امروز: پنج شنبه, ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 5 شوال 1446 | 2025-04-03
کد خبر: 67775 |
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۲:۰۷ |
396 بازدید
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

ناردون در زبان مازندرانی به معنای دانه انار است و خورش ناردونی یکی از غذاهای لذیذ شهرها و روستاهای مازندران است که با دانه‌های انار، مرغ، رب انار و سیر تهیه می‌شود.

به گزارش کرج رسا به نقل از ایرنا، پاییز فصل میوه‌های گوناگون است. یکی از میوه‌های مفید این فصل انار است. بی‌تردید این میوه یکی از غنی‌ترین میوه‌هاست که به پادشاه آنتی اکسیدان‌ها شهرت دارد. متخصصان می‌گویند مصرف روزانه انار یا آب آن می‌تواند باعث کاهش استرس شود. یکی از غذاهایی که با این میوه پرخاصیت می‌توان درست کرد ناردون است؛ ناردون در زبان مازندرانی به معنای دانه انار است و خورش ناردونی یکی از غذاهای لذیذ شهرها و روستاهای مازندران است که با دانه‌های انار، مرغ،رب انار و سیر تهیه می‌شود.

 

 

 مواد لازم برای تهیه مرغ ناردونی

ران مرغ ۴ تکه
انار متوسط  ۱ عدد
آلو بخارا  ۸ عدد
پیاز بزرگ  ۱ عدد
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم
شکر (در صورت نیاز) به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
آب به مقدار لازم

 

طرز تهیه و دستور پخت مرغ ناردونی

۱. ابتدا پیاز را به صورت خلالی نازک خرد کنید

۲. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار بدهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید و پس از این‌که روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و آن را کمی تفت دهید تا نرم شود.

۳. پس از این‌که پیاز نرم و شفاف شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز با ادویه‌ها یکدست شود.

۴. در مرحله بعدی ران‌های مرغ را به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سرخ شوند.

۵. در ادامه رب انار را به قابلمه اضافه کنید و آنرا به همراه پیاز و مرغ کمی تفت دهید تا طعم خامی رب انار گرفته شود.

۶. حالا چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد.

۷. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش آلو بخارا را اضافه کنید و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت انار را دان کنید و دانه‌های انار را به خورش اضافه کنید.

۸. در پایان طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری شکر به آن اضافه کنید.

چند نکته برای درست کردن مرغ ناردونی

۱- نکته مهم در مورد خورش ناردون این است که این غذا به صورت کم‌آب سرو می‌شود، پس باید خورش تا زمانی که خورش به روغن بیفتد روی حرارت بماند، پس از این‌که آماده شد آن را به همراه کته یا برنج سرو کنید.

۲- می‌توانید در این غذا به جای دانه‌های تازه انار از دانه‌های خشک شده نیز استفاده کنید.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top