امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 66816 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۹ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

یک نشریه اسرائیلی در گزارشی مدعی شد تلاش یهودی‌ های حریدی برای پناهندگی به ایران یک پیروزی بزرگ دیپلماتیک برای تهران خواهد بود که موجب نگرانی شدید مقامات صهیونیستی شده است.

نشریه تایمز اسرائیل در گزارشی نوشت: در شرایطی که اعضای فرقه «لو طاهور» به دنبال خروج از گواتمالا به مقصد عراق و ظاهراً در مسیر حرکت به سمت جمهوری اسلامی هستند، بستگان آنها خواستار مداخله اسرائیل و آمریکا شده‌اند.


مخاطبان گرامی، آنچه در ادامه می‌خوانید صرفاً ترجمه گزیده گزارش‌ها و مقالات مذکور است و محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این گزارش صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌های غربی منتشر شده است و هرگونه ادعا و القائات احتمالی این مقالات هرگز مورد تأیید کرج رسا نیست.


زنان و دختران فرقه «لو طاهور» در کانادا

گروه لو طاهور چه کسانی هستند و چه اعتقاداتی دارند؟

یهودیان لِو طاهور (Lev Tahor) – به معنای قلب مطهر – یکی از فرقه‌های یهودیان ارتدوکس (یهودیان حریدی یا حاردی) هستند که بیش از سایر فرقه‌های یهودیان به آموزه‌ها و سنت‌های دین یهود و تورات وفادار مانده‌اند و به همین دلیل مورد آزار و اذیت صهیونیست‌ها و لابی‌هایشان قرار گرفته‌اند. از اردن تا کانادا و سرزمین‌های اشغالی با اجتماعات این یهودیان به شدت مقابله می‌شود و نهادهای اجتماعی تلاش می‌کنند با انتقال کودکان این گروه به مراکز نگه‌داری کودکان بی‌سرپرست، از انتقال اعتقادات این گروه به نسل جدید آن‌ها جلوگیری کنند.

به گفته «مایر راسنر» که از جمله سرشناس‌ترین رهبران لو طاهور در کاناداست، صهیونیست‌های افراطی به این گروه بدلیل اعتقادات خاصی که دارند – از جمله پوشش زنان – و پایبندی به سایر سنت‌ها و آموزه‌های تورات، لقب “طالبان یهودی” داده‌اند و به بهانه‌های مختلف اعضای این فرقه را بازداشت و یا از محل سکونتشان اخراج می‌کنند.

در فرقه لو طاهور، دختران و پسران در سنین نوجوانی بصورت مجزا تحت تعلیم و آموزش قرار می‌گیرند و رسم بر این است که دختران در همان دوره انتقال از نوجوانی به جوانی ازدواج می‌کنند. پوشیدن جوراب برای زنان لو طاهور اجباری است و حجاب مرسوم آنان نیز پوششی شبیه چادر است که تا روی پا را می‌پوشاند. یهودیان لو طاهور خانواده‌های بسیار منسجم و روابط خانوادگی صمیمانه‌ای دارند و تعدد فرزندان در خانواده‌های این فرقه بسیار مشهود است.

اتهامات بی‌اساس علیه فرقه لو طاهور

اعضای این فرقه متهم به اجبار دختران به ازدواج زودهنگام هستند اما “خاخام شلومو هلبرانس” بنیانگذار این فرقه می‌گوید ما به تمام نزدیکانمان می‌گوییم اگر رضایت ۱۰۰ درصدی ندارند از ما جدا شوند، دختران نیز به خواست و انتخاب خود در این سنین ازدواج می‌کنند و هیچ اجباری در کار نیست و هیچ دختری پیش از ۱۶ سالگی ازدواج نمی‌کند و کاملاً قانونی انجام می‌گیرد. به اعتقاد این فرقه از یهودیان، استقرار دولت یهودی با اشغال و با زور اسلحه مخالف با آموزه‌های تورات است و مانع ظهور منجی (مسیحا) آخرالزمان خواهد شد.

