امروز: جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 6 شوال 1446 | 2025-04-04
کد خبر: 44441 |
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۵ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان گفت: مناطق حاشیه نشین زیادی در استان البرز وجود دارد که ناشی از مهاجرت بی رویه به این استان شکل گرفته و بستر اصلی خرید، فروش، حمل و نگهداری مواد مخدر در استان البرز است.

به گزارش کرج رسا به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ علی قاسم پور در نشست علمی- تخصصی با موضوع خرید، فروش، حمل و نگهداری مواد مخدر بیان داشت: مواد مخدر از جمله جرایم مهم و شایعی است که امنیت عمومی، امنیت اجتماعی، اخلاقی و اقتصادی شهروندان را تهدید می کند، بر همین مبنا و به جهت حفظ بیشتر امنیت جامعه، بهره گیری از اقدامات پیشگیرانه جرم ضروری است و باید در سر لوحه فعالیت تمامی دستگاه ها قرار گیرد.

وی اظهار داشت: پیشگیری اجتماعی بر برنامه ها و سیاست های تکاملی تأکید دارد و به دنبال بهبود وضعیت بهداشت زندگی خانوادگی، آموزش، تأمین مسکن، ایجاد فرصت های شغلی و فعالیت های افرادی است که امکان مجرمیت آن ها به طور بالقوه وجود دارد، بنابراین برنامه های پیشگیرانه بر روی مناطقی متمرکز است که بیشتر در معرض خطرند.

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان البرز گفت: نیروی انتظامی در کنار اقدامات انتظامی تخصصی، با برگزاری جلسات، میزگردها و نشست های علمی- تخصصی مشترک با نخبگان و اساتید دانشگاهی ، با ریشه یابی دقیق و علمی علل وقوع و بروز جرایم، برنامه ریزی مناسبی برای پیشگیری و کاهش آنها در پیش گرفته است.

سرهنگ رضا احمدی دریا سری کارشناس ارشد پلیس پیشگیری استان البرز در ادامه به نقش برجسته سازمان‌ها‌ در مقابله با پدیده مواد مخدر اشاره کرد و اظهار داشت:‌ پلیس متولی برخورد با مواد مخدر است، اما مبارزه با جرم صرفاً با کشفیات و دستگیری و جمع آوری مصرف کنندگان، خاتمه پیدا نمی‌کند و باید سازمان‌های مختلف به واسطه نقش خود در کنترل جرایم و تامین امنیت جامعه، به کمک پلیس بیایند و علاوه بر آن آحاد مردم از هر قشر و صنفی نیز در پیشگیری از وقوع جرم نقش خود را به خوبی ایفا کنند.

وی تصریح کرد: مبارزه هدفمند با خرید، فروش، حمل و نگهداری مواد مخدر موجبات ایجاد امنیت و کاهش سایر جرایم می گردد و در مناطق جرم خیز، توسعه احساس امنیت روانی در جامعه و استفاده از تجهیزات فنی برای کشف جرایم مربوط به مواد مخدر از جمله برنامه هایی است که با اجرای مستمر طرح های پاکسازی در مناطق آلوده، به طور جد در دستور کار پلیس البرز است که توجه به این امر و اجرایی کردن موارد مذکور نباید مورد غفلت قرار گیرد.

دکتر رضا بیگی روان شناس اجتماعی و استاد دانشگاه در این جلسه گفت: بسیاری از رفتارهای انحرافی و مجرمانه افراد ناشی از استرس ها و فشارهای روانی است و فرد برای غلبه بر فشارهای روانی به سمت رفتارهای مجرمانه گرایش می یابد.

وی افزود: همنشینی با افراد و دوستان مجرم و خلافکار، مهاجرت، فقر و بیکاری، نداشتن ساختار زندگی مناسب از زمینه های اصلی جرم خصوصا گرایش به سمت مواد مخدر می باشد و تا زمانی که سطح رفاه جامعه بالا نرود، ساختار و پایگاه مناسب از لحاظ وضعیت مشخص ایجاد نخواهد شد و رفتارهای مجرمانه افراد افزایش خواهد یافت.

دکتر داود اسماعیلی در این جلسه گفت: مواد مخدر از ناهنجاریهای اجتماعی است که جامعه را با خطراتی مواجهه می کند و لذا در راستای مقابله با مواد مخدر باید اقدامات همه جانبه ای در زمینه ایجاد و تولید امنیت و توجه به مسائل اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی در جامعه شکل گیرد.

وی در ادامه بیان داشت: امکانات و ثروت می بایست در جامعه به نحو عادلانه توزیع و تقسیم گردد تا افراد در پایین ترین سطوح نیز بتوانند از آن بهره مند شده و جامعه کارکردهای اجتماعی،اقتصادی، فرهنگی و امنیتی و … داشته باشد که متاسفانه در سال های اخیر شاهد ضعف در این کارکردها بوده ایم.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افزایش شدت مداخله های پلیسی در مناطق جرم خیز، ایجاد بسترهای اشتغال و مشارکت دادن آنان در امورات اجتماعی و … و مرتفع کردن مشکلات اجتماعی توسط مسئولان از گام های مهم در کاهش گرایش افراد به سمت و سوی مواد مخدر در جامعه است.

گفتنی است، نشست علمی تخصصی با موضوع خرید، فروش، حمل و نگهداری مواد مخدر، به همت اداره برآورد معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان البرز و با حضور کارشناسان انتظامی و اساتید دانشکاهی برگزار شد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top