امروز: دوشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 7 رجب 1446 | 2025-01-06
کد خبر: 53242 |
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱:۳۱ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

«لوئیزا لاولاک» رئیس دفتر «واشنگتن پُست» در پایتخت عراق خبر داد، آمریکا معافیت عراق از تحریم‌های ایران را چهار ماه تمدید کرد.

به گزارش کرج رسا به نقل از فارس، رئیس دفتر روزنامه واشنگتن پُست در بغداد به نقل از سخنگوی دولت آمریکا خبر داد، واشنگتن به عراق به منظور پرداخت بدهی‌های خود به ایران، معافیت ۱۲۰ روزه داد.

یک روز بعد از اظهارات «احمد العبادی» سخنگوی وزارت برق عراق درباره انباشت بدهی‌های بغداد به تهران بابت واردات برق، یک منبع رسانه‌ای آمریکایی از معافیت ۱۲۰ روزه دولت جو بایدن برای عراق به منظور پرداخت بدهی‌هایش به ایران خبر داد.

«لوئیزا لاولاک» رئیس دفتر «واشنگتن پُست» در پایتخت عراق در توییتی به نقل از «یک سخنگوی دولت آمریکا» نوشت: «ایالات متحده به منظور دادن اجازه به عراق برای پرداخت بهای واردات برق از ایران، یک معافیت ۱۲۰ روزه (به بغداد) داده است».

این فعال رسانه‌ای آمریکایی به نام این «سخنگوی دولت ایالات متحده» اشاره نکرد.

لاولاک سپس در توییت خود نوشت: «(اعطای معافیت ۱۲۰ روزه به عراق) اولین معافیت اعطایی در دولت بایدن است و به عنوانی اقدامی به منظور نشان دادن حسن نیت به مصطفی الکاظمی بوده است».

احمد العبادی سخنگوی وزارت برق عراق روز گذشته درباره ادامه صادرات برق ایران به این کشور صحبت کرده و ابراز امیدواری کرده بود که ایران بار دیگر صادرات گاز خود را مانند گذشته، افزایش دهد تا ثبات وضعیت برق عراق تضمین شود.

به گفته العبادی، مشکل عدم تمایل طرف ایرانی به تأمین گاز برای عراق نیز به انباشت طلب‌های ایران مربوط می‌شود که میزان آن به ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار می‌رسد. این مبالغ از سوی طرف عراقی تامین و در بانک تجارت عراق سپرده‌گذاری شد و تنها مانع پرداخت آن، تحریم‌های تحمیلی بانکی علیه ایران است.

واشنگتن از بعد از خروج از توافق هسته‌ای برجام، چندین بار بغداد را از این تحریم‌ها معاف کرده است. دوره‌های این معافیت‌ها معمولاً ۹۰ تا ۱۲۰ روزه بوده‌ است. اما در چند نوبت در دولت «دونالد ترامپ»، این معافیت‌ها به ۴۵ تا ۶۰ روز کاهش یافته بود که به اعتقاد تحلیلگران کوتاه شدن دوره این معافیت‌ها احتمالا نشانه‌ای از وجود اختلاف در روابط آمریکا و عراق و اعمال فشار واشنگتن بر بغداد بر سر برخی مسائل است.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top