اعضای این فرقه در اسرائیل به اتهام بدرفتاری با کودکان و تنبیه بدنی آن‌ها تحت تعقیب و بازداشت‌های مکرر از سوی پلیس این رژیم قرار گرفتند. فشارهای وارده به اعضای این فرقه باعث شد سال ۲۰۰۵ تعداد زیادی از آن‌ها به کانادا و سپس به گواتمالا مهاجرت کنند. گروه‌های دیگری از این یهودیان در آمریکا و اردن نیز حضور دارند و با مشکلات مشابهی مواجه هستند.

درخواست پناهندگی سیاسی لو طاهور از ایران

تایمز اسرائیل مدعی شد: هفته گذشته گزارش شد که اسرائیل و آمریکا در تلاشند تا مانع مهاجرت اعضای یک فرقه ارتدوکس افراطی به ایران شوند، چرا که بیم آن می‌رود تهران از این افراد به عنوان ابزار چانه‌زنی استفاده کند.

اعضای گروه «لو طاهور» که یک گروه ضد صهیونیستی به شمار می‌رود، در سال ۲۰۱۸ درخواست پناهندگی سیاسی از ایران کردند. اسناد ارائه شده در یک دادگاه فدرال آمریکا در سال ۲۰۱۹ نشان دادند که رهبران این فرقه حسیدی درخواست پناهندگی از ایران کرده‌اند و با آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر این کشور بیعت نموده‌اند.

به گزارش وب‌سایت خبری یدیعوت آحارونت پس از مشاهده ده‌ها خانواده عضو گروه فوق‌الذکر در فرودگاه گواتمالا که ظاهراً قصد سفر به منطقه مرزی حدفاصل کردستان عراق و ایران را داشتند، این نگرانی به وجود آمد که صدها عضو گروه که عمدتاً در گواتمالا ساکن هستند، شاید در تلاشند تا به ایران نقل مکان کنند.

مهاجرت به ایران یک رویداد سیاسی و امنیتی بزرگ خواهد بود

خویشاوندان اعضای فرقه و گروههای حقوق بشری به دولت های اسرائیل، ایالات متحده و گواتمالا اطلاع داده اند که نگران اند ورود فرقه «لو طهور» به ایران تبدیل به یک «رویداد عظیم دیپلماتیک» بشود اما به گفته یکی از منابع خبر، این دولت ها در اقدام مقتضی تعلل کرده‌اند.

در گزارش فوق آمده که بستگان اعضای این فرقه اسرائیلی با وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری تماس گرفته‌اند و از آنها خواسته‌اند تا فوراً با همتایان گواتمالایی خود تماس بگیرند و مانع خروج این خانواده‌ها شوند. بستگان اعضای آمریکایی گروه نیز درخواست‌های مشابهی را نزد وزارت امور خارجه آمریکا مطرح کرده‌اند. این خویشاوندان ظاهراً در این باره گفته‌اند: «رسیدن به مرز میان ایران و کردستان می‌تواند یک رویداد سیاسی و امنیتی عظیم را رقم بزند.»

آنها اظهار داشتند: «تبادل شالیت در مقایسه با این مسئله بازی بچه‌گانه‌ای بیش نیست.» اشاره آنها به توافق میان اسرائیل و حماس بود که در جریان آن ۱۰۲۷ محکوم فلسطینی در سال ۲۰۱۱ با یک سرباز اسرائیلی به نام گیلاد شالیت مبادله شدند. شالیت از سال ۲۰۰۶ در اسارت بسر می‌برد.

یک خانواده عضو فرقه «لو طاهور» در فرودگاه گواتمالا در مسیر رفتن به ایران متوقف شدند. آنها قصد داشتند به کردستان عراق پرواز کنند و از آنجا به ایران بروند. آنها به مأموران پلیس گفتند که «در معرض آزار و اذیت» قرار دارند و به همین خاطر به دنبال پناهندگی به ایران هستند.

– بلاز نیوز  ۶ اکتبر ۲۰۲۱

سفر برخی از اعضای حریدی‌ها به عراق و ایران

به گفته مسئولان فرودگاه، مقامات گواتمالا ظاهراً تعدادی از اعضای فرقه که شهروند آمریکا بودند و ظاهراً قصد داشتند به ایران بروند را به درخواست مقامات آمریکا طی روزهای اخیر بازداشت کرده‌اند. در گزارش آمده که فرقه مزبور ابتدا قصد داشت به منطقه اربیل عراق برود که در مرز ایران قرار دارد و به اعتقاد آنها همان شهر باستانی بابل است که در انجیل نامش آمده است.

