملایم میکنیم تا سس گوشت بپزد و جا بیفتد. بعد از حدود ۱۰ دقیقه سس گوشت آماده شده را کنار میگذاریم تا مقداری حرارت آن کم شود و باقی مراحل را پیش میبریم. دقت کنید که آب سس باید تقریبا کشیده شود و نباید خیلی شل و یا خیلی سفت باشد.
۶- برای لایههای میانی این لازانیا علاوه بر سس گوشت و پنیر پیتزا از سس سفید نیز استفاده کردهایم که باعث خوشمزهتر شدن لازانیا میشود.
برای آماده کردن سس سفید کره را در قابلمهای نچسب روی حرارت میگذاریم تا کره آب شود سپس آرد را به آن اضافه میکنیم و برای حدود ۲-۳ دقیقه با حرارت ملایم آرد را تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
دقت کنید که نباید رنگ آرد تغییر بکند.
۷- بعد از اینکه بوی خامی آرد گرفته شد، شیر همدمای محیط را بصورت آهسته و تدریجی به آن اضافه میکنیم و با دست دیگر بصورت همزمان هم میزنیم. اضافه کردن شیر باید بصورت تدریجی و در چند مرحله انجام شود تا سس یکدست باقی بماند و گلوله گلوله نشود. بعد از اضافه کردن تمامی شیر بصورت مداوم سس را هم می زنیم تا کم کم قوام پیدا کند و غلیظ شود.
۸- بعد از حدود ۴ پنج دقیقه و با هم زدن مداوم سس روی حرارت کمی غلیظ میشود و در این مرحله طعم دهنده را به آن اضافه میکنیم. برای این کار از سیر رنده شده، پودر جوز هندی و مقداری نمک و فلفل استفاده میکنیم.
میتوانید نصف عصاره گوشت را هم به آن اضافه کنید تا سسی خوشمزهتر بدست بیاورید. اما در صورت اضافه کردن عصاره نمک را حذف کنید تا سس شور نشود. زمانیکه سس به غلظت فرنی رسید آن را از روی حرارت بر میداریم.
۹- برای این لازانیا باید حتما لازانیا را همانند ماکارونی آبکش کنیم. برای این کار قابلمه ای را از آب پر کرده و روی حرارت می گذاریم زمانیکه به جوش آمد چند قاشق غذاخوری و مقداری نمک به آن اضافه میکنیم و لازانیا را داخل آن قرار میدهیم. نیازی نیست لازانیاها را با فشار زیاد داخل قابلمه جا دهید. بر اثر حرارت و با فشار ملایم کم کم لازانیاها نرم شده و کامل در قابلمه جا میگیرند. بعد از حدود ۵ دقیقه لازانیا را آبکش میکنیم و مقداری آب سرد روی آن میریزیم.
۱۰- کف قابلمه یا ماهیتابهای نچسب مقداری روغن میریزیم و دو ورق لازانیا را کنار هم کف آن پهن میکنیم. مقداری پنیر پیتزا روی آن میریزیم و مجددا یک ورق دیگر لازانیا روی آن قرار میدهیم. یعنی در واقع لازانیا کمی پنیر و مجددا ورق لازانیا میگذاریم.
۱۱- روی ورق لازانیا اینبار از مواد گوشتی میریزیم که برای هر وقت حدودا یک قاشق غذاخوری سر پر سس گوشت میتوانیم استفاده کنیم. سپس یک قاشق سس سفید روی هرکدام پخش میکنیم. هنگام ریختن سسها و پنیر باید دقت کنید که بدون اینکه سس از لبه بیرون بریزد آنرا بطور کامل روی هر ورق پخش کنید.
۱۲- مجددا یک ورق لازانیا روی هر ردیف میگذاریم و اینبار روی آن پنیر پیتزا پخش میکنیم.
میتوانید یک لایه درمیان روی هر لایه پنیر پیتزا مقداری پنیر پارمزان پودری نیز بپاشید که به خوشمزهتر شدن لازانیا کمک میکند. سپس یک ورق لازانیا روی آن بگذارید و لایه سس گوشت و سس سفید را تکرار کنید.
