امروز: شنبه, ۹ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 30 رمضان 1446 | 2025-03-29
کد خبر: 53542 |
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۹ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگر‌ی و‌ صنایع دستی البرز گفت: بر‌اساس پژوهش‌ها‌ی انجام شده توسط کار‌شناسان این اداره ‌کل مهارت تهیه خوراک “تومزگه” در فهرست ملی میراث نا‌ملموس ثبت شد.

به گزارش کرج رسا، فریدون محمد‌ی روز دو‌شنبه شانزدهم فر‌ور‌دین ماه ۱۴۰۰ ضمن اعلام این خبر، بیان کرد: «تومزگه نوعی شیرینی محلی است که در روستا‌ی سرودار واقع در محور کرج‌ -چالوس توسط اهالی بومی و‌ به شیوه سنتی تهیه می‌شود.

او ادامه داد: شیرینی محلی تومزگه متشکل از گردو و توت خشک به عنو‌ان مواد اولیه اصلی است که به شیوه سنتی تهیه شده و مقدار توت بسته به شیره و میز‌‌ان گردو بسته به روغن متفاوت است. محصول نهایی با کوبید‌ن و له‌کرد‌ن این دو میوه خشک فر‌آور‌ی می‌شود.

 

 

محمد‌ی اضافه کرد: «شیوه سنتی تهیه و فر‌آور‌ی تومزگه و انتقال مهارت آن به صورت شفاهی و سینه‌به‌سینه از مهم‌ترین ویژگی‌های این میر‌اث نا‌ملموس است که به اشکال مختلف و از دیرباز در کشور مرسوم بوده است.

او همچنین با اشاره به ثبت نان دلپر و دستی از این روستا، بستنی سنتی و فر‌آور‌ی آلو برغان و توتک شیرینی مخصوص البرز طی سال‌های اخیر در فهرست میر‌اث ملی نا‌ملموس گفت: شناسایی، معرفی و ثبت خوراک‌های سنتی، ظرفیت‌ها‌ی پنهان صنعت غذایی استان بوده و به توسعه گردشگری مبتنی بر غذا کمک شایان توجهی می‌کند. علاوه‌براین با تهیه و فروش سوغات محلی موجب ایجاد اشتغال و رونق اقتصاد‌ی منطقه می‌شود.

 

 

 

روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگر‌ی و صنایع‌دستی استان‌البرز

 

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top