اولین گروه قبلاً به منطقه سفر کرده و تعداد دیگری از اعضا اکنون در تلاشند تا از گواتمالا از راه هوایی به آنجا بروند یا اینکه ابتدا به مکزیک و السالوادور بروند و از آنجا به سمت خاورمیانه پرواز کنند.

به گزارش نشریه آنلاین یشیوا ورد نیوز که نخستین بار از تلاش فرقه فوق‌الذکر به منظور رفتن به ایران طی هفته‌ای اخیر پرده برداشت، یکی از افرادی که پیشاپیش به عراق سفر کرده است، یوسف هانوخ هلبرانز نام دارد که ظاهراً از بستگان بنیانگذار فرقه است. طبق گزارش، آمرام موشه یوسف رازنر و آوریل گلدمن نیز او را همراهی کرده‌اند.

دختران عضو فرقه «لو طاهور» در حال قدم زدن در شهر چاتهام در استان انتاریو در ماه دسامبر ۲۰۱۳

آزار و اذیت یهودیان لو طاهور در اردوگاه گواتمالا

پدر یکی از اعضای اسرائیلی فرقه که از او صرفاً با عبارت «ر» یاد شده است، به وب‌سایت یدیعوت آحارونت گفت که عمیقاً نگران امنیت خانواده‌اش است. او در این باره گفت: «به شدت نگران جان دخترم و نوه‌هایم هستم. آنها هر لحظه بیشتر در معرض خطر هستند.  او گفت که نوه‌هایش در اردوگاهی در گواتمالا بسر می‌برند، اما از درد در بدنشان شکایت می‌کنند.

او افزود: «واقعاً نمی‌دانم در اردوگاه گواتمالا چه خبر است. دخترم می‌گفت به آنها نان، تخم کدو، و میوه می‌دهند. آنها گوشت قرمز، گوشت طیور، و ماهی گیرشان نمی‌آید، اما دخترم می‌گفت قرص ویتامین نیز به آنها می‌دهند. ما به او گفتیم که به هیچ‌وجه نباید قرص‌ها را بخورد، اما نمی‌دانم حرف ما را گوش کرده است یا نه. او متقاعد شده که راه درستی را در پیش گرفته و این راه به ظهور ناجی موعود منتهی خواهد شد.»

یک منبع مطلع به تایمز اسرائیل گفت در هفته های اخیر اعضای چندین گروه کوچک «لیو طهور» گواتمالا را به مقصد خاورمیانه ترک کرده اند و تلاش می کنند از طریق مرز کردستان عراق وارد ایران شوند. تلاش مقامات مسؤول و کارآگاهانی که گروه حقوق بشری استخدام کرده اند تاکنون موفق شده برنامه سفر فرقه را بطور موقت به تأخیر بیندازد، و برخی اعضا با ورود به فرودگاه گواتمالا با عدم قبول پاسپورت خود مواجه شدند.

لازم به ذکر است لو طاهور تنها یکی از گروه‌های یهودی ضد صهیونیسم است که به دلیل مخالفت با اشغالگری و پایبندی به سنت‌ها و آموزه‌های تورات از در تمام نقاط جهان مورد اذیت و آزار قرار می‌گیرند و بنیانگذار این گروه نیز تأکید کرده است مقامات اسرائیل تا نابودی این فرقه، دست از تلاش‌های خود برنخواهند داشت. فرقه «لو طاهور» در دهه ۱۹۸۰ توسط خاخام شلومو هلبرانز در بیت‌المقدس بنا نهاده شد. این گروه به کانادا گریخت و سپس در سال ۲۰۱۴ بعد از آنکه به خاطر ادعاها و اتهامات اثبات نشده مبنی بر سوء استفاده و ازدواج اجباری کودکان در معرض اتهام مقامات کانادایی قرار گرفت، به گواتمالا فرار کرد.

مشرق

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top