این کار را تا بالا تکرار کرده و روی لایه آخر مقداری پنیر پیتزا میریزیم و ماهیتابه را همراه با دمکنی (همانند دمکردن ماکارونی) روی حرارت ملایم میگذاریم تا دم بکشد و لازانیا بپزد.
بعد از دم کشیدن و در واقع پختن لازانیاها آن را با مقداری پنیر پارمزان و تزئین کرده و همراه با سس کچاپ و مخلفات دلخواه سرو میکنیم.
نکاتی برای درست کردن لازانیا بدون فر
۱- برای این لازانیا میتوانید بجای گوشت چرخکرده از گوشت مرغ و یا چرخ کرده مرغ نیز استفاده کنید. آن را در همان مرحله اضافه کردن چرخ کرده به مواد اضافه میکنیم و باقی مراحل را پیش میبریم.
۲- برای لازانیای بدون فر نمیتوانیم از لازانیای پیش پخت و بدون آبکشی استفاده کنیم در واقع حتما باید لازانیا را همانند ماکارونی آبکشی کنیم.
۳- زمان آبکش کردن لازانیا به جنس لازانیای شما بستگی دارد. ولی میزان سفتی و نرمی آن باید همانند ماکارونی باشد. یعنی بیرون آن کمی پخته و قسمت مرکزی مقداری سفت.
۴- برای لایههای پنیری میتوانید از پنیر ورقهای هم استفاده کنید. استفاده از ترکیب انواع پنیرها مانند موزارلا رنده شده، گودا و پارمزان باعث خوشمزهتر شدن لازانیای شما میشود.
۵- در صورت دلخواه میتوانید قارچ نگینی و فلفل دلمهای نگینی را همراه با پیاز و هویج تفت دهید. و یا از قبل تفت داده و بعد از تفت دادن گوشت آنها را به مواد اضافه کنید.
۶- به دلیل اینکه برای لازانیا از پنیر پیتزا و سس سفید نیز استفاده میکنیم بهتر است از چرخکرده بدون چربی یا کمچرب استفاده کنید تا لازانیا بیش از حد چرب و سنگین نشود.
۷- همانطور که گفته شد میتوانید مواد اصلی را طبق دلخواه تغییر دهید و از مخلوط سبزیجات تفت داده شده نیز میتوانید استفاده کنید.
۸- هنگام پخت زیر حرارت حتما باید ملایم باشد و بهتر است از شعله پخش کن نیز استفاده کنید.
۹- اگر بعد از گذشت ۲۰ دقیقه احساس کردید لازانیا برای پخت بهتر نیاز به بخار دارد میتوانید مقدار خیلی کمی آبجوش کف ماهیتابه بریزید. آب را حتما باید کناره ماهیتابه بریزید تا کف آن مرطوب شود نه روی خود لازانیاها.
۱۰- وقتی لازانیا آماده شد و در واقع دم کشید، که اینکار حدودا ۳۰ الی ۴۰ دقیقه زمان میبرد، بهتر است بعد از خاموش کردن زیر ماهیتابه برای حدود ۱۰ دقیفه اجازه دهید تا حرارت آن بیفتد و کمی خنک شود، سپس برش داده و سرو کنید (در صورتی که بلافاصله و داغ برش دهید از هم میپاشد).
۱۱- میتوانید بعد از آبکشی لازانیاها برای اینکه بهم نچسبند، آن را با آب سرد آبکشی کرده و سپس روی پارچه تمیز و یا حوله قرار دهید تا آب آنها کاملا گرفته شود و سپس طبق دستور آن را در ماهیتابه بچینید.
۱۲- در بین لایهها طبق سلیقه خود میتوانید از پودر آویشن نیز استفاده کنید و روی هر لایه مقداری پودر آویشن بپاشید تا لازانیا خوشمزهتر شود.
۱۳- در صورت دلخواه میتوانید برای پخت لازانیای بدون فر میتوانید از تابه دوطرفه استفاده کنید.
۱۴- میتوانید زیر لازانیا یک لایه سیب زمینی ورقهای شده نیز قرار دهید اما لازانیا برشته همانند تهدیگ خوشمزه و لذیذ است.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.