به هر حال شرکتهای تعاونی فرهنگیان با تمام حواشی خود به عنوان خانه امیدِ فرهنگیانِ عضو فروشگاه تلقی می گردد.
✍️ رضا قاسمپور
بنابر ریلگذاری و برنامهریزی دولتمردان در اوایل انقلاب، میبایست اقتصاد کشور به طور عادلانه بین دولت، بخش خصوصی و تعاونیها تقسیم میشد. ولی در صحنه عمل، دولت با بالا کشیدن سهم دو تای دیگر هر روز فربهتر شده و اقتصاد ایران به وضعیت بیمار فعلی گرفتار گردید.
از دیگر سوی سهمی از اقتصاد که نصیب بخش تعاونیها شده بود نیز به دلایل مختلف به واسطه عملکرد شرکت تعاونی ها در چهار گوشه کشور دچار ایستایی، سردرگمی و تحلیل گردید.
فروشگاه فرهنگ خانه امید ماست
شرکتهای تعاونی فعال و نیمه فعال موجود در چهارگوشه استان البرز نمونه ای از این استیصال و ناکارآمدی است شرکتهای تعاونی مسکن، مصرف، اعتبار و… نیز معمولا چیزی که باید باشند نبوده و متناسب با جمعیت ۵۰۰۰۰ هزار نفری معلمان استان به رشد و بالندگی لازم و قابل انتظار دست نیازیده اند.
به هر حال شرکتهای تعاونی فرهنگیان با تمام حواشی خود به عنوان خانه امیدِ فرهنگیانِ عضو فروشگاه تلقی می گردد.
در این راستا و به بهانه اتمام کار هیات مدیره و مدیر عامل فعلی شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان کرج مروری بر چالش های (فرصت ها و تهدیدات) فروشگاه فرهنگیان کرج خواهیم داشت.
این یادداشتِ مستقل، فارغ از نتیجه انتخابات و بدون توجه به کیستی و چیستی هیات مدیره و مدیرعامل فعلی و همچنین منتخبان آتی نوشته می شود.
فرصت ها
بزرگترین فرصت این مجموعه عضویت بیش از ۲۰ هزار فرهنگی محجوب و نجیب در فروشگاه بوده و این سرمایه و پشتوانه عظیم انسانی می تواند بِیس تحولات مثبت و جهش کمی و کیفی برای آتیه فروشگاه فرهنگیان باشد.
همچنین وجود ساختمان و املاک مرتبط به نام شرکت تعاونی در نقطه استراتژیک شهر نیز فرصتی بی بدیل برای توسعه و به روزاوری مجموعه در جهت ارائه خدمات بهتر و شایسته تر می باشد.
تهدیدات
با مرور بر کمیت و کیفیت فعالیت چند ده ساله فروشگاه فرهنگ متوجه می شویم که کارنامه کلی فعالیت مستمر چندان دلچسب و مطلوب قاطبه فرهنگیان نیست لذا باید فارغ از اینکه چه کسانی در دور آتی انتخاب خواهند شد با طراحی سیستم نظارتی قوی، عملکرد منتخبین زیر ذره بین شفافیت،کارآمدی و نظارت قرار گیرد.
ترجیح سود شرکت به خدمات رسانی به اعضا و همچنین تبدیل به سهم نشدن اموال و املاک شرکت تعاونی از جمله تهدیدات عینی این مجموعه می باشد.
تحریم و کرونا دو بال شکسته پرواز
به باورم نباید از نقش منفی خروج از برجام و شکست مذاکرات(نتیجتا استیلای همزمان عارضه تورم و رکود بر بازار کسب و کار کشور) غفلت نمود.
شاید مهمتر از شکست برجام، هجوم بی امان کرونا ویروس به کشور و به حاشیه رفتن کسب و کارها و ارائه خدمات نیز باید در بررسی کارنامه و سنجش عملکرد هیات مدیر و مدیر عامل فعلی منظور گردد.
خاصه آنکه در دوره کرونا ویروس، هجوم فرهنگیان به فروشگاه جهت خرید اقساطی مبایل و سایر لوازم آموزش مجازی و ارزاق بی پاسخ نمانده است.
چه باید کرد؟
اعضا و سهامداران فروشگاه فرهنگیان کرج عمدتاً انتظار دارند که (فارغ از نتیحه انتخابات) تیم جدید پس از گرفتن سکان این مرکز اقتصادی خدماتی، دست به اصلاحات و اقدامات زیر زند:
۱. رعایت بی کم و کاست اساسنامه شرکت تعاونی و البته به روز رسانی آن در تمام فعالیت ها و انتخابات شرکت
۲. توجه به خدماترسانی بهینه به فرهنگیان به جای کسب سود حداکثری
۳. تجمیع و تبدیل داراییهای منقول و غیرمنقول شرکت تعاونی به سهام و ارائه آن به صاحبان واقعی شرکت
۴. پایش ریخت و پاش های احتمالی و گزارشدهی به موقع هیأت مدیره و بازرسان به فرهنگیان شریف
۵. پیگیری طرح توسعه فروشگاه فرهنگ متناسب با نیازهای فرهنگیان یک کلانشهر دو میلیون نفری
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.