امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 87541 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۳:۲۷ |
۰
| 5
ارسال به دوستان
پ

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز اعلام کرد: مدیریت کاروانسرای تاریخی شاه عباسی پس از ماه ها پیگیری و با رای قضایی به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بازگشت داده شد.

فریدون محمدی روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: این مجموعه با ارزش تاریخی چندسال در اختیار کانون اتومبیلرانی کشور قرار داشت که با مشکلاتی همراه شد.

وی اظهار داشت: پس از ماه ها پیگیری قضایی سرانجام به تازگی کانون اتومبیلرانی خلع ید و این بنای تاریخی در اختیار وزارت میراث فرهنگی قرار گرفت .

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز اظهار داشت : اکنون مشکل حقوقی این کاروانسرا برطرف شده که پس از اقدامات لازم به سرای هنرهای سنتی البرز تبدیل می شود.

وی ادامه داد: قرار است با مشارکت یک سرمایه گذار بخش خصوصی این بنای تاریخی مرمت و سرای هنرهای سنتی البرز در آن فعال شود.

محمدی گفت : مقدمات فک پلمب این بنای تاریخی آغاز شده و در آینده نزدیک شاهد گشایش آن خواهیم بود.

کاروانسرای شاه‌عباسی کرج بنایی سنگی-آجری مربوط به دوران صفویه است که در شهر کرج در سمت جنوب شرقی میدان شاه عباسی جای گرفته‌است. این کاروانسرای تاریخی در ۲۲ فروردین ۱۳۵۶ با شماره ۱۳۶۸ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

این کاروانسرا بین سال‌های ۱۰۷۸ تا ۱۱۰۹ قمری در زمان شاه سلیمان صفوی ساخته شده‌است. این بنا دارای بیش از سه هزار متر مربع مساحت است. کاروانسرای شاه عباسی کرج را می‌توان یکی از ارزشمندترین آثار دوره صفویه دانست که در شاهراه ابریشم قرار داشته‌است.

ورودی کاروانسرا نیز از ایوان شمالی است. پیرامون حیاط میانی آن ۲۱ حجره ایوان‌دار برای استراحت مسافران و پنج بارانداز برای نگهداری کالا و جایگزینی همراهان و نگهبانان کاروان‌ها در نظر گرفته شده‌است. در ساخت این بنا از سنگ، آجر، چوب و کاهگل استفاده شده‌است.

این کاروانسرا در ابتدای ساخت برای کاروان‌ها و مرکب‌هایشان به عنوان مکان استراحت بوده و در اوایل دوران قاجاریه تبدیل به پادگان یا قلعه نظامی شد و در اواخر دوران قاجار نیز به عنوان مدرسه (موسوم به فلاحت) از آن استفاده می‌شده‌است.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top