امروز: جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 6 شوال 1446 | 2025-04-04
کد خبر: 64821 |
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۷ |
۰
| 5
ارسال به دوستان
پ

موج پنجم کرونا با افزایش تعداد شهرهای آبی و توقف مرگ بیماران در چند استان کشور به پایان خود نزدیک می‌شود.

البرز در همسایگی تهران هم همیشه از بحران کرونایی تهران سهمی داشته و ابتلا و بستری در آن با هر تغییری در پایتخت افزایش یافته است. اکنون اما طالقان به رنگ آبی درآمده و هیچ شهر قرمزی هم در این استان وجود ندارد. سخنگوی ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی البرز به همشهری می‌گوید: البرز موج‌های مختلفی را تجربه کرده، اما هیچگاه وضعیت کرونا در آن از کنترل خارج نشده است. حتی بر اساس اعلام ستاد ملی کرونا، رعایت شیوه‌ نامه‌ های بهداشتی در استان، بیشتر از سایر نقاط کشور است.

مهرداد بابایی با بیان اینکه طالقان بافتی روستایی دارد و مردم آن فاصله اجتماعی را به خوبی رعایت می‌کنند، توضیح می‌دهد: از سوی دیگر ورود و خروج به این شهرستان هم در زمان شدت یافتن کرونا به خوبی کنترل شده تا بیماری در آن گسترش پیدا نکند.

وی با بیان اینکه این شهر در دوران پیک پنجم هیچ وقت به رنگ قرمز درنیامده است، ادامه می‌دهد: در مجموع این استان، اکنون وضعیتی آرام‌تر از قبل دارد؛ در ۴ هفته گذشته روند ابتلا و بستری در استان پایین آمده و از تعداد بیماران سرپایی هم کاسته شده است.

شادی کادر درمان

کاهش بستری بیماران در روزهای پایانی موج پنجم، موجب کمتر شدن فضای کاری کادر درمان شده است. پزشکان، پرستاران و پرسنل بیمارستان‌هایی که به بستری بیماران کرونایی اختصاص داشتند، ماه‌هاست که تحت فشار شدید کاری قرار دارند و اکنون با کاهش آمار ابتلا و بستری، می‌توانند به روند عادی کاری خود بازگردند.

متخصص عفونی بیمارستان امام علی (ع) کرج و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز به همشهری می‌گوید: در هر پیکی که اتفاق افتاد، حجم و فشار کاری کادر درمان هم افزایش یافت. گویی صبر و توان ما در شرایط سخت مورد آزمون قرار گرفته است.

علیرضا سلیمانی ادامه می‌دهد: فقط کادر درمان می‌دانند کار کردن در آن فشار، درحالی که  لباس‌های سرتاپا پوشیده بر تن دارید چه اندازه دشوار است. در آن گرما و سختی تنفس، تمرکز برای شنیدن حرف بیمارانی که هرکدام شرایط جسمی و روحی متفاوتی دارند، بسیار دشوار است. از سوی دیگر از دست دادن بیماران نیز از نظر روحی، کادر درمان را بسیار آزار می‌دهد.

وی با بیان اینکه کادر درمان این سختی‌ها را به جان می‌خرد تا بیماران به سلامت ترخیص شوند، می‌گوید: الان که می‌بینم تخت‌های اورژانس خالی شده‌اند، یک شادی خاصی در دل همه کادر درمان جاری است. البته معلوم نیست این شرایط تا چه زمانی ادامه دارد، اما رعایت پروتکل ها توسط مردم و واکسیناسیون می‌تواند آن را طولانی‌تر کند.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه هر نوع ازدحام و مراسمی می‌تواند موجب ابتلای افراد شده و روند واکسیناسیون را مختل کند، می‌گوید: این قانون ویروس است و چنین شرایطی می‌تواند موجب جهش آن شود و بیماری را خطرناک‌تر کند. البته با توجه به افزایش واکسیناسیون پیش بینی من این است که اگر موج بعدی بیماری هم درکار باشد، فشار بستری بیماران، مانند گذشته نخواهد بود و بیشتر بیماران سرپایی خواهند بود.

کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی شرایط بحرانی کرونایی را می‌گذرانند، اما تجربه نشان داده؛ استان‌هایی که دیرتر وارد یک موج می‌شوند، دیرتر هم خارج خواهند شد. در این شرایط موج پنجم کرونا عمر زیادی نخواهد داشت، هرچند همچون گذشته به عزم عموم مردم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و روشنگری درمورد اثرات مثبت برای مردم بستگی دارد تا موج‌ بعدی به سختی آنچه در ماه‌های پیش گذشت، نباشد.

 

 

 

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top