امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15

وزیر کشور گفت: پیش‌ ثبت‌ نامِ انتخابات مجلس از ۱۶ مرداد آغاز می‌شود و اگر کسی اقدام نکند فرصت داوطلبی را از دست می‌دهد.

به گزارش مشرق، احمد وحیدی وزیر کشور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری درباره برگزاری انتخابات مجلس و جزئیات قانون جدید انتخابات گفت: از نکات مهم این قانون و تفاوت آن با قانون قبل، موضوع پیش ثبت نام است که از ۱۶ مرداد آغاز می‌شود و اگر کسی اقدام نکند فرصت داوطلبی را از دست می‌دهد.

وحیدی بیان کرد: پیش ثبت نام یک فرصت طلایی برای اطراف قضیه ایجاد می‌کند تا مسائل انتخابات را دنبال کند.

وی تصریح کرد: نکات دیگری که در این دوره از انتخابات داریم، بحث شفافیت مالی است که برای آن شیوه نامه تهیه و ابلاغ شده است.

وزیر کشور افزود: موضوع تبلیغات هم در قانون جدید انتخابات پیش‌بینی شده است. ضمن اینکه فرصت و اختیار کافی در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد، از تخریب جلوگیری‌ می کند. همچنین مواعیدی را برای بررسی بیشتر در اختیار قرار می‌دهد.

برای ثبت نام در انتخابات چه مدارکی نیاز است؟

وی تاکید کرد: در پیش ثبت نام مدارک تحصیلی، پایان خدمت برای آقایان، عدم سو سابقه و دو تابعیتی نبودن داوطلبان ملاک است.

وحیدی یادآور شد: با این روند وقتی به ثبت نام نهایی برسیم ثبت نام های غیرواقعی ( کسانی که مدارک لازم را ندارند) را نخواهیم داشت و این گونه به داوطلبان واقعی رسیدگی خواهیم کرد.

وزیر کشور اضافه کرد: انتخابات همواره مورد تاکید دلسوزان نظام بوده و هست و نقطه قوت و برجسته جمهوری اسلامی ایران انتخابات است و دشمنان تلاش می‌کنند این فرصت بزرگ را از ملت ما بگیرند. برای همین احتمالاً هجمه دشمن علیه انتخابات شروع خواهد شد و به هر ترتیبی تلاش خواهند کرد که با یأس پراکنی، حرف‌های نامربوط، شایعه پراکنی و شایعه‌سازی مردم را نسبت به حضور در انتخابات مردد کنند.

انتخابات پرشوری خواهیم داشت

وی افزود: البته همیشه تیر دشمن به سنگ خورده است و من فکر می‌کنم انتخابات پرشوری خواهیم داشت. دشمنان ما مخالف مردم سالاری هستند و البته به دروغ خودشان را طرفدار مردم نشان می‌دهند.

وحیدی در توضیح وضعیت پیشنهاد تناسبی شدن انتخابات نیز گفت: تناسبی شدن انتخابات موضوعی بود که برای تهران پیش بینی شده بود و در نهایت مجلس شورای اسلامی آن را حذف کرد.

مخالفان و موافقان تناسبی شدن انتخابات چه می گویند؟

وی با بیان اینکه در موضوع تناسبی شدن انتخابات دو نگاه وجود دارد، اظهار داشت: بعضی نظام تناسبی را مثبت می‌دانند که می‌تواند عاملی برای حضور بیشتر گروه‌های و جریان‌های مختلف علاقمند به مشارکت شود.

وزیر کشور گفت: به هر حال در نظام تناسبی درصدی از نمایندگان خود را می‌توانند به مجلس بفرستند و این یک انگیزه بیشتری ایجاد می‌کند.

وحیدی افزود: مخالفین نیز حرف‌های دیگری داشتند که در نهایت نتیجه این شد که فعلاً در این دوره از قانون حذف شد. البته آنچه که در قانون پیش بینی شده بود نظام تناسبی مطلق نبود بلکه نظام تناسبی و ترکیبی از اکثریت بود و با توجه به اشکالاتی که گرفته شد در نهایت کار به حذف آن منجر شد.

سلامت انتخابات ما بسیار زبانزد است

وزیر کشور در بخش دیگری با بیان اینکه سلامت انتخابات ما بسیار زبانزد است، گفت: قانون جدید انتخابات تلاش دارد مفهوم دقت، سلامت، امنیت، سرعت و صحت انتخابات که در ۴۰ انتخابات گذشته در انقلاب اسلامی، مد نظر بوده را تقویت کند.

وزیر کشور با اشاره به تبلیغات نامزدها در قانون جدید انتخابات گفت: شیوه‌نامه آن به زودی ابلاغ می‌شود. برای نظارت بر تبلیغات کارگروهی تشکیل شده که بررسی آن را بر عهده خواهند داشت.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات الکترونیک گفت: انتخابات دارای ۲۵ فرآیند است اما آنچه که مردم در انتخابات بیشتر درگیر آن خواهند بود، احرازهویت و شمارش آرا است که با هماهنگی شورای نگهبان به صورت الکترونیک انجام می‌شود.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top