امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 16545 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۴۳ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

کاهش شدید و بی سابقه قیمت نفت در بازارهای جهانی طوفانی را به وجود آورده است. حالا روال تولید نفت در بسیاری از کشورهای تولید کننده به شدت با زوال مواجه خواهد شد.

نرسی قربان کارشناس نفت و انرژی در این رابطه به جام جم آنلاین ، گفت: ابتدا باید مشخص کنیم که کاهش شدید قیمت نفت در چه مواردی بوده است. این کاهش شدید قیمت نفت که به منفی هم رسیده است مربوط به جلسات ماه می است که به بازارهای آینده مربوط می شد اما بعد مسئله شیوع ویروس کرونا به وجود آمد که عامل تشدیدکننده کاهش قیمت بود.

قربان عنوان کرد: در سایر بازارها به عنوان مثال در نفت برنت این سقوط آنچنانی را ما مشاهده نمی کنیم. مکانیستم بازارهای آینده به طوری بوده که این اتفاق افتاده است اما اکنون یک موضوع استثنایی پیش آمده؛ در دنیا هم قبلا اتفاق نیفتاده بود که قیمت نفت به حیطه منفی برسد.

کارشناس نفت و انرژی افزود: به خاطر می آورم که پیش از این چهار یا پنج دلار اختلاف کنترات بود. ولی اینکه عدد منفی به ۳۰ دلار برسد خیلی استثنایی به شمار می رفت اما حالا پیش آمده است.

وی ادامه داد: قیمت نفت برای برنت حدود ۱۵ ، ۱۶ دلار است. پس تغییرات خیلی شدیدی در آنها اتفاق نیفتاده است. اما همانطور که گفتم در بقیه بازار اوضاع بسیار متفاوت است و به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است.

قربان در رابطه با تاثیرات کاهش شدید قیمت نفت بر روی بازار نفت ایران خاطرنشان کرد: باید بگویم که این موضوع کمترین تاثیر را بر روی ایران خواهد داشت و کمترین ضرر را متحمل خواهد شد. صادرات ایران بسیار محدود است در نتیجه ضرری هم که از این اتفاق برایش رقم خواهد خورد ناچیز است.

کارشناس نفت و انرژی یادآورشد: عربستان سعودی ۲۰ برابر ایران صادرات میکند. اگر ضرری رخ دهد که قطعا به وقوع می پیوندد قطعا متوجه کشورهایی نظیر عربستان خواهد بود که میزان صادرات بالایی دارند. اما آمریکا مشکل زیادی در رابطه با صادرات ندارد چون مشکل نفت این کشور این است که با قیمت هایی که الان گفته می شود مجبور به توقف در تولید می شود. با این رویه پنج ، شش میلیون بشکه از سیستم تولید آمریکا خارج خواهد شد.

وی تاکید کرد: وقتی این میزان بشکه نفت از دایره تولید نفت این کشور خارج شود آنها صریحا تبدیل به وارد کننده نفت خواهند شد.

نرسی قربان در پایان گفت: تا زمانی که نتوان پیش بینی کرد ویروس کرونا تا چه زمانی در جهان به تاثیرگذاری خود ادامه می دهد نمی توان هم گفت که بازار نفت جهان چه زمانی به روال سابق برمی گردد. هیچ چیز مشخص نیست و وضعیت اقتصادی دنیا به دلیل شیوع این ویروس کاملا به هم ریخته است و زمانی سر و سامان می گیرد که کرونا هم برود.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top