امروز: پنج شنبه, ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 15 شعبان 1446 | 2025-02-13

معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور ضمن نوید بهره‌برداری سامانه نسخه نویسی الکترونیکی دامپزشکی در آینده نزدیک، به مستندات موفقی از کاهش محسوس کانون‌های بیماری‌های دام و طیور در کشور اشاره کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر «علیرضا رفیعی‌پور»، معاون وزیر و رئیس این سازمان امروز در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه در سالن اجتماعات سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد گفت: با توجه به برنامه جدید حضورش در این سازمان، طرح مدیریت مشورتی را در دستور کار قرار داده است، به همین منظور برای نخستین بار در سازمان دامپزشکی کشور از طریق برگزاری یک انتخابات صنفی درون سازمانی ۳۲ نفر در استان‌ها به عنوان رابط بدون واسطه با ستاد سازمان دامپزشکی کشور و ۵ نفر نیز به فراخور منطقه بندی استانی در این سازمان، نماینده تام‌الاختیار رئیس سازمان دامپزشکی کشور برای پیگیری معیشت، حقوق و سایر مشکلات پرسنلی در دور افتاده ترین نقاط کشور شده اند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام کاهش محسوس کانون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک PPR در کشور گفت: «تعداد کانون‌های این بیماری به تنها یک کانون آن هم در حیات وحش کاهش یافته که موفقیت فوق العاده ای است.»وی افزود: طی ۱۰ ماه امسال با اقدامات همکاران من در دامپزشکی سراسر کشور، کانون بیماری لمپی اسکین نیز ۶۳ درصد و بیماری شاربن ۳۷ درصد، آبله ۴۶ درصد، هاری ۳۳ درصد و تب مالت ۲۱ درصد کاهش یافته است.

دکتر رفیعی‌پور در همین راستا با اعلام اینکه بیماری‌های طیور از جمله آنفلوآنزای پرندگان، برونشیت، گامبورو، نیوکاسل و غیره نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری نشان می‌دهد اظهار کرد: از یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون جوجه ریزی در سال جاری تنها ۳,۳ درصد تلفات رخ داده است، در حالی که در سال ۱۴۰۱ رقم تلفات در واحدهای تولیدی بیش از ۵ درصد بود‌ که این موضوع با توجه به تمهیدات نظارتی و بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور و مساعدت خود واحدهای مرغداری در رعایت توصیه های دامپزشکان از نظر اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.

وی در تشریح نتایج پایش وضعیت پرندگان در کشور گفت: در حالی تا امروز کانون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در بخش طیور کشورمان مشاهده نشده است، درحالیکه که کشورهای ترکیه و عراق در همسایگی ما درگیر این بیماری هستند.به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی امسال واکسن سراسری طیور روستایی با ۳۰ میلیون دز علیه نیوکاسل انجام شد که به لطف این اقدام تعداد طیور مبتلا نسبت به سال قبل ۳۱ درصد کاهش یافت.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه آینده امنیت غذایی به آبزیان گره خورده است گفت: قرار است طبق درخواست وپیگیری ما ، شرایط لازم در خصوص اجرای ارزیابی برنامه (PVS) آبزیان در کشور توسط کارشناسان سازمان جهانی بهداشت دام (WOAH) فراهم شود.به گفته این مقام مسئول در سال گذشته ۶۰ هزارتن میگو تولید شد که امسال با بیش از ۳ میلیارد بچه ماهی تولید ۷۰ هزار تن هدف‌گذاری شده است.

وی از ضبط ۱۶ هزار تن فرآورده دامی غیر بهداشتی در کشور در سال ۱۴۰۲ خبر داد که ۵۵۰۰ تن‌ آنها معدوم و از چرخه مصرف خارج گردید که این ارقام در سال جاری با اقدامات نظارتی مستمر همکاران به ۵ هزار تن مورد ضبطی و ۳ هزار تن معدومی کاهش یافت.

به گفته دکتر رفیعی پور در سال گذشته ۵۰۰ هزار تن گوشت از ذبح ۱۲ میلیون راس دام در کشتارگاههای کشور استحصال شد که امسال با ذبح‌ ۸ میلیون رأس دام تحت نظارت دامپزشکی ۳۱۸ هزار تن گوشت فقط در کشتارگاه‌ها تولید شد و این غیر از دامهای عشایری یا روستایی است که در خارج از چرخه کشتارگاهها ذبح شده اند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور از مراحل نهایی تدوین و رونمایی سامانه نسخه نویسی الکترونیکی دامپزشکی در آینده نزدیک خبر داد که به کمک آن ضمن جلوگیری از قاچاق دام به کاهش و مدیریت مصرف آنتی بیوتیک‌ها در دامها نیز کمک می‌کند.

معاون وزیر جهادکشاورزی در ادامه به تشریح حجم نظارتی همکاران بخش دامپزشکی به ۷۲ قلم محصول پروتئینی صادراتی ماکول و غیر ماکول به بازار هدف خبر داد که به طور نمونه ۱۰۹ هزار تن تخم مرغ، ۸۸ تن خاویار، ۲۴ هزار تن‌ مرغ منجمد و ۲ میلیون قطعه آبزیان زینتی از جمله فهرست اقلام صادراتی تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور بوده که عمدتا به عراق، کشورهای منطقه اوراسیا، افغانستان و برخی کشورهای اروپایی صادر شده است.

وی همچنین از نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور بر ۲۱۲ هزار تن گوشت وارداتی در سال جاری خبر داد و افزود: در این میان همکاران من سلامت محصولات وارداتی بیش از ۲ میلیون تن جو، ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن ذرت تراریخته دامی و ۵ میلیون تن ذرت دامی، ۲,۸ میلیون تن کنجاله سویا، ۳۲ هزار تن ماهی صنعتی برای کارخانجات کنسروسازی و سایر اقلام فهرست ۶۰ محصول پروتئینی وارداتی را تحت نظارت و کنترل داشته اند.

دکتر رفیعی پور در ادامه به پرسش خبرنگاران حاضر در خصوص مسائل مرتبط با دامپزشکی پاسخ داد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top