امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 10873 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۱ |
۰
| 9
ارسال به دوستان
پ

گز اصفهان یکی از شیرینی های سنتی و بسیار قدیمی ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است اصالتش متعلق به شهر اصفهان است و یکی از مهم ترین سوغاتی های این شهر محسوب می شود که در بیشترهای کشور جهان شناخته شده می باشد.

با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۸ نفر گز اصفهان تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری گز اصفهان تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش گز اصفهان با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۸ نفر

شکر ۲۵۰ گرم
بادکا ۳۰۰ گرم
مغز پسته ۱۵۰ گرم
سفیده تخم مرغ ۵ عدد
آرد سفید به میزان لازم
گلاب ۱ قاشق سوپخوری

دستور تهیه گز اصفهان

برای تهیه گز آردی اصفهان ابتدا در قابلمه ای ۱ لیوان آب می ریزیم و شکر را به آن می افزاییم و روی حرارت قرار می دهیم و با قاشق هم می زنیم تا شکر در آب کاملا حل شود. پس از حل شدن شکر بادکا را به آن اضافه می کنیم.

ابتدا که بادکا را می ریزیم مانند سر رفتن شیر بالا می آید پس با یک قاشق چوبی سریع بادکا (مایعی چسبنده و بی بو است) را با شربت هم می زنیم تا مخلوط شوند.حرارت را ملایم می کنیم و پیاپی مواد را مخلوط می کنیم تا کشدار شود.

برای اینکه مطمئن شویم که شهد گز آماده شده است کمی از مخلوط شربت و بادکا که کشدار شده است را در لیوان آب یخ می ریزیم اگر حالت شکننده داشت باید شهد را از روی گاز برداریم و به مخلوط کردن ادامه دهیم اما شهد آماده است و اگر شهد زمان ریختن در آب یخ تغییری نکرد باید اجازه بدهیم تا بیشتر روی حرارت بماند و مجددا به هم زدن ادامه می دهیم. سفیده های تخم مرغ را با همزن برقی بقدری می زنیم که کاملا سفت شود و زمانی که ظرف را بر می گردانیم از داخل ظرف بیرون نریزد.سپس گلاب را به آن می افزاییم و مخلوط می کنیم و ۲ قاشق از شهد گز را نیز به آن اضافه می کنیم و مجددا با همزن خوب مواد را هم می زنیم و مواد را به باقی شهد گز که در قابلمه است اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا مایه یکدستی بدست بیاوریم و مواد به طور کامل مخلوط شوند. سپس قابلمه را مجددا روی حرارت ملایم می گذاریم و با همزن دستی مایه گز را روی حرارت هم می زنیم تا کمی قوام بگیرد و سفت شود.

 

 

پس از کمی سفت شدن با قاشق چوبی مانند هم زدن حلیم گندم به شکل پارویی مایه گز را هم می زنیم و مغز پسته ها را اضافه می کنیم و پارویی به هم زدن ادامه می دهیم تا زمانیکه دیگر چسبندگی مایه گز را به دست کم احساس کنیم.

مقداری از مایه گز بر می داریم و به هر صورت که تمایل داریم به آن شکل می دهیم و در آرد می غلتانیم تا پوشیده از آرد شود و بعد تکان می دهیم و در ظرف می چینیم.تمامی مایه گز را به همین صورت آماده می کنیم.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top