پولیش یا پرداخت کردن رنگ خودرو سادهترین روش در بازیابی جلای از دست رفته رنگ است. در این مطلب با نحوه این کار آشنا میشوید.
به گزارش کرج رسا، رنگ خودروها پس از سالها بر اثر نور آفتاب و گرم و سرد شدن دائمی در طی فصول یا برخورد با موانع ریز و درشت نظیر شاخههای درخت، جلا و زیبایی خود را از دست میدهد. از آنجا که رنگ خودرو المان اول زیبایی ظاهری خودرو است، خدشهدار شدن آن از شکوه ظاهر خودرو میکاهد.
پولیش یا پرداخت کردن رنگ خودرو سادهترین روش در بازیابی جلای از دست رفته رنگ است. پیش از آن که نیاز باشد بخشی از خودرو رنگآمیزی مجدد شود، میتوان آن را حداقل دو بار پرداخت کرد. پرداخت رنگ خودرو با مدنظر قرار دادن نوع خودرو، ابعاد و کیفیت نهایی پرداخت میتواند از ۲۰۰ تا بیش از یک میلیون تومان هزینه به همراه داشته باشد. حال اگر بدانید که میتوانید این کار را خود به تنهایی انجام دهید بدون شک مبلغ جالب توجهی را در جیب خود ذخیره خواهید کرد. خودروکار روش انجام پولیش را مرحله به مرحله آموزش داده است که در ادامه میخوانید.
روشهای پرداخت
پرداخت یا پولیش خودرو به دو روش دستی و دستگاهی انجام میشود. روش دستی انجام عمل پرداخت در سر تا سر بدنه خودرو از طریق حرکت رفت و برگشتی و گردشی دست بر بدنه خودرو است، اما در روش دستگاهی این کار از طریق دستگاهی مانند سنگ فرز (اما در دور پایینتر و قیمت ارزانتر) انجام میشود. از آنجا که روش دستی و سنتی دقت پرداخت بسیار بالاتر است، این روش مدت زمان بیشتری به طول میانجامد و اجرت بیشتری نیز به همراه دارد.
مواد مورد نیاز
۱. در ابتدای کار باید روش مورد نظر خود را برگزینید. هرچند کیفیت نهایی روش دستی جذاب و دوستداشتنی است، اما ممکن است سرعت روش دستگاهی را بپسندید. از این رو نیاز است که یک دستگاه مخصوص پرداخت خودرو تهیه کنید.
۲. استفاده از خمیر پولیش یا ابر مناسب بستگی به رنگ و میزان خط و خش موجود بر آن دارد. توجه داشته باشید که برای خودروهای رنگ تیره به دلیل حساسیت بیشتر به خط و خش از ابر و مواد پولیش نرمتر و برای خودروهای رنگ روشن از ابر و مواد پولیش زبر استفاده میشود. با توجه به ابعاد خودرو از مواد پولیش در واحد کیلوگرم استفاده کنید چرا که ممکن است مقدار زیادی از این مواد مصرف شود.
۳. دستمال حولهای یا نخی برای تمیز کردن بخشهای مختلف و همچنین مواد شوینده معمولی برای پاک کردن ابر پولیش استفاده میشود.
روش انجام کار
۱. خودرو خود را به خوبی بشویید. هرچه خودرو تمیزتر باشد خط و خش روی آن بهتر مشخص میشود. پس از شستوشو خودرو خود را خشک نکنید چرا که رطوبت روی بدنه آن را لازم خواهید داشت.
۲. ابر با زبری مناسب را به مواد مناسب با رنگ و میزان خط و خش خودرو خود آغشته کنید و به صورت رفت و برگشتی بر روی رنگ خودرو بکشید.
۳. اگر از دستگاه استفاده میکنید مهم است صفحه ابر همواره به موازات بدنه خودرو قرار گیرد تا باعث ایجاد خطوط دوار نشود.
۴. پس از پولیش کردن چند سانتیمتر از بدنه خودرو، محل را بشویید و خشک کنید تا بتوانید تاثیر پولیش بر بدنه خودرو را بررسی کنید. درصورت رویت خط و خش بیشتر نسبت به استفاده از پولیش و ابر نرمتر اقدام کنید.
۵. هر بار هم زمان با استفاده از خمیر پولیش از آب برای خیس کردن رنگ و ابر پولیش استفاده کنید. استفاده از آب عملکرد خمیر پولیش را بهبود میبخشد.
۶. پس از تکمیل فرآیند خودرو را با آب و کف به خوبی بشویید تا هیچ اثری از پولیش باقی نماند. پس از خشک شدن خودرو میتوانید کیفیت پرداخت را بررسی کنید.
نکات بسیار مهم
۱. بهتر است مواد شیمیایی خمیر پولیش با بدن تماس پیدا نکند. از این رو حتما هنگام پرداخت از دستکش، عینک و لباس کار استفاده کنید.
۲.- عمل پرداخت کثیف کاری به همراه دارد. از این رو این عمل را جایی انجام دهید که شستوشو آن آسان باشد.
۳. برخورد پولیش بر بسیاری از قسمتهای خودرو مانند ضربهگیرهای پلاستیکی یا بخشهایی مانند سپرها که رنگ متفاوتی دارند میتواند موجب تغییر رنگ یا ساییدگی و براقشدگی بیش از حد قطعات مات شود. از این رو در هر دو روش دستی و دستگاهی از برخورد ابر و پولیش با این قسمتها جلوگیری کنید.
۴. ابر پولیش را پیش از اشباع و سفت شدن با آب و مواد شوینده به خوبی بشویید سپس به کار ادامه دهید.
۵. بدنه خودرو را بخشبندی کنید و از پرداخت کاری پراکنده به شدت بپرهیزید چراکه ممکن است فراموش کنید چه بخشی را پولیش کردهاید.
۶. این روش پولیش کاری شاید برای هر خودرویی مناسب نباشد. بسیاری از خودروهای قدیمی از لایه نهایی کیلیر (Clear / لایه رنگ شفاف که وظیفه حفاظت از رنگ اصلی را بر عهده دارد) استفاده نمیکنند. از این رو این سبک پرداخت کاری میتواند به رنگ اصلی صدمه بزند.
۷. توجه داشته باشید که پولیش صحیح آن است که تعداد رفت و برگشت یا چرخش ابر بر محل مورد نظر تکرار شود از این رو از فشار آوردن بیش از حد برابر خودداری کنید چراکه این کار بیشتر باعث پیدایش خطوط ناخواسته اضافه میشود.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.