امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 42787 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

وزارت صحت عامه/بهداشت افغانستان تایید کرد که دکتر سهیلا صدیق، اولین ژنرال زن و وزیر بهداشت پیشین افغانستان امروز جمعه، چهارم دسامبر در بیمارستان محمد داوود خان شهرکابل درگذشته است.

به گزارش کرج رسا، بی بی سی نوشت: این پزشک افغان به دلیل بیماری که داشت از شش سال به این سو تحت مراقبت بود. او در سال‌های پایانی عمرش به بیماری آلزایمر مبتلا شده بود و کسی را به خاطر نمی‌آورد.

خانم صدیق هنگام مرگ ۷۲ سال سن داشت و در ۲۰ حوت ۱۳۲۷ هجری خورشیدی در شهر کابل متولد شده بود.

وی پس از فارغ‌التحصیلی از دانشکده پزشکی در کابل، تا مقطع دکترا در اتحاد جماهیر شوروی سابق تحصیل کرد و در بخش هوازی گوارشی متخصص شد.

 

دکتر سهیلا صدیق
دکتر سهیلا صدیق

 

وی پس از ختم تحصیلات به افغانستان برگشت و در دوره زمامداری محمدداوود خان در شفاخانه‌ ۴۰۰ بستر اکادمی علوم طبی کارش را آغاز کرد. او پس از آن به عنوان پزشک بخش جراحی بیمارستان مرکزی ارتش افغانستان، مسئول بخش جراحی بیمارستان محمدداوودخان و همچنین فرمانده اکادمی علوم پزشکی افغانستان کار کرده است.

خانم صدیق پزشک موفق نظامی بود که از خود تعهد و شایستگی فراوان نشان داد و در سال ۱۳۸۱ به عنوان وزیر صحت عامه/بهداشت عضو کابینه‌ کشور شد و چهار سال در این سمت کار کرد.

او به خاطر فعالیت‌هایش رتبه نظامی ژنرالی را نیز بدست آورده بود.

این پزشک افغان به خاطر شغل‌اش تا پایان عمر ازدواج نکرده بود.

سهیلا صدیق، در زمان رژیم طالبان در افغانستان بود و یک همکار او پیش از این به بی‌بی‌سی گفته بود که او در آن زمان با پوشیدن لباس مردانه به کارش ادامه می‌داد.

 

او نخستین ژنرال زن نظامی افغانستان بود

 

درگذشت خانم صدیق با واکنش‌های زیادی همراه شده است. وزارت بهداشت افغانستان با نشر خبرنامه‌ای نسبت به فوت او ابراز تاسف کرده و گفته که وی حدود ۴۰ سال از عمرش را در خدمت به مردم افغانستان گذراند.

این وزارت مرگ او را “یک ضایعه جبران‌ناپذیر” خوانده است.

رهبری وزرات دفاع افغانستان نیز نسبت به درگذشت او ابراز تاسف کرده است. وزارت دفاع افغانستان گفته که این ژنرال سه ستاره بامداد امروز درگذشته است.

عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان هم به خاطر درگذشت او ابراز تاسف کرده است. شورای عالی مصالحه ملی با نشر خبرنامه‌ای گفته که کارنامه‌ درخشان وی در بخش پزشکی، نظامی، حضور و تثبیت جایگاه زنان در جامعه، ستایش‌انگیز و انکارناپذیر است.

ارگ ریاست جمهوری هم با نشر اعلامیه‌ای گفته که سهیلا صدیق از پزشکان و جراحان مجرب و نامدار و از نخستین جنرالان زن در کشور بود که سال‌های زیادی از عمرش را در بیمارستان محمدداوود خان و در دشوارترین شرایط برای درمان بیماران سپری کرد.

ارگ گفته که او هنگام کارش به عنوان وزیر بهداشت، “در راستای تقویت نظام صحی کشور نیز خدمات شایان را انجام داد و وفات او یک ضایعۀ بزرگ در عرصه طبابت کشور است.”

هنوز مشخص نشده که مراسم تشیع جنازه او قرار است چه زمانی و در کجا برگزار شود.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top