چهل قاعده شمسِ صوفی برای درک بهتر هستی است. فرمولهایی برای درک چیستی، چرایی و چگونگی ذات آفرینش.
✍️ رضا قاسم پور
سنگی را اگر به رودخانهای بیندازی، چندان تاثیری ندارد. سطح آب اندکی میشکافد و کمی موج بر میدارد. صدای نامحسوس «تاپ» میآید، اما همین صدا هم در هیاهوی آب و موج هایش گم میشود. همین و بس.
اما اگر همان سنگ را به برکهای بیندازی… تاثیرش بسیار ماندگارتر و عمیقتر است. همان سنگ، همان سنگ کوچک، آبهای راکد را به تلاطم در میآورد. در جایی که سنگ به سطح آب خورده ابتدا حلقهای پدیدار میشود؛ حلقه جوانه میدهد، جوانه شکوفه میدهد، باز میشود و باز میشود، لایه به لایه. سنگی کوچک در چشم به هم زدنی چهها که نمیکند. در تمام سطح آب پخش میشود و در لحظهای میبینی که همه جا را فرا گرفته. دایرهها دایرهها را میزایند تا زمانی که آخرین دایره به ساحل بخورد و محو شود.
رودخانه به بینظمی و جوش و خروش آب عادت دارد. دنبال بهانهای برای خروشیدن میگردد، سریع زندگی میکند، زود به خروش میآید. سنگی را که انداختهای به درونش میکشد؛ از آنِ خودش میکند، هضمش میکند و بعد هم به آسانی فراموشش میکند. هر چه باشد بینظمی جزء طبیعتش است؛ حالا یک سنگ بیشتر یا یکی کمتر. (کتاب ملت عشق – صفحه ۷)
رمان “ملت عشق” ترجمه ای درخور توسط ارسلان فصیحی از رمان شهیر عشق (Aşk) به قلم الیف_شافاک نویسنده ترک تبار است.
این رمان با این که در سال ۲۰۱۰ (همزمان به زبانهای ترکی و انگلیسی) منتشر شده است، فقط در ترکیه بیش از ۵۰۰ بار و در ایران بیش از ۵۰ بار در تیراژ بالا تجدید چاپ شده است.
این استقبال کم نظیر از رمان ملت عشق نشان از چیره دستی نویسنده و صد البته مترجم آن دارد.
رمان در ظاهر از یک گسیختگی زمانی، زبانی، نژادی و جغرافیایی در رنج است، ولی باطن ماجرا حکایت از پیوستاری روحی و روانی چندین داستان به ظاهر منفک از آدمهای متفاوت، در دورانهای مجزاست.
از کوچه پس کوچه های قرن هفتم جهان اسلام مشتمل بر قونیه، بغداد، تبریز، سمرقند و ….
از دیگر سوی زندگی بر بستر پسامدرن در دهکده جهانی مشتمل بر بوستونِ آمریکا، اسکاتلند، گواتمالا، کلکته، شانگهای، سیبری، کازابلانکا، ترکیه و … دلالت دارد.
خمیرمایه و تم اصلی رمان ملت عشق (مذهب عشق) فیلمبرداری قلمی از زندگانی صوفیِ قلندر مآب و شوریده بنام شمس تبریزی و عارفِ عالمتاب (شکسپیر شرق) مولوی است.
آن هم در زمانه ای که جنگهای صلیبی، جهانگشایی مغولها، جنگهای فرقه ای و مذهبی همچون دیگی جوشان و خروشان از برش تاریخی قرن هفتم در غلیان و سیلان است.
کتاب چهل قاعده شمس برای زندگی
چهل قاعده شمسِ صوفی برای درک بهتر هستی است. فرمولهایی برای درک چیستی، چرایی و چگونگی ذات آفرینش.
البته این قواعد به هیچ وجه قابل ادراک در مخیله زاهد خشک مقدس و قاضی القضات (در پوسته دین مانده) هیچ دوره ای نیست.
خانم فاطمه قره حسن لو (کارشناس رادیولوژی) از اولیای شهیدستان کرج، امروز کتاب تالیفی خود تحت عنوان “چهل قاعده شمس برای زندگی” را که ملهم از رمان” ملت عشق” الیف شافاق است را به کتابخانه مدرسه هدیه اورده بودند.
در گپ مختصری که به همراه معاونین مدرسه با این بانوی اهل شعر ، هنر و عاشق طبیعت داشتیم وی هدف از نگارش چهل قاعده را “گسترش و ترویج چهل قاعده بویژه به کسانی که حوصله خواندن کتاب قطور ندارن یا پولشو ندارن” عنوان می کند، همچنین قطع جیبی کتاب برای همراه بودن کتابچه را دیگر دلیل تلخیص ملت عشق در کتابی مختصرعنوان می کند.
کتاب در کیفیتی مطلوب و ساندویچی منتشر شده و از تازه های نشر سال جاریست می توان آنرا در مترو،ترافیک فزاینده تهران _کرج خوانده و زمانهای پرت زندگی و سوراخهای روح و روان انسان سرگردان در چنگال تکنولوزی و اسیر مدرنیته را با سخنان نغز شمس شوریده تبریز رفو نمود. از رمان شهیر “ملت عشق” و کتابهای استقبال شده از آن هرچه بگوییم حق مطلب ادا نخواهد شد.
علاقمندان را به خوانش کتاب ساندویچی و فانتزی”چهل قاعده برای زندگی”بانو قره حسنلو دعوت می نماییم.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.