امروز: پنج شنبه, ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 5 شوال 1446 | 2025-04-03
کد خبر: 80284 |
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۹ |
۰
| 9
ارسال به دوستان
پ

گفت و گوی مدیر فرهنگی واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری

دکتر احسان علی بیگی با اشاره به این که نزدیک به ۳۰ هزار بیمار در فهرست انتظار پیونداعضا قرار دارند گفت: این در حالی است که روزانه ۱۰ نفر از این لیست به دلیل نرسیدن عضو جان‌شان را از دست می‌دهند و نکته قابل تامل این است که روزانه ۱۲ نفر به این لیست اضافه می‌شود.

این در حالی است که طبق آمارها سالانه ۶ تا ٨ هزار فوت ناشی از مرگ‌مغزی بر اثر حوادث مختلف در ایران ثبت می‌شود. آماری که طبق داده‌های موجود نیمی از آن‌ها قابلیت اهدای عضو را دارند، اگرچه تنها ۲۵ تا ۳۰ درصد از این آمار موجود به مرحله اهدا می‌رسند.

ملاقات خانواده اهداکننده و گیرنده عضو پیوندی ماجرایی متفاوت و حساس است. طبق قانون وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران –همه کشورهای جهان تماس، ارتباط و ملاقات میان خانواده اهداکننده و گیرنده عضو پیوندی ممنوع است.

اگرچه سالانه وزارت بهداشت به تعداد معدودی از خانواده‌ ها اجازه می‌دهد برای فرهنگ‌ سازی و پخش در تلویزیون یا رسانه‌های جمعی با هم ملاقات داشته باشند. البته همین اتفاق معدود هم باید با رعایت شروطی صورت گیرد. شرط نخست این است که خانواده‌ اهداکننده تمایل به این ملاقات داشته باشد. شرط دوم مربوط به گیرنده عضو پیوندی است، به این معنا که خانواده‌ گیرنده و شخص‌گیرنده هم باید تمایل به این ملاقات داشته باشند. اما شرط آخر اینکه وزارت بهداشت و تیم‌ پزشکان معالج شخص‌گیرنده عضو پیوندی هم اجازه‌ این ملاقات را بدهند.

از آنجایی که گیرنده‌ ها اغلب مدت زمانی طولانی را در فهرست انتظار می‌گذرانند و این به آن معناست که وضعیت بدنی اغلب این بیماران نیازمند به پیوند اعضا دچار ضعف شدیدی شده است. نکته بعدی این است که گیرندگان عضو برای پذیرش عضو پیوندی باید از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی استفاده کنند، بنابراین این بیماران نیازمند مراقبت‌های شدید محیطی و حتی روانی هستند.

نکته مهم دیگری که می‌توان ذکر کرد این است که باید توجه داشت تمامی پیوندهای عضو موفق نیستند. برخی از پیوندها با تمام حساسیت‌ها و تلاش‌ها منجر به فوت گیرنده می‌شود. با در نظر گرفتن این نکته، ملاقات میان خانواده و بیماران گیرنده عضو حساسیت بیشتری پیدا می‌کند. حساسیت از این منظر که اگر پیوند ناموفق باشد و به نتیجه مطلوب منتهی نشود، خانواده اهداکننده به واسطه ملاقات‌هایی که داشته مجبور به تحمل بار منفی مضاعفی خواهد شد، بنابراین ورود نکردن به این مسأله راهکار مناسب‌تری است.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top