امروز: یکشنبه, ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 8 شوال 1446 | 2025-04-06
کد خبر: 72482 |
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۱ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

خانواده می تواند مسئول انتقال خودآگاه و ناخودآگاه صفات شخصیتی خود به کودکشان باشند، یک پدر یا مادر ناشکیبا به ندرت یک کودک صبور تربیت می کند.

یک کودک سختگیر غالبا والدین سخت گیری داشته است. رشد اجتماعی کودک در سالها و حتی ماه های اول زندگی اوشکل می گیرد.

اگر نیازهای اساسی کودک برآورده و به مقدار زیاد از محبت، توجه و انگیزش برخودار شود احتمال اینکه در بزرگسالی انسانی شاد و خوشبخت باشد زیاد است ، کودک ازبدو تولد شخصیت مستقلی ازخودنشان می دهد، کودک ممکن است اجتماعی باشد یعنی عاشق همراهی و درآغوش گرفتن آدم هاباشد وشاید این گونه نباشد یعنی به نظربرسد که بیشتر چیزها را رد می کند.

رشداجتماعی یعنی اینکه فرد بتواند به راحتی بادیگران ارتباط برقرارکند ورشد ونمو لازم رابرای برقراری روابط اجتماعی بدست آورد.خانواده درشکل گیری اندیشه ها، گرایش ها ، تمایلات وعادت اجتماعی کودک نقش بسیار ارزنده ایی دارد.

کودک بایددرمحیط خانواده احساس آرامش وامنیت کند واطمینان داشته باشد که موردمحبت واحترام دیگران است. وقتی کودک درخانواده مورد محبت قرار گیرد روابط اجتماعی اش بیش ازپیش تقویت می شود و اگر محیط خانواده همراه با ترس و اضطراب باشد کودک پیوسته احساس حقارت می کند ، محیط خانواده باید فضایی مناسب برای بروز استعدادها و زمینه پرورش خلایق کودکان باشد که والدین باتشویق فرزندان خود و غنی ترساختن محیط فرهنگی خانواده نقش موثری درپرورش استعداد آنها دارند.

خانواده اولین مرکز یادگیری برای کودک است وکودک بسیاری ازرفتارهای اجتماعی خودرااز محیط خانواده یاد می گیرد مانند احترام به حقوق دیگران ویا احترام به ارزشها و اعتقادات دیگران.

نظر کارشناس

رشد کودک بایدهمواره متناسب باتوانایی اش باشد که این توانایی ازکودکی به کودک دیگر متفاوت است.

دوکودک همسن توانایی ها واستعداد های متفاوتی دارند که متاسفانه والدین به این امر توجه نمی کنند و تنها سن شناسنامه را ملاک قرار می دهند و این امر باعث آسیب روحی وروانی به کودک می شود وحتی باعث کاهش توانایی وی خواهد شد.

خانواده بایدالگوی مناسبی برای فرزندان خود باشد.خانواده ایی که حرف و عملش یکی نیست این رفتاررا فرزندان متوجه می شوند و از آنها الگو برداری می کنند.

بنابراین باید بین گفتار وکردار والدین و سایر افراد خانواده هماهنگی کافی وجودداشته باشد تافرزندان بتوانند درگفتار وعمل خود قاطع وصادق باشند واینکه کودکان به راحتی تصمیم یگیرند وبه تزلزل روحی وعدم تصمیم گیری و انحراف درگفتار و عمل دچار نشوند.

 

تهیه و تنظیم : سرگرد بهروز علیزاده، رئیس مرکز مشاوره آرامش معاونت اجتماعی پلیس البرز

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top