امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 44054 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۵ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

آسم از بیماری‌ های مزمن و شایع دستگاه تنفسی است که حساسیت و آلرژی از اصلی‌ترین علل شیوع و تشدید این بیماری است.

میوه و سبزیجات با توجه به فواید بسیار زیاد و غنی خود می‌تواند در برخی موارد واکنش‌ های آلرژیک را شروع و تشدید کند، موجب حملات آسمی شود و برخی از آنها نیز می‌تواند به‌عنوان کنترل‌کننده آسم، نقش محافظتی در برابر این بیماری داشته باشد.

مصرف برخی میوه‌‌های تازه از دلایل افزایش حساسیت‌های فصلی است و بسته به نوع فصول و میوه‌های موجود می‌تواند بروز کند.

برخی افراد نسبت به مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها حساسیت داشته و در صورت استفاده، دچار عوارضی مانند آبریزش بینی،‌ خارش،‌ سوزش گلو، ورم لب‌ها و احساس خارش در کام می‌شود.

برخی میوه‌های پاییزی در فصول سرد آلرژی و حساسیت را تشدید می‌کنند و برخی ضدحساسیت عمل می‌کند. برخی هم خاصیت دوگانه داشته و در برخی موارد ضدحساسیت و در برخی حساسیت‌زا عمل می‌کند.

در این بخش با مروری کوتاه بر چند میوه مهم و رایج پاییزی به تاثیر آنها بر آسم می‌پردازیم. مصرف لیمو، پرتقال، نارنگی و شلغم در پیشگیری از سرماخوردگی مؤثر است، ولی مصرف آن در افراد حساس با احتیاط توصیه می‌شود.

پرتقال و لیمو‌شیرین می‌تواند سبب ایجاد حساسیت شود، ولی نارنگی کمتر حساسیت‌زاست. نارنگی دارای مقادیر فراوانی ویتامین A، B6، C و نیز فلانوئیدی به نام نوبیلتین است که می‌تواند در مقابله با آلرژی در افراد مبتلا به آسم مفید باشد البته پرتقال حاوی مقدار بالایی آنتی‌اکسیدان و ویتامین C است که در بهبود آسم می‌تواند مفید باشد. گریپ‌فروت می‌تواند واکنش‌های آلرژیک را در افراد حساس تشدید کند.

میوه‌ سیب حاوی فلاونوئیدها بوده و برای باز کردن راه‌های هوایی تنفسی و افرادی که دچار مشکلات ریوی هستند، توصیه می‌شود.

کیوی از میوه‌های سرشار از مقادیر بالای ویتامین‌ها از جمله ویتامینC، ویتامین K، ویتامین E، اسید فولیک، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌ها است.

میزان بالای ویتامین C و آنتی‌اکسیدان موجود در کیوی می‌تواند در درمان آسم مؤثر باشد و به کاهش خس‌خس هنگام تنفس در ابتلا به آسم کمک می‌کند.

حساسیت‌زایی کیوی در برخی افراد گزارش شده و لذا باید در افراد دارای سابقه کهیر با احتیاط مصرف شود. در نهایت توصیه می‌شود برای اطمینان از وضعیت هر فرد با پزشک و متخصص تغذیه مشورت شود.

 

دکتر سید شمس‌الدین اطهاری – فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top