امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 93138 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱:۲۷ |
522 بازدید
۰
| 9
ارسال به دوستان
پ

کاچی چهار مغز از دسر‌های مقوی و خوشمزه ایرانی و یکی از سنت‌های دیرینه مردم دیار کریمان با قدمت چند صد ساله است که نقش مهمی در سلامتی و تقویت جسم و روح دارد.

کاچی چهار مغز معجونی مقوی و انرژی زا است و برای رفع کم خونی، نیروی از دست رفته و بسیاری از ناتوانی‌های بدن بسیار مفید است.

با نقل قول دستور تهیه کاچی و مصرف این معجون معجزه آسا این گونه سنت‌ها نسل به نسل و سینه به سینه انتقال یافته تا نسل امروز هم از این سنت‌های قدیمی بهرمند شده و به دست فراموشی سپرده نشود.

مواد لازم برای تهیه کاچی چهار مغز

مغز گردو نیم کوب شده ۵۰ گرم
مغز بادام نیم کوب شده ۵۰ گرم
مغز پسته نیم کوب شده ۵۰ گرم
مغز فندق نیم کوب شده ۲۵ گرم
آرد جوانه گندم یا آرد برنج ۲ لیوان
نبات آسیاب شده ۲ لیوان
روغن حیوانی (گاو یا گوسفند) ۲۰۰ گرم
گل گاوزبان ۵۰ گرم
آب ۴ لیوان
گلاب نصف فنجان
زعفران ساییده شده ۱ قاشق چایخوری

آماده سازی: ۲۰ دقیقه
زمان پخت: ۴۰ دقیقه
مجموع زمان پخت: ۶۰ دقیقه

پخت کاچی چهار مغز

نبات کوبیده شده را با ۴ لیوان آب روی حرارت می‌گذاریم بجوشد. سپس آن را صاف کرده، زعفران را حل کرده و گلاب را به آن اضافه می‌کنیم و آن را کنار می‌گذاریم.
گاوزبان را به همراه آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و کنار می‌گذاریم.

روغن حیوانی را در یک قابلمه ریخته، پس از ذوب شدن روغن آرد (آرد جوانه گندم یا آرد برنج) را کم کم اضافه می‌کنیم.

بعد با قاشق چوبی آن را مرتب به هم می‌زنیم. شعله را ملایم کرده و به هم زدن آن ادامه می‌دهیم تا رنگ آرد طلایی شود (برای تهیه کاچی نیاز به سرخ کردن آرد نمی‌باشد).

در این مرحله نصف قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت بر می‌داریم و گل گاوزبان دم شده و شربت آماده شده از نبات را کم کم به آن اضافه می‌کنیم و مرتب به هم می‌زنیم تا مایع صاف و یک دست شود.

گردو، بادام، پسته، فندق را هم اضافه می‌کنیم و ظرف را مجدداً روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا کاچی جا بیفتد و می‌گذاریم کاچی به روغن بیفتد.
در این مرحله کاچی آماده است.

خواص درمانی کاچی چهار مغز

تقویت عمومی بدن
درمان کم خونی (خونساز)
مفید برای بعد از زایمان
مفید برای بعد از دوران نقاهت

 

 

بیتوته

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top