امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 65763 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۱ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

عبدالقدیر خان دانشمند هسته ای پاکستان در ۸۵ سالگی درگذشت.

به گزارش کرج رسا به نقل از رادیو پاکستان، این دانشمند هسته ای پس از انتقال به بیمارستان به دلیل مشکلات ریوی درگذشت. رئیس جمهور پاکستان عارف علوی درباره مرگ عبدالقدیر خان گفت که وی شخصاً از سال ۱۹۸۲ با دکتر خان آشنا بود. او به ما در ایجاد بازدارندگی هسته ای نجات دهنده کشور کمک کرد و ملت سپاسگزار خدمات وی را در این زمینه هرگز فراموش نخواهد کرد.

این فیزیکدان هسته‌ای که بنیانگذار برنامه غنی‌سازی اورانیوم پاکستان محسوب می‌شود، از سال ۲۰۰۴ به دلیل برخی نگرانی‌های امنیتی، تحت مراقب نهادهای امنیتی پاکستان بود و دور از انظار زندگی می کرد، نهادهای امنیتی این کشور از بیم خطر احتمالی برای زندگی این دانشمند پاکستانی، دید و بازدید و حضور وی در محافل اجتماعی را محدود کرده‌ بودند

 

 

عبدالقدیر خان متولد سال ۱۳۱۵ شمسی فیزیکدان هسته‌ای و مهندس متالوژی پاکستانی است که بنیانگذار برنامه غنی‌سازی اورانیوم این کشور محسوب می‌شود. یکی از بزرگ‌ترین برنامه‌های وی، برنامه غنی‌سازی اورانیوم برای پروژه ساخت بمب اتم پاکستان بود. او در سال ۱۳۵۵ آزمایشگاه تحقیقاتی کاهوتا (KRL) در نزدیکی اسلام آباد را تأسیس و تا زمان بازنشستگی (سال ۱۳۸۰) به عنوان مدیر کل و محقق ارشد در آن مرکز مشغول کارهای علمی و تحقیقاتی بود.

عبدالقدیر خان عنوان پدر بمب هسته‌ای پاکستان را یدک می‌کشد و برای اینکه کشورش را در عرصه هسته‌ای همتراز هند رقیب سنتی خود در جنوب آسیا هسته‌ای کرد، مورد ستایش قرار می‌گیرد اما اعتراض وی به تمهیدات و مراقبت‌های امنیتی همواره جنجال برانگیز بوده است.

این فیزیکدان، دفاع اتمی را بهترین بازدارندگی پاکستان می‌داند. پس از آنکه این کشور در ۱۳۷۷ آزمایشاتی اتمی در پاسخ به آزمایش‌های هند داشت، دکتر خان گفت که کشورش هرگز درصدد ساخت بمب اتم نبود اما مجبور شد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top