امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 56539 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲:۰۹ |
584 بازدید
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

با مرغ می‌توان غذاهای متعددی برای ذائقه‌های گوناگون درست کرد، برخی ترجیح می‌دهند که مرغ را شیرین میل کنند، بعضی‌ها دوست دارند مرغ سوخاری شود و …، اما مرغ ترش جزو غذاهای بسیار خوشمزه مازندرانی است که خیلی‌ها طرفدارش هستند. مرغ ترش اگر درست پخته شود واقعا خوشمزه می‌شود.

به گزارش کرج رسا، مرغ ترش یکی از غذاهای شمالی است که در مهمانی‌ها و جشن‌های ویژه مانند عید نوروز طبخ می‌شود و همانطور که از اسمش پیداست طعمی ترش دارد و به کسانی که غذای ترش دوست ندارند توصیه نمی‌شود.

خیلی از کسانی که به این غذا علاقه دارند هر ساله به شمال کشور سفر می‌کنند تا این غذای بی‌نظیر را میل کنند، اما در شرایط موجود شما می‌توانید با کمی دقت و حوصله آن را در خانه نیز درست کنید.

 

 

مواد لازم مرغ ترش:

مرغ: ۲ عدد سینه
سبزیجات معطر: ۱۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
گردو آسیاب شده: نصف پیمانه
رب انار: ۴ قاشق غذا خوری
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه مرغ ترش:

۱- در مرحله اول برای تهیه مرغ ترش مازندرانی سبزیجات معطر که شامل جعفری، گشنیز، تره، نعناع، برگ سیر، شوید و سبزیجات معطر شمالی مانند خلواش، زلنگ، اناریجه و اوجی هستند را کاملاً پاک کنید و با دقت بشویید. سپس آن ها را در یک صافی قرار دهید تا آب آن‌ها برود و خشک شوند. سپس سبزی‌ها را به وسیله تخته آشپزخانه با استفاده از یک چاقوی تیز، ساطوری و کاملا خرد کنید.

۲- سینه مرغ را تمیز کنید و بشویید و بعد از خشک شدن آن دو طرف سطح مرغ را با نمک و زردچوبه آغشته کنید. سپس یک تابه بگذارید و در آن روغن سرخ کردنی بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید و بعد از داغ شدن روغن، سینه را درون تابه قرار دهید و دو طرف سینه را تا زمانی که طلایی شوند، سرخ کنید.

۳- یک تابه دیگر مهیا کنید و درون آن کمی روغن سرخ کردنی بریزید و بعد از قرار دادن بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم و داغ شدن روغن، سبزی‌ها را درون تابه بریزید و به آرامی تفت دهید تا سرخ شوند و کمی رنگ آن‌ها تغییر کند. توجه کنید که سرخ کردن زیاد سبزی‌ها طعم غذای شما را خراب می‌کند.

۴- پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و یا آن را رنده کنید. سپس درون تابه‌ای که مرغ را سرخ کردید کمی دیگر روغن بریزید و بگذارید تا داغ شود. سپس پیاز را درون آن تفت دهید تا طلایی شود. بعد از تغییر رنگ پیاز به طلایی، ۴ قاشق غذا خوری رب انار به تابه اضافه کنید و آن را به خوبی هم بزنید و پیاز را با رب انار تفت دهید.

۵- نوبت اضافه کردن نصف پیمانه گردوی آسیاب شده به تابه است و سپس مواد را خوب هم بزنید. بعد از اینکه مواد کمی تفت خوردند، نوبت به اضافه کردن سبزی‌های سرخ شده به تابه می‌رسد. بعد از اضافه کردن سبزی‌ها کاملاً مواد را با هم مخلوط کنید تا مواد طعم یکدیگر را بگیرند.

۶- حالا مقداری از مواد را مزه کنید و در صورت لزوم به آن رب انار اضافه کنید. سپس حدود یک پیمانه آب به خورشت تابه اضافه کنید و همچنین به آن نمک و فلفل هم اضافه کنید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید. سپس سینه مرغ‌های سرخ شده را در تابه قرار دهید و در تابه را بگذارید و به خورش به میزان ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت وقت دهید تا به خوبی پخته شود. بعد از گذشت این مدت آب خورش کمی تبخیر می‌شود و مرغ ترش کاملاً جا می‌افتد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top