امروز: چهارشنبه, ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 4 شوال 1446 | 2025-04-02

عضو هیات دانشگاه علوم پزشکی البرز در مورد عوامل ناباروری در مردان گفت: سیگار، الکل و مصرف دخانیات باعث کاهش تعداد و کیفیت اسپرم می‌شود. در مردان سیگاری احتمال ناباروری ۲۲ درصد بیشتر از سایر مردان است.

به گزارش کرج رسا، دکتر مونا اسمی متخصص زنان و زایمان و عضو هیات دانشگاه علوم پزشکی البرز در مورد عوامل ناباروری در مردان گفت: در صورت ناباروری مرد، حتما باید توسط یک متخصص ارولوژیست معاینه شود تا مشکلات و بیماری هایی مثل واریکوسل و مشکلات مجاری تولید مثل بررسی شود.

وی افزود: برای بهبود کیفیت اسپرم، بیضه ها باید خنک نگه داشته شوند. بهترین دما برای تولید اسپرم حدود ۳۴ درجه و نیم است در واقع حمام داغ و سونا و جکوزی، عفونت ها، لباس زیر های تنگ و مواد مصنوعی که در برخی لباس زیر ها بکار می‌رود، موجب افزایش دمای بیضه می‌شود

این متخصص خاطر نشان کرد: سیگار، الکل و مصرف دخانیات باعث کاهش تعداد و کیفیت اسپرم می‌شود. در مردان سیگاری احتمال ناباروری ۲۲ درصد بیشتر از سایر مردان است.

این عضو هیات علمی دانشگاه تاکید کرد: از مصرف ترکیبات استروئیدی که در باشگاه ها ورزشی جهت افزایش حجم استفاده می‌شود، باید خودداری شود که بر باروری مردان تاثیر می گذارد.

دکتر اسمی با اشاره به تاثیر سبک زندگی سالم در میزان باروری گفت: تغذیه مناسب، ورزش، تناسب اندام برای تقویت اسپرم ها بسیار مهم است و مصرف سبزیجات مثل هویج ، کاهو، اسفناج و گوجه فرنگی می تواند باعث قدرت حرکت و بهبود شکل اسپرم شود.

وی افزود: همچنین از ترکیبات طبیعی که حاوی تستسترون هستند مثل خارخاسک و گیلاس زمستانی و دیلتینگ هندی نیز می توان استفاده کرد و ورزش های هوازی باعث کاهش استرس و افزایش متابولیسم بدن شده که در باروری مردان موثر است.

دکتر اسمی گفت: مصرف آب کافی حداقل ۸ لیوان در روز موجب بهبود کیفیت اسپرم شده و مواد غذایی که حاوی روی هستند مثل صدف، گوشت قرمز و اسفناج، مغزیجات، حبوبات و قارچ و چای سبز به خاطر ماده تینین باعث بهبود و تعداد اسپرم می‌شوند.

وی افزود: موز سرشار از مواد مغذی است که باعث افزایش تعداد اسپرم شده و تنظیم هورمون های جنسی را نیز بهتر می کند . موز حاوی ویتامین A, B1 و C است که باعث استقامت و پایداری اسپرم ها می‌شود و قدرت باروری را بیشتر می کند.

این متخصص گفت: از قرار دادن گوشی موبایل در جیب شلوار خودداری شود، امواج الکترومغناطیسی موجب آسیب به اسپرم ها می‌شود.

و همچنین استفاده از برخی دارو ها مثل انتی بیوتیک ها و متادون و داروهای ضد افسردگی نیز می تواند‌ روی اسپرم تاثیر بگذارد. ، این اثر معمولا موقتی است و پس از قطع دارو از بین می رود.

 

 

 

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی البرز

 

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top