امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 1579 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۸ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

در این گزارش با برخی از لوازمی که هر روزه با آن‌ها در تماس هستید و حتی ممکن است از دستشویی‌ها آلوده‌تر باشند، آشنا شوید.

به گزارش کرج رسا، در حالی که بسیاری از افراد تصور می‌کنند که سرویس‌ های بهداشتی منازل آلوده‌ترین مکان‌ها هستند و انواع متفاوتی از میکروب‌ها و باکتری‌ها در این مکان‌ها وجود دارند، شاید بد نباشد که با برخی از لوازمی که هر روزه با آن‌ها در تماس هستید و حتی ممکن است از دستشویی‌ها آلوده‌تر باشد، آشنا شوید.

در این مطلب ۷ مورد از این لوازم خانگی ذکر شده است:

۱. تلفن همراه

تلفن‌های همراه یکی از لوازم آلوده‌ای هستند که هر روزه با آن‌ها در تماس هستید و محققان با انتشار تصاویری از باکتری‌های موجود روی بدنه تلفن همراه نشان دادند که گوشی‌های هوشمند ۱۰ برابر آلوده‌تر از سرویس‌های بهداشتی هستند.

پس دیگر وقت آن رسیده که قبل از استفاده مجدد از گوشی هوشمند و تماس آن با پوست صورت، برای تمیز کردن آن چاره‌ای بیندیشید.

بهترین روش تمیز کردن چنین لوازمی بسیار ساده است: کافی است مقداری از الکل، آب مقطر را روی یک پارچه بدون میکرو فیبر بریزید و سپس گوشی خود را تمیز کنید. همچنین می‌توانید از یک پد الکلی برای این کار استفاده کنید، برای اینکه میکروب‌ها را از بین ببرید توصیه می‌شود هر چند وقت یکبار ضدعفونی و تمیز کردن گوشی‌ها و گجت‌های مورد استفاده در خانه را از یاد نبرید.

۲. کیبورد و ریموت‌ ها

هر چند روز یکبار صفحه کیبورد لپ تاپ یا ریموت تلویزیون، ریموت سیستم‌های تهویه یا حتی کلید آسانسور را لمس می‌کنید؟ تمامی موارد نام برده شده درست مانند تلفن‌های هوشمند، دست‌های زیادی با آن‌ها در تماس بوده بنابراین می‌توانند آلوده به انواع باکتری‌ها و میکروب‌ها باشند.

تمیز کردن تمامی لوازم الکترونیک در صورت استفاده از ضد عفونی کننده‌هایی مانند الکل آسان است. تمیز کردن این لوازم باید حداقل چند بار در هفته انجام شود، به ویژه در صورتی که فردی در خانه مبتلا به ویروس یا عفونت شده باشد.

۳. درب سرویس بهداشتی

هرکسی که در خانه شما رفت وآمد می‌کند، ممکن است تنها برای شستن دست هایش از سرویس بهداشتی استفاده کنید، دست‌های آلوده‌ای که قبل از آن می‌تواند با فضا‌های آلوده بسیاری در تماس بوده باشد.

تنها درب‌های سرویس بهداشتی نیستند که به باکتری‌ها و ویروس‌ها آلوده می‌شوند، بلکه تمامی دستگیره‌ها، کلید‌های روشنایی و صفحه کلید‌های الکترونیکی و پریز‌های اطراف خانه نیز آلوده هستند. پاک کردن سریع آن‌ها با مواد ضد عفونی کننده، از بروز مشکلات بهداشتی جلوگیری می‌کند.

۴. تخته برش آشپزخانه

باکتری‌های ناشی از مواد غذایی در آشپزخانه عامل بسیاری از بیماری‌های شایع در یک خانواده هستند. برش زدن تمامی مواد غذایی خام، نگهداری نادرست از مواد غذایی و دمای نا مناسب، همه زمینه‌های پرورش باکتری‌ها را فراهم می‌آورند.

تخته‌های برش، به ویژه تخته‌های چوبی، از آلوده‌ترین اقلام هستند، زیرا باکتری‌ها می‌توانند در بریدگی‌های کوچکی که روی تخته ایجاد می‌شود باقی بمانند. تخته‌های برش باید بعد از هر بار استفاده با آب گرم و صابون شسته شوند و برای گوشت و سبزیجات باید تخته‌های جداگانه‌ای در نظر گرفته شود.

۵. اسفنج و اسکاچ آشپزخانه

هنگامی که بوی ناخوشایندی از اسفنج و اسکاچ آشپزخانه به مشام می‌رسد، بوی آن باکتری‌های کولیفرمی (Salmonella یا E.coli) است که در منافذ اسفنجی کمین کرده اند. هنگامی که شما از آن اسفنج برای تمیز کردن کانتر استفاده می‌کنید، یک لایه ریز از آن باکتری‌ها را در تمام سطوح پخش می‌کنید.

برای خلاصی از شر باکتری‌ها می‌توانید اسفنج‌ها را در مایکروویو برای چند دقیقه قرار دهید و پس از یک دقیقه آن را خارج نمایید. همچنین اسفنج‌ها را باید با مواد ضد عفونی کننده قوی در آب جوش تمیز بشویید تا به خوبی تمیز شوند. البته گزینه بهتر این است که هر چند هفته یکبار آن‌ها را با یک اسفنج و یا اسکاچ نو تعویض کنید.

۶. کیسه‌ های پارچه‌ ای

کیسه‌ های پارچه‌ ای برای حمل مواد غذایی برای محیط زیست عالی هستند، اما می‌توانند خطری برای سلامتی خانواده شما باشند. هر بار که مواد غذایی خود را در آن‌ها بارگیری می‌کنید، باکتری‌های موجود در بسته‌های گوشتی، میوه‌ها، سبزیجات و سایر بسته‌های کثیف همگی در کیسه‌ها قرار می‌گیرند.

هنگامی که به خانه می‌رسید و کیسه‌ها را خالی می‌کنید و یا آن‌ها را در صندوق عقب ماشین تا خرید بعدی قرار می‌دهید، همگی این عوامل می‌تواند آن‌ها را آلوده کند. گرمای ماشین شرایط مناسب برای رشد باکتری‌ها در منافذ کیسه‌های پارچه‌ای را فراهم می‌آورد.

کیسه‌های پارچه‌ای که مدام مورد استفاده هستند به ویژه برای اقلامی نظیر گوشت، سبزیجات و مواد غذایی خام پس از هر بار استفاده باید شسته شوند.

۷. کیف پول یا کوله پشتی

قرار دادن کیف پول و کوله پشتی در اغلب مواقع در کف فروشگاه‌ها، دفاتر و کلاس‌های درس سبب آلوده شدن شان می‌شود. حالا تصور کنید چه چیز‌های آلوده دیگری به آن‌ها در تماس است. دست‌های شما در طول روز ممکن است هر شی و جسمی را لمس کرده باشد، و می‌تواند به انواع مختلفی از باکتری‌ها آلوده باشد که این خود عامل دیگر برای آلوده‌تر شدن کیف پول و کوله پوشتی‌ها به شمار می‌رود.

وقتی یک کیف دستی یا کوله پشتی را روی میز یا میز آشپزخانه می‌گذاریم، تمام آن میکروب‌ها و باکتری‌ها به سرعت تکثیر می‌شوند. اگر کیف پول یا کوله پشتی قابل شستشو باشد، می‌توانید آن‌ها را گاهی اوقات با مواد ضدعفونی کننده بشویید و یا حداقل آن‌ها را از فضای نزدیک آشپزخانه و غذاخوری دور نگه دارید.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top