امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 48828 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۴ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: اکنون وظیفه آمریکاست که به برجام بازگردد و تعهدات خود را اجرا کند.

به گزارش کرج رسا به نقل از ایسنا، محمدجواد ظریف ، وزیر خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با چاوش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفت: روابط با ترکیه برای ما بسیار مهم است.
وی تاکید کرد: با رفتن دولت تروریست دونالد ترامپ امیدواریم که روابط کشورهای منطقه به حالت عادی خود بازگردد.

ظریف گفت:ما امروز به مساله انرژی،ترانزیت ،مسائل انسانی و شرکت هایی که با چالش های تجاری رو به رو هستند، پرداختیم. ما اهمیت زیادی برای شرکت های تجاری ترکیه ای قائل هستیم و امیدواریم که روابط مان در این زمینه گسترده تر شود.

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد:به منظور کم کردن مشکلات و رنج های ملت سوریه به گفت وگوهای آستانه ادامه می دهیم و گفت‌وگوها اکنون جای جنگ در این کشور را گرفته است.

ظریف گفت: ما با صراحت تحریم های آمریکا علیه ترکیه را محکوم کردیم و برای آن ها هیچ ارزشی قائل نیستیم، باعث تاسف است که دولت آمریکا معتاد به تحریم شده است. این سیاست آمریکا به ضرر تمام دنیا و به ضرر خود آمریکا تمام خواهد شد.

وی گفت:برجام توافقی بود که دولت آمریکا، ایران و پنج کشور دیگر به آن پیوستند و بعد از مذاکرات طولانی همه موضوعات را در آن بررسی کردند و این توافق به تایید شورای امنیت ملل متحد رسید. آنچه که در توافق نیست مورد توافق قرار گرفته است که در توافق نباشد و امروز نمی تواند آن موضوعات به توافق اضافه شود. این توافق در چارچوب بی اعتمادی متقابل نوشته شده است لذا ساز وکارهایی پیش بینی شد که اگر یک طرف توافق را اجرا نکرد طرف مقابل هم بتواند تعهدات خود در توافق را اجرا نکند. آمریکا تصمیم گرفت که نه تنها از توافق خارج شود بلکه کسانی که به این توافق متعهد بودند را تحریم کند و تحت فشار قرار دهد و ما شاهد بودیم که شرکت ها و بانک های ترکیه ای را هم به همین دلیل تحریم کرد.

وزیر خارجه کشورمان گفت: این اقدام در واقع نمونه بارز قانون شکنی است، اقداماتی که ایران کرد بر اساس توافق برای جبران اقدامات طرف آمریکایی بود و به معنی تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای نیست. ما از نظر اعتقادی و از نظر استراتژیک سلاح هسته ای را قبول نداریم و آن را باعث امنیت نمی دانیم. معتقدیم هرچه سریع تر باید سلاح های هسته ای توسط همه دارندگان سلاح هسته ای نابود شود .

ظریف گفت: این را تاکید می کنم که آمریکا از برجام خارج شده و تعهدات خود را نقض کرده است و اکنون هم وظیفه آمریکاست که به برجام بازگردد و تعهدات خود را اجرا کند. به محض اینکه آمریکا تعهداتش را اجرا بکند و ما نفع اجرای این تعهدات را ببینیم ما هم تعهدات خود را به طور کامل اجرا می کنیم و این در بالاترین سطح جمهوری اسلامی توسط رهبری اعلام شده است. امیدهایی که اعضای دولت جدید آمریکا دارند و ادعا می کنند که ایران باید به توافق برگردد نه منطقی است و نه هیچ گاه عملی خواهد شد. منطق این است که آن طرفی که خارج شده است برگردد و ما که در داخل توافق هستیم اقدامات لازم را در آن زمان انجام دهیم.

وی در بخش دیگری از این نشست تاکید کرد: جمهوری اسلامی و ترکیه در شرایط دشوار با یکدیگر روابط بسیار خوبی داشتند و در هر شرایطی این روابط را با جدیت ادامه خواهند داد. امروز ما فرصت های ویژه ای برای همکاری داریم نه تنها در سوریه بلکه در منطقه قفقاز. همینطور امروز صحبت کردیم که به درخواست دوستان افغانستانی همکاری سه جانبه ایران ، ترکیه و افغانستان را داشته باشیم. زمینه های همکاری برای ما فراوان هست و ان‌شاءالله با اتخاذ یک موضع منطقی‌تر توسط آمریکا فرصت برای گسترش روابط بین ایران و ترکیه افزون تر خواهد بود و حتما به افزایش روابط ما خواهد انجامید .

ظریف افزود: اکنون فرصت برای ما فراهم است که بتوانیم در مسیر اتصالات زمینی ،انرژی و ریلی به هم دیگر کمک بکنیم و من امیدوارم که علیرغم برخی ملاحظاتی که کشورها دارند این همکاری ها به شکلی شدنی است و نسبت به این موضوع بسیار خوشبین هستم. من اطلاعات سفرهایم را دراختیار برادرم مولود قرار دادم و اطلاعات این سفرم را در اختیار چهار کشور قرار می‌دهم تا بتوانیم این مسیر همکاری را طی بکنیم. یکبار دیگر از مهمان نوازی شما مردم خوب ترکیه تشکر می کنم و نسبت به قربانیان زلزله اخیر اظهار همدردی می کنم.

ظریف در بخش دیگری گفت: ان‌شاءالله در آینده نزدیک اجلاس وزرای خارجه ایران، ترکیه و آذربایجان را در ایران برگزار خواهیم کرد و همکاری های ایران و ترکیه در حوزه قفقاز حتما همکاری های مثمرثمر برای همه منطقه خواهد بود . پیرو حرف هایی که توسط روسای جمهور ترکیه ، آذربایجان و روسیه درمورد همکاری های منطقه ای مطرح شده بود من با مشورت دوستانم در ترکیه یک سفر به پنج کشور را شروع کردم و امروز خوشحالم که بعد از بازدید از چهار کشور در ترکیه هستم. در سفر به آذربایجان، روسیه،ارمنستان و گرجستان تاکید کردیم که باید گذشته به عنوان یک مسیر برای آینده و برای سازندگی به صورت مثبت مورد استفاده قرار بگیرد و آتش‌بس موجود تایید و محکم‌تر شود.

وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: حضور شرکت های ترکیه در ایران برای ما بسیار مهم است و امیدواریم که این شرکت ها بتوانند بدون هیچ مانعی در ایران ادامه حضور داشته باشند . ما در ایران منتظر جناب آقای اردوغان هستیم و ان شاالله بزودی تاریخ را قطعی خواهیم کرد، هم برای اجلاس همکاری های راهبردی و هم برای اجلاس سران روند آستانه . همکاری ما در چارچوب آستانه باعث شده است که بتوانیم آلام مردم سوریه را کاهش بدهیم و با کمک یکدیگر و با کمک دولت فدراسیون روسیه در کمیته قانون اساسی کار را پیش ببریم گرچه سرعت به اندازه ای که ما می خواستیم نبود اما مهم این است که امروز در سوریه صحبت جایگزین جنگ شده است.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top