امروز: جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 6 شوال 1446 | 2025-04-04
کد خبر: 39037 |
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۳:۳۰ |
۰
| 4
ارسال به دوستان
پ

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش البرز گفت: معاونت پرورشی رکن تربیتی آموزش و پرورش است و براساس سند تحول بنیادی حوزه پرورشی در تحقق امر پرورش و رسیدن به حیات طیبه دشواری های زیادی در مسیر قرار دارد.

س) ضمن عرض سلام و گرامیداشت یاد و خاطره رشادت‌های شهیدان والامقام فهمیده علی الخصوص محمدحسین فهمیده لطفا به اختصار خود را برای مخاطبان معرفی کنید.

ج) فرشته فهمیده معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش و مدت ۳۰ سال است که در آموزش و پرورش مشغول فعالیت هستم. (خواهر شهیدان محمدحسین و داود فهمیده)

س) ۸ آبان سالروز شهادت محمدحسین فهمیده به عنوان روز ملی نوجوان نامگذاری شده است. در این خصوص توضیح دهید. آیا بهتر نبود روز تولد ایشان به روز نوجوان مبدل می‌گشت؟

ج) محمد حسین در اول مهر سال ۵۹ با شروع جنگ تحمیلی با عنایت به اینکه در اواخر شهریور به مدت ۱۰ روز به پاوه رفته بود و سپاه به دلیل سن کم او را به کرج برگرداند، سفارش کرد که سعی کنید از کرج خارج نشود، اما حسین گفت من گوش به فرمان رهبرم هستم و هرجا فرمان دهند آنجا حاضر خواهم شد. من و خواهرم در اول مهر با مدیریت حسین به مدرسه رفتیم ( نوبت کاری ما بعدازظهربود) و حسین پس از برگشتن به منزل به بهانه فوتبال از منزل خارج شد. حدود ۲۴ روز از حسین خبری نداشتیم. ضمن اینکه سه روز پس از رفتن حسین دوست او مسعود دوچرخه حسین و ۲۰ عدد نان را به دست مادرم داد و گفت حسین گفته به مادرم بگویید مرا حلال کند من به جبهه می روم. همه نگران او بودیم که یک شب مشغول شام خوردن بودیم که رادیو برنامه‌اش را قطع کرد و اعلام کرد نوجوان سیزده ساله‌ای با رفتن زیر تانک دشمن باعث از بین رفتن دشمن شده و خود نیز شربت شهادت نوشید. با این توضیحات چون مادر مطمئن بود که این نوجوان حسین بوده همه نگران عدم حضور محمدحسین بودیم که در ۷ آبان توسط دوستان سپاه خبر زخمی شدن محمد حسین را دادند و روز ۸ آبان ماه در بهشت زهرا در قطعه ۲۴ او را به خاک سپردیم. پس از چندسال در دیداری که خانواده با رئیس جمهور وقت داشتند در ایام روز دانش‌آموز در هیئت دولت روز ۸ آبان را به نام روز ملی نوجوان نامگذاری کردند. به دلیل رشادتهای شهدای نوجوان میهن این روز به نام روز نوجوان و آغاز هفته بسیج دانش‌آموزی اعلام شد.

 

فرشته فهمیده در بازدید از شهیدستان کرج

 

س) در حد فاصل ۸ الی ۱۳ آبان برنامه‌های مختلف ملی و استانی در چهار گوشه کشور برگزار می‌شود. در این خصوص توضیح دهید. آیا در البرز زادگاه این شهید والامقام هم سابقه برگزاری مراسمات درخور این روز وجود دارد؟

ج) از هشتم لغایت سیزدهم آبان در روزشماری که هرساله در معاونت پرورشی و بسیج دانش آموزی تدوین می‌شود از برگزاری یادواره شهید فهمیده در هشتم شروع و به راهپیمایی و تجمع دانش آموزی در روز سیزدهم ختم و قرائت بیانیه انجام می گیرد. با توجه به اینکه محمدحسین در شهر قم متولد شده و از شهادت وی تاکنون در البرز هستیم در این استان دو کنگره کشوری به پیشنهاد بسیج دانش آموزی کشور در سالهای گذشته انجام شده است. در استان البرز برنامه متمرکز هرسال در هشتم آبان در مدرسه شهید فهمیده یادواره شهدای دانش آموز برگزار می‌گردد.

س) امسال اولین سالیست که بی حضور پدر و مادر گرامیتان روز ملی نوجوان سپری می‌شود. در این خصوص چه احساسی دارید؟

ج) فضای غریبانه مزار شهید فهمیده کاملا محسوس می شد اما همه با اطمینان می گوییم امسال دعای این پدر و مادر باعث شد در شرایط کنونی بیماری کرونا ماهم کاروان خودرویی در استان را از طرف خانواده به نام بسیج دانش آموزی برگزار کردیم و با همت وزارت آموزش و پرورش و بسیج دانش آموزی کشور در کنار مزار این عزیزان برنامه بسیار خوبی برگزار شد و از یادگار هشت سال دفاع مقدس حاج صادق آهنگران دعوت شد و همه ما در فضای مجازی جبهه و ایثار و مقاومت برد . چهره نورانی پدر و مادر همیشه در کنار ماست و مطمئن هستیم که هیچگاه ما را تنها نخواهند گذاشت و برکت حضورشان همیشه خواهد بود.

س) آموزش و پرورش دو بال برای پرواز و اوج گرفتن دانش‌آموزان می‌باشد. آیا این دو بال، همسان و همسنگ هم رشد و نمو کرده و جدی گرفته می‌شوند؟

ج) در کنار تربیت خانواده آموزش و پرورش دوبال تربیت و پرورش و تعلیم و تکمیل تربیت فرزندان هستند. ما معلمان در این فضا نقش بس مهمی در تربیت دانش آموزان داریم و مسئول چند سال حضور آنها در مدارس هستیم پس باید کوشش کنیم فرهنگ سازی در جهت ترویج ایثار و شهادت و مقاومت و این سرمایه های انقلاب به نحو احسن انجام دهیم تا بتوانیم لبخند رضایت بر لبان امام شهدا و شهدای عزیز بنشانیم.

س) مهمترین چالش‌ها (فرصت‌ها و تهدیدات) حوزه پرورشی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ج) معاونت پرورشی رکن تربیتی آموزش و پرورش است و براساس سند تحول بنیادی حوزه پرورشی در تحقق امر پرورش و رسیدن به حیات طیبه دشواری های زیادی در مسیر قرار دارد چالشهایی همچون نبود انگیزه در دانش آموزان در پرداختن و اجرایی کردن فعالیتهای پرورشی، عدم انگیزه در مربیان و معاونین پرورشی و عدم اجرایی شدن مدون فعالیتها که منجر به کمرنگ شدن جذابیت برنامه های پرورشی می شود. هرچند که توسعه بخشی، اثربخشی و مشارکت دانش‌آموزان در برنامه برگزاری مسابقات مختلف فرهنگی هنری، قرآن و عترت و… راههایی برای انگیزه بخشی در معاونت پرورشی می‌باشد و کمبود فضاهای اردویی و تفریحی کانون‌های تربیتی در استان این امکان را برای مسئولین استان فراهم کند که به فضاهای موجود بیشتر پرداخته و در جهت حفظ و بهسازی و استفاده بهینه از این فضاها تلاش بیشتری کنند. اما در پیشگیری از آسیب های اجتماعی و طرحهای ملی نماد و یاریگران زندگی رضایت بخش در سازمان دانش آموزی این امر با دقت بیشتری باید انجام گیرد. خصوصا اینکه امسال از بسته های تحولی وزارت آموزش و پرورش به این بخش اشاره شده است.

اما با همه مشکلات پیش رو در رسیدن به اهداف متعالی نظام تعلیم و تربیت و پرورش دانش آموزان از هیچ دریغ نخواهیم کرد.

 

 

س) یکی از دغدغه‌های مدیران و معاونان و مربیان پرورشی، تعدد بخشنامه‌های حوزه پرورشی است. در این خصوص چه نظری دارید؟

ج) با عنایت به دغدغه‌های موجود در مناطق در خصوص کمبود نیروی انسانی و پرهیز از موازی کاری و تعدد بخشنامه‌ها استفاده از فضای مجازی خصوصا حضور همکاران حوزه پرورشی مدارس در گروه معاونت پرورشی استان البرز در شبکه شاد خوراک خوبی جهت رونق بخشی به فعالیتهای معاونین پرورشی و مربیان پرورشی مدارس میدهیم و تلاش کردیم با توجه به ادغام سه حوزه امور تربیتی، مشاوره تربیتی و تحصیلی و مراقبت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به یک اداره حجم کاری را بین این نیرو ها با تقسیم کاری جدید کمتر کنیم.

س) حوزه پرورشی گسترده بوده و ساعت و نفرات در نظر گرفته متناسب با حجم کاری آن نیست. برای تجمیع فعالیت‌های درون و برون سازمانی و پرهیز از موازی‌کاری چه پیشنهاداتی دارید؟

ج) ضمن خدا قوت به همه همکاران محترم حوزه پرورشی و تقدیر و تشکر از زحمات همه عزیزان که در جهت تحقق بخشیدن به پرورش و تربیت دانش آموزان تلاش می کنند، انتظار می رود با عنایت به معرفی فعالیتها و برنامه های تدوین شده از سوی معاونت پرورشی استان بر اساس برنامه های ابلاغیه وزارت متبوع بر خود تکلیف بدانند که مادر پیشگیری از آسیب های اجتماعی و طرح‌های ملی نماد و یارگیران زندگی و فعالیت بخشی در سازمان دانش اموزی این امر با دقت بیشتری باید انجام گیرد خصوصا اینکه امسال از بسته ای تحولی وزارت آموزش و پرورش به این سه بخش اشاره شده است. اما با همه مشکلات پیش رو در رسیدن به اهداف متعالی نظام تعلیم و تربیت و پرورشی دانش آموزان از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.

 

 

رضا قاسمپور
گفت و گو و تنظیم: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top