امروز: جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / 13:58:42 | برابر با: الجمعة 6 شوال 1446 | 2025-04-04
کد خبر: 80877 |
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۸ |
۰
| 15
ارسال به دوستان
پ

دکتر محراب رجبی متولد ۱۳۳۶ جاده چالوس، مؤلف ۱۵ کتاب و صدها مقاله بوده و روح زندگی و امید و اشتیاق به توسعه در پس کلمات و انحنای چشمان نافذش موج می‌زند. ۱۶ سال معلمی در مدارس کرج و همان قدر حضور در وزارت خارجه به عنوان دیپلمات ارشد و تدریس در دانشگاه بخشی از زندگی پربار این معلم فرهیخته می‌باشد.

✍️ رضا قاسمپور

امروز زاد روز “دکتر مهراب رجبی” مشاور استاندار و رئیس بنیاد البرز شناسی است وی اصالت آموزش و پرورشی و ریشه شهیدستانی دارد.

یکی از خوشبختی ها و دستاوردهای حضورم در کرج آشنایی به هنگام با فرهیختگان حوزه های مختلف و البته البرزپژوهان برجسته ای چون دکتر مهراب رجبی و دکتر حسین عسگری است. برای هر دو استاد بی بدیل و مکمل آرزوی توفیقات روزافزون دارم.

رجبی اهل روستای واریان جاده چالوس بوده و برادر هنرمند نجیب مهران رجبی و نویسنده و قرآن پژوه نجیب، استاد فرهاد رجبی می باشد.

رجبی متولد ۱۳۳۶ جاده چالوس، مؤلف ۱۵ کتاب و صدها مقاله بوده و روح زندگی و امید و اشتیاق به توسعه در پس کلمات و انحنای چشمان نافذش موج می‌زند. ۱۶ سال معلمی در مدارس کرج و همان قدر حضور در وزارت خارجه به عنوان دیپلمات ارشد و تدریس در دانشگاه بخشی از زندگی پربار این معلم فرهیخته می‌باشد.

۷ سالی رجبی است که بازنشسته شده و سه دهه پیش، ایده استان شدن کرج را در سر می‌پروراند، ولی به خاطر درهم تنیدگی مسائل تهران کرج و همچنین میراث مشترک، امروز پشیمان از ایده خود بوده و می‌گوید: «اعتراف می‌کنم که من در این خصوص اشتباه کردم. تهران و کرج تفکیک ناپذیرند و یک دهه قبل؛ استان البرز ناقص‌الخلقه متولد شده است و ای کاش این اتفاق نامیمون هرگز رخ نمی داد.»

 

 

رجبی معتقد است که برای فهم روشن و علمی از مقوله “جای نام‌ها” در ایران حداقل باید علاوه بر  زبان فارسی (اوستایی، اشکانی و پهلوی) بر ده زبان مسلط بود. لذا وی در ۶۶ سالگی با علاقه تمام در حال آموزش زبان ترکان ایرانی برای درک بهتر از جای نام های ایرانی است.

استاد رجبی می‌گوید: «متأسفانه اهتمامی جدی به البرز شناسی و مسائل فرهنگی در بین مسئولین مرتبط دیده نمی‌شود. از چهار دهه قبل به پاس علاقمندی به زادگاهم یک تنه پیگیر بنیاد البرز شناسی و ایده‌های مشابه بودم و در این راه تاکنون ریالی مزد از شخص حقیقی و حقوقی دریافت نکرده‌ام و بی‌توجهی مسئولین ادوار مختلف و بی‌تفاوتی مردم و… هرگز تأثیری در پیگیری اهدافم نداشته‌اند.»

رجبی معتقد است که البرز قلب، تهران مغز و تبریز جان ایران است.

با خوانش شعری ترکی در خصوص مقام معلم، زاد روز دکتر مهراب رجبی؛ معلم نجیب و البرز پژوه شهیر را گرامی می داریم.

?✨ ائل مشعلی ✨?

ائل مشعلی معلم
جنت گولو معلم
سن باشیمین تاجی‌سان
ائل بولبولو معلم

─═??◈??═─

اوجا – اوجا اوچارسان
جهالت‌دن قاچارسان
قارانلیق دونیالارا
قیزیل پرده آچارسان

─═??◈??═─

مدرسه‌لر دوزلدی
آی ایشیغی گؤزلدی
دان اولدوزو گؤروندو
گئجه گوندوزه گلدی

─═??◈??═─

محبتین نمی‌سن
اوشاق‌لار همدمی‌سن
طوفان‌لی دریالاردا
نجات وئرن گمی‌سن

─═??◈??═─

چشمه‌لرین سرین‌دی
محبتین درین‌دی
آللاه سن‌دن راضی‌دی
بهشت سنین یئرین‌دی

 

 

رضا قاسمپور
گزارش: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید