هر چند اقدامات خوبی در وزارت راه و شهرسازی نظیر رایگان شدن کد رهگیری، ثبت رایگان اجاره در سامانه خودنویس و .. و همینطور اتاق اصناف و اتحادیه مشاورین املاک برای ساماندهی این بخش صورت گرفته است تا فشار کمتری بر مستاجرین وارد شود اما بی شک این اقدامات کافی نبوده و نظارت های بیشتری را برای کنترل مشاورین املاک و جلوگیری از تاثیر گذاری بر بازار مسکن می طلبد.
در شرایطی که مستاجران بسیار تحت فشار هستند و حداقل دو سوم درآمد ماهانه ی خویش را برای اجاره خانه صرف میکنند، رفتارهایی که از جانب برخی مالکان و مشاورین املاک در حق ایشان می شود، بسیار ناامید کننده و آزار دهنده است. امیدواریم هر چه زودتر برای درد مستأجران چه از لحاظ گرانی و چه از لحاظ ضایع شدن حق و حقوق آنها، اقدامی اساسی انجام شود.
به چه کسی مشاور میگویند؟
عنوان “مشاور” به فردی حقیقی یا حقوقی اطلاق می شود که واجد صلاحیت های تخصصی، حرفه ای و اخلاقی در زمینه فعالیت خود باشد و بر این اساس به مراجعه کنندگان کمک کند.
“مشاور” شغلی بسیار حساس دارد، چون مردم به مشاور “اعتماد” کرده و بر اساس توصیه های وی عمل می کنند. پس یک “مشاور” مستقیما بر زندگی آحاد جامعه و احساس آرامش و رضایت آنها اثر میگذارد، به همین دلیل باید برای ورود به چنین شغلی بسیار سختگیری شود تا صلاحیت ها و تخصص های لازم را دارا باشد.
صلاحیت تخصصی چطور به دست میآید؟
مطمئنا فرد مشاور باید حتما در آن زمینه تحصیلات دانشگاهی لازم را کسب کرده و فارغالتحصیل شود و سپس با کارآموزی کسب تجربه نماید و هدف او از ورود به این حیطه ی شغلی مشخص شود چون اگر کسی فقط هدفش کسب درآمد از این شغل باشد، مطمئنا باعث آسیب جدی به جامعه خواهد شد.
حال با تعریف علمی “مشاور” وقتی نگاهی به جامعه ی بی شمار املاکی ها بیندازیم چندین سوال مهم پیش می اید که پاسخ آنها در هاله ای در ابهام قرار دارد؛ آیا مشاورین املاک واقعا مشاور هستند؟ آیا تمام مراحل بالا را برای دستیابی به این شغل طی کردهاند؟ آیا واجد تحصیلات و صلاحیت های تخصصی و حرفهای و اخلاقی هستند؟ آیا مدرک دانشگاهی دارند؟ آیا مراحل کارآموزی را طی کردهاند؟ و در نهایت هدف آنها از انتخاب این شغل حساس چیست؟ شغلی که مستقیما با سقف مردم و آسایش مردم سر و کار دارد، چقدر اهمیت دارد؟ آیا هر کسی صلاحیت داشتن نام مشاور را دارد؟ چند درصد مشاورین املاک تحصیلات و صلاحیتهای لازم را کسب کردهاند؟ چند درصد مشاورین املاک با هدف کسب درامد به هر قیمت وارد این شغل شدهاند؟
یک مشاور املاک در کنار تحصیلات و تخصص، باید درد و نیاز مردم جامعه را بشناسد و برای رفع آن تلاش کند… اما در حال حاضر “به استثنای عده ای که همچنان شرافتمندانه در این شغل زحمت میکشند” چه رفتاری از مشاورین در این شغل حساس در جامعه میبینیم؟
از جمله مواردی که باعث به دردسر افتادن مالک، مستاجر و خریدار در مواجهه با برخی مشاورنماها؛ نداشتن اطلاعات از قوانین موجر و مستاجر، بررسی نکردن دقیق مدارک ملک و مالک، تبانی با مالک و فروش ملک به قیمت بالاتر و برداشتن بخشی از آن، بدون توجه به اینکه قیمت منطقه بالا میرود، تهدید مستأجران و حمایت از مالک در مواقعی که حق با مستاجر است؛ بالا بردن قیمت اجاره در منطقه، یاد دادن ترفندهای نادرست به مالکان در مقابل مستاجر یا خریدار، دریافت کمیسیون دو یا سه برابری از مستاجر، اذیت کردن مستاجر برای دادن کد رهگیری که رایگان است و گرفتن هزینه بابت آن به عناوین مختلف و رفتارهای مشابه دیگری که شایسته نام یک مشاور نیست و بدتر از همه زرنگی دانستن این گونه رفتارها برای کسب درآمد بیشتر است.
هر چند اقدامات خوبی در وزارت راه و شهرسازی نظیر رایگان شدن کد رهگیری، ثبت رایگان اجاره در سامانه خودنویس و .. و همینطور اتاق اصناف و اتحادیه مشاورین املاک برای ساماندهی این بخش صورت گرفته است تا فشار کمتری بر مستاجرین وارد شود اما بی شک این اقدامات کافی نبوده و نظارت های بیشتری را برای کنترل مشاورین املاک و جلوگیری از تاثیر گذاری بر بازار مسکن می طلبد.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.