رئیس مرکز بهداشت غرب شهرستان کرج با این توضیح که از نظر شغلی نیز سطح حضور مردان و اشتغال آنها در جامعه از زنان بیشتر است، عنوان کرد: به همین دلیل مردان بیشتر از زنان در بیرون از خانه و در معرض خطر ابتلاء به بیماری کووید – ۱۹ هستند.
به گزارش کرج رسا؛ دکتر ماهرخ السادات مصلایی با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا باعث شد هفته ملی سلامت مردان که هر ساله اسفندماه برگزار میشد، خردادماه برگزار شود، گفت: طبق اعلام وزارت بهداشت این هفته از بیست و ششم خرداد آغاز و فردا یکم تیرماه به پایان میرسد.
وی شعار هفته بین المللی سلامت مردان را با توجه به شیوع بیماری کرونا «برای کووید – ۱۹ اقدام کنید» اعلام کرد و گفت: در بحث بیماری کرونا دو عامل سن و جنس اهمیت بالایی دارد زیرا متأسفانه در سطح جهان آمار ابتلاء و مرگ و میر در اثر این بیماری در افراد با سنین بالا و از سویی مردان، بیشتر است.
رئیس مرکز بهداشت غرب شهرستان کرج به نتایج حاصل از مطالعات انجام شده از سوی وزارت بهداشت در خصوص علل تأثیرگذار در افزایش سطح ابتلای مردان به بیماری کرونا نسبت به زنان، گفت: یک مورد مسائل بیولوژیک است زیرا از نظر ژنتیکی زنان دارای کروموزوم ایکس – ایکس و مردان کروموزوم ایکس – وای هستند و وجود یک کروموزوم ایکس بیشتر در زنان ایمنی بدن آنها در برابر کووید – ۱۹ را نسبت به مردان افزایش میدهد.
مردان کمتر به سلامت خود اهمیت میدهند
وی با این توضیح که از نظر شغلی نیز سطح حضور مردان و اشتغال آنها در جامعه از زنان بیشتر است، عنوان کرد: به همین دلیل مردان بیشتر از زنان در بیرون از خانه و در معرض خطر ابتلاء به بیماری کووید – ۱۹ هستند.
رئیس مرکز بهداشت غرب شهرستان کرج توضیح داد: مردان با اینکه در جامعه سطح اشتغال بالایی دارند اما متأسفانه نسبت به زنان کمتر به سلامت خود اهمیت میدهند، از طرفی حضور مردان در بخش مشاغل پرخطر از لحاظ ابتلاء به کرونا مانند حوزه مدیریت پسماند، سیستم حمل و نقل عمومی، آرامستان ها و یا فرودگاهها بیشتر از زنان است و به همین دلیل بیشتر در معرض ویروس کرونا هستند.
مصلایی با اشاره به اینکه عامل فرهنگی مهمی موجب شده که سطح ابتلاء و مرگ ناشی از کرونا در مردان بیشتر از زنان باشد، گفت: این باور که مردان خود را قویتر از زنان میدانند باعث شده کمتر به سلامت خود اهمیت بدهند در حالی که سلامتی مهم است و باید مورد توجه باشد.
وی با اشاره به اینکه کرونا در افرادی از جامعه که ریسک فاکتور دارند بیشتر از دیگران است، افزود: سن ۶۰ سالگی که ابتدای سالمندی است خطر ابتلاء و مرگ و میر در کرونا را بیشتر میکند.
رئیس مرکز بهداشت غرب شهرستان کرج عنوان کرد: داشتن بیماریهای زمینهای مانند دیابت، فشار خون، بیماریهای قلبی و عروقی، کلیوی و غیره نیز یک ریسک فاکتور است و افراد دارای این بیماریها بیشتر در معرض خطر ابتلاء به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن قرار دارند.
علت مرگ و میر افراد مبتلا به کرونا داشتن بیماریهای زمینهای استمصلایی با اشاره به اینکه بیشترین علت مرگ و میر افراد مبتلا به کرونا داشتن بیماریهای زمینهای است، گفت: در این میان مردانی که دارای تغذیه ناسالم، عدم تحرک، چاقی هستند، بیشتر در معرض ابتلاء به کرونا هستند.
وی توضیح داد: عامل تأثیرگذار دیگر این است که مردان به دلیل مشغله کاری برنامه غذایی سالم و تحرک کافی ندارند و برای اضافه وزن و عدم مصرف دخانیات نیز اهمیت کمتری قائل بوده و به همین دلیل نسبت به زنان بیشتر در معرض کرونا قرار میگیرند.
رئیس مرکز بهداشت غرب شهرستان کرج با تاکید بر اینکه در مردان مصرف دخانیات از جمله سیگار و قلیان بیشتر از زنان است، گفت: درست است که ویروس کرونا ارگانهای مختلف بدن انسان را درگیر میکند، اما بیشترین تأثیرگذاری آن بر ریه است.
مصلایی بیان کرد: متأسفانه در افراد سیگاری و یا آنهایی که قلیان مصرف میکنند سطح اکسیژن ریه کم میشود در نتیجه اگر خدایی ناکرده به کرونا مبتلا شوند عفونت ریه به مرور تشدید میشود و ممکن است به قیمت جان تمام شود.
وی افزود: تلاش میکنیم در هفته بین المللی سلامت مردان عواملی که در افزایش سطح ابتلای آنها به کرونا تأثیرگذار است را به آنها بشناسیم تا خطرات را جدی بگیرند.
دانشگاه علوم پزشکی البرز
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.