امروز: پنج شنبه, ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 5 شوال 1446 | 2025-04-03
کد خبر: 13991 |
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱:۴۱ |
۰
| 10
ارسال به دوستان
پ

برای تهیه نان سنگک خانگی به چیزی بنام خمیر ترش نیاز داریم. خمیر ترش با مایه خمیر یا yeast یک کم فرق داره. با خمیر ترش نان کیفیت بهتری پیدا می کنه.

مواد اولیه

۵۰۰ گرم آرد
۵۰۰ میلی متر آب ولرم
۱/۲ قاشق مربا خوری مخمر
نمک به اندازه لازم
کنجد به اندازه دلخواه
سنگ ریزه به مقدار نیاز

 

 

برای پخت نان سنگک به شیوه زیر عمل کنید

ابتدا ۱/۳ از آرد را با مخمر مخلوط و به آن یک لیوان آب ولرم اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.

روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۲۴ ساعت آن را درون یخچال قرار دهید.

بعد از گذشت این مدت باقی مانده خمیر را با آب ولرم و نمک مخلوط کنید.

خمیر را به وسیله همزن هم بزنید تا یک دست شود و بعد مایه خمیر را به خمیر تازه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و به مدت دو ساعت درون یخچال بگذارید تا خوب جا بیفتد.

سنگ ریزه ها را یک بار بپزید و برای پخت نان مجددا آن ها را درون فر بگذارید تا خوب داغ شوند.

در مرحله بعد یک کاسه آب کنار دستتان بگذارید تا سکویی که می خواهید خمیر را روی آن پهن کنید با دست خیس کنید تا خمیر راحت تر از آن کنده شود.

حالا کمی خمیر بردارید و بر روی سکویی که کمی خیسش کرده اید، پهن کنید.

سینی ای که حاوی سنگ ریزه است را از درون فر بیرون بیاورید و سنگ ها را با کره جامد چرب کنید تا خمیر به آنها نچسبد و بعد از یک طرف خمیر را روی سنگ ها پهن کنید.

وقتی خمیر را روی سنگ ها پهن کردی به اندازه ای که دوست دارید روی آن کنجد بپاشید و بعد در فر را ببندید تا دور نان ها طلایی شود و بعد از اینکه یک روی نان پخت نان را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز برشته شود.

در هنگام برگرداندن نان نیازی به جدا کردن سنگ ها نیست. بگذارید خوب که نان پخته شد و از درون فر بیرون آوردید و کمی سرد شد، سنگ ها را جدا کنید.

در نظر داشته باشید که خمیر باید کمی شل تر باشد و یکی در میان حتما دستتان را خیس کنید.

امیدواریم از دستور پخت نان سنگک خانگی رضایت داشته باشید. به یاد داشته باشید پخت نان های خانگی کیفیت برنامه غذایی شما را افزایش می دهد.

 

 

آرگا